karierno upravljanje

Hotelski administrator: dolžnosti in odgovornosti

Hotelski administrator: dolžnosti in odgovornosti

Video: Starši so varuhi otrokovih dolžnosti 2024, Maj

Video: Starši so varuhi otrokovih dolžnosti 2024, Maj
Anonim

Prva oseba, ki jo vidite v hotelu, je hotelski administrator. Vedno sladek in prijazen, skušal bo narediti vse, kar je v njegovi moči, le da bo vaše bivanje nepozabno in udobno.

Od zunaj se lahko zdi, da so odgovornosti upravitelja hotela omejene le na to, da posredujete ključe sobe in vas registrirate v bazi podatkov. Da bi razbremenili ta mit, si podrobneje oglejmo delo enega glavnih zaposlenih rekreacijskega kompleksa.

Pogosto se mesto skrbnika imenuje receptor. V prevodu iz francoščine ta beseda pomeni "vrata". Hotelski specialist je to ime dobil, ker je njegovo delovno mesto, recepcija, v neposredni bližini vhoda in srečuje goste. To besedilo seveda ni natančno, saj administrator v hotelu na podlagi svojega delovnega mesta opravlja veliko več funkcij. Torej mora zagotoviti nemoteno delovanje vseh hotelskih storitev, preveriti pripravljenost sobe za prijavo, preveriti razpoložljivost potrebnih pijač in prigrizkov v minibaru ter uskladiti delo podrejenih. V majhnih hotelih je skrbnik zaupan ne samo registraciji gostov, prejemanju ključev in dragocenosti pod stražo (v sefu), temveč tudi pripravi prostorov za prijavo, obveščanje gostov o glavnih znamenitostih mesta in kako do njih priti.

Ena najpomembnejših funkcij, ki jo opravlja upravitelj hotela, je rezervacija sob po telefonu, e-pošti in drugih komunikacijskih sredstvih, nadzor nad obremenitvijo hotela in odpravljanje odsotnosti gostov na predviden dan. Nepravočasni obračun števila rezerviranih in zasedenih sob lahko privede do prezasedenosti - z drugimi besedami, gostje bodo v brezplačni uporabi kupili več sob, kot jih ima v hotelu.

Precej pogosto upravitelj hotela prejme zahteve za rezervacijo dodatnih storitev, najprej pa gre za možnost, da turistom zagotovijo dodatna ležišča za otroke in odrasle ali spremeni kategorijo sob. Če obstaja takšna priložnost, lahko kategorijo sobe spremenite in že živite v hotelu, potem ko ste plačali.

Vsa vprašanja, spore in konfliktne situacije mora rešiti tudi hotelski administrator v okviru svojih pooblastil. Kdo, če ne on, bi moral odločiti o pritožbi, ki jo je prejel od stranke, če mu ni bila zagotovljena vnaprej rezervirana soba, storitve, če ima težave s plačilom.

Dobiček je glavni cilj vsakega hotela, zato ima upravitelj hotela tudi funkcijo nadzora nad odhodom gostov, med katerim mora biti preverjeno plačilo vseh računov.

Za pravilno in natančno zagotavljanje delovanja vseh storitev mora upravitelj hotela poznati pravila za opravljanje hotelskih storitev, vzdrževanje prostorov, pravila za sestavo osebja, strukturo hotela in druge vidike. To znanje je potrebno, da lahko svoje delo opravljajo učinkovito in profesionalno.

Položaj „hotelski obraz“ je pomemben in odgovoren. Ne glede na situacije in težave, ki se pojavijo v hotelu, dobro razpoloženje, nasmeh ne pustijo skrbnika, saj storitveni sektor temelji predvsem na gostoljubnosti.

Vsakdo lahko postane skrbnik hotelskega kompleksa: opraviti je treba šolanje na univerzi, tehnični šoli ali v hotelih in imeti veliko željo po delu. Znanje tujih jezikov je dobrodošlo, še posebej, če se hotel nahaja v turističnem središču z velikim pretokom turistov.