intervju

"Zakaj ste izbrali naše podjetje?" Odgovor na intervju je treba pripraviti.

Kazalo:

"Zakaj ste izbrali naše podjetje?" Odgovor na intervju je treba pripraviti.

Video: Priprava hrane za dojenčka in intervju z Mariom Sambolcem 2024, Maj

Video: Priprava hrane za dojenčka in intervju z Mariom Sambolcem 2024, Maj
Anonim

Na vsakem intervjuju vas bodo vprašali: "Zakaj ste izbrali naše podjetje?" Odgovor na to vprašanje bo treba natančno preučiti. Konec koncev je celoten potek vašega intervjuja lahko odvisen od njega. Stvar je v tem, da delodajalca vedno zanima, zakaj je njegovo podjetje enega ali drugega iskalca zaposlitve izbral za zaposlitev. Če odgovor ne bo zadovoljil bodočih šefov, lahko pozabite na delo v podjetju. Načeloma ni nič težko pripraviti. Dovolj je, da uporabite nekaj predlogov za predloge. Kaj bi moral iskati?

Zaslužek

Prva stvar, ki se je morate spomniti enega svetega pravila - pozabite na privlačnost zaslužka. Dejstvo je, da lahko intervju za delovno mesto z dobro plačo (in ne toliko) uspešno opravite le, ko lahko dokažete svojo nezainteresiranost za dohodek.

Denar je dober. Toda samo vsa podjetja imajo vzpone in padce. Delodajalec mora biti prepričan, da lahko ostaneš pri njem, če imaš težave. Konec koncev je osnova dobička močna, prijazna ekipa. Zato pozabite na stavek "visoki zaslužek."

Finančne težave

Odzivi na razgovor o zaposlitvi igrajo pomembno vlogo. Če so vas vprašali, zakaj ste izbrali to ali tisto podjetje, se morate pozanimati o drugi prepovedi. Kateri?

V nobenem primeru se ne pogovarjajte o tem, da ste trenutno v finančnih težavah, ste bili odpuščeni iz službe ali pa ste se zaradi takšnih ali drugačnih razlogov prepustili sebi. Navsezadnje to pomeni, da je zaposlitev v podjetju preprosta nuja. In ne vaše osebne želje. Lahko rečete, da naredite ta korak iz brezupnosti. Takšni zaposleni niso cenjeni. Preprosto niso potrebne. Delodajalec lahko kadar koli najame osebo, za katero podjetje kaj pomeni. Bodite pozorni na to.

Kaj če bi v organizacijo res prišli iz brezupnosti? Moram lagati. Da, to ni preveč pošteno in dobro, toda če potrebujete uspešen intervju, drugega izhoda ne bo. Glavna stvar - ne pokažite, da lažete. Ni tako težko, kot se zdi. Bolje je, da vnaprej pripravite več možnosti za odgovor na vprašanje, zakaj ste izbrali to ali to organizacijo za zaposlitev. V resnici obstaja veliko možnosti za razvoj dogodkov. Imate pravico izbrati katero koli od njih. Ali pa si sami omislite nekaj.

Naklonjenost izdelkom

"Zakaj ste izbrali naše podjetje?" - odgovor na to vprašanje ni tako preprost. Dali jo bodo vsem, ki se trudijo najti službo. In brez napak. Že rečeno je, da tu ne moremo navesti visokega dohodka. In ne bi se smeli pokazati, da potrebujejo osebo. Kako se torej obnašati?

Mnogi delodajalci želijo, da z njimi delajo samo zaposleni, ki jih privlačijo objavljeni / prodani izdelki. Ljudje z ulice niso ravno všeč. Poleg tega imajo zainteresirane stranke uporabo blaga. To zelo vpliva na prodajo. Takšno osebje se lahko brez težav posvetuje s stranko in ga zanima. Ne bo viden odgovor predloge, ampak resnična izkušnja najbolj običajne osebe. Vse to privablja nove kupce! To je ključ do uspeha!

Zato povejte (ali pokažite), da vas zanimajo izdelki, ki jih proizvaja in prodaja organizacija. In recite, da ste vedno želeli biti del podjetja ravno zaradi svojih želja po uporabi določenega izdelka. Malce laskanje ne bo škodilo. Vsekakor pa prav takšna tehnika omogoča, da v prihodnjih šefih vzbudite naklonjenost. Praksa kaže, da je bolj verjetno najeti osebo s slabšim življenjepisom, ki se zanima za prodajo / izdajo izdelka, kot pa državljan, ki ni zainteresiran, vendar z dobro "klicno kartico".

Razvoj samega sebe

"Zakaj ste izbrali naše podjetje?" - vprašanje, ki lahko vlagatelja spravi v neroden položaj. In lahko ste prepričani, da vas bodo zagotovo vprašali. Ne takoj, ampak na koncu intervjuja zagotovo. Na zastavljeno vprašanje je treba natančno odgovoriti. V nasprotnem primeru, lahko pozabite na zaposlovanje. Ne pozabite na nekatere prepovedi.

Vsak delodajalec želi videti poleg sebe, da se nenehno razvija in zanima podrejene. Z njimi bodo lahko pomagali doseči največji dobiček in uspeh. Zato lahko na vprašanje, zakaj ste dali prednost temu konkretnemu podjetju, odgovorite na naslednji način: zaradi samorazvoja.

Se pravi, ne samo da imate radi izdelke, ampak tudi želite delati in se razvijati. Samo tisto, kar potrebuješ! Pogosto rezultati intervjuja po takšnem odgovoru ne bodo dolgo prihajali. Oseba, ki se nenehno razvija, še bolj pa to počne v službi, je vedno v ceni. Ni vam treba nenehno razmišljati o motivaciji kadra. Podrejeni, ki se razvija na delovnem mestu, bo samostojno opravljal službene dolžnosti na vesti.

Obeti

Vprašanja na razgovoru ob najemu določenega delovnega mesta bodo. Nekatere od njih zahtevajo posebno pozornost. Na primer, morate skrbno razmisliti, kako boste odgovorili na vprašanje, zakaj ste prav to družbo izbrali za zaposlitev. Ta tema pogosto pomeni laskavost, vendar zelo subtilna in premišljena.

Izpostavite možnosti za razvoj. Tako vi kot družba. Poudarite, da organizacija velja za obetavno, v njej je zanimivo delati. Če ima zaposleni interes, mu bo v ceni. Takšni kadri opravljajo svoje naloge brez nepotrebnih sunkov in opominov s strani vodstva. Zato jim je mogoče zaupati. Zapomnite si in preučite ta odgovor. Poudarite možnosti organizacije. Nekoliko zmerna laskavost v tej zadevi ne bo škodovala.

Uporabnost

V bistvu, če ste slišali vprašanje: "Zakaj ste izbrali naše podjetje?" - odgovor lahko navaja, da ta organizacija koristi skupnosti in to tudi želite storiti. Bolje je, da v svojem odgovoru hkrati združite več stavkov. To vam bo omogočilo prednost pred drugimi kandidati.

Ne pozabite: vsak delodajalec išče ne le zainteresiranega osebja, ampak tudi tiste, ki lahko organizaciji prinesejo nekaj koristi. Zato je vredno biti pozoren na to, kaj lahko daste podjetju. Sporočite nam, da menite, da lahko korporaciji pomagate. Po tem je priporočljivo poudariti, kaj točno. Na primer, povečajte prodajo z uporabo svojih znanj, talentov in izkušenj. Univerzalni odgovor za tiste, ki ne vedo, kaj točno povedati o njihovi uporabnosti.

Če lahko pokažete, da ste za organizacijo resnično koristni, vas bodo zagotovo poklicali nazaj. Vse barvne spretnosti in sposobnosti ne bi smeli opisovati. Kratkost je duša duhovitosti. Zato bi morali preprosto razložiti, kako boste imeli koristi. Na kratko in na kratko. Poskusi, da ne zvezdaš, kaže na prakso in spretnosti. Nihče ne mara čarovnic in narcisov. Običajno takšno osebje ne bo preveč aktivno v svojih delovnih nalogah. Zato se ne osredotočajte nase. Bolje poudarite prednosti podjetja in kako ga lahko izboljšate.

Študija podjetja

Na razgovoru ste slišali vprašanje: "Zakaj ste izbrali naše podjetje?" Odgovor je lahko drugačen. Z nalogo ni vedno mogoče obvladati tako. Konec koncev vas lahko po tem vprašanju včasih vodja zaposlovanja zahteva, da navedete, kaj je bilo rečeno.

Zato poskusite preučiti dejavnosti organizacije pred intervjujem. To je odlična metoda, ki vam bo pomagala, da se ne boste prebudili, če se odločite preveriti, ali poznate ponujene izdelke ali storitve. Če nimate podatkov o bodočem delodajalcu, je bolje, da ne pridete na prvi pogovor. Takšne osebje redko zaposlenih.

Priljubljenost

Lahko navedete priljubljenost in prestiž organizacije. Samo ne uporabljajte samo tega odgovora. Najprej je treba vsaj obvestiti o uporabnosti določene korporacije. In šele potem reči, da želimo delati tukaj, ne le zaradi osebnega interesa, ampak tudi zaradi priljubljenosti delodajalca.

Majhna, a vseeno laskava. Delodajalci radi slišijo od podrejenih, da jih spoštujejo in cenijo. Zato boste zagotovo pozorni. Ne zadržujte se tega odgovora, če bi vas vprašali: "Zakaj ste izbrali naše podjetje?"

ugotovitve

Kaj lahko povzamemo? Intervju je zapleten postopek. Na to se je treba pripraviti. Bodite pozorni na to, da morate resničnost razstavljati in krasiti.

Preden se pogovorite s potencialnim delodajalcem, preučite informacije o izdelkih, ki jih izdeluje organizacija in podjetje kot celota. Govorite jasno in na primeru, ne da bi se osredotočali na zaslužek ali brezupne situacije. Mnogi odgovor, da samo spomnimo na prepovedi je dovolj. In dajte kakršne koli odgovore, vendar glede na tabu. Malo treninga in opazili boste, da vse ni tako težko, kot se zdi. Intervjuji za delo igrajo pomembno vlogo. Zdaj se lahko v pogovoru lotite z enim najtežjih vprašanj.