karierno upravljanje

Kako postati programer brez zunanje pomoči

Kako postati programer brez zunanje pomoči

Video: Kako doseči hormonsko ravnovesje in celično pomlajevanje? Jasmina in Neža 2024, Maj

Video: Kako doseči hormonsko ravnovesje in celično pomlajevanje? Jasmina in Neža 2024, Maj
Anonim

Če vas vsaj v majhni meri zanima taka znanost, kot je programiranje, potem vam želim pohvaliti! Imate priložnost postati eden najbolje plačanih strokovnjakov na svetu in sami lahko greste na pot formacije. Glavna stvar je zanimanje za delo in velika želja. Kako torej postati programer?

Seveda obstaja možnost iti na študij na ustrezni specialnosti. Ampak! To sploh ne pomeni, da boste v prihodnosti postali odličen specialist. V tem delu je veliko odtenkov. Glavna stvar je, da takšna veda, kot je programiranje, nikoli ne miruje, nenehno se razvija. Lahko se zgodi, da končate kakšno izobraževalno ustanovo in tam pridobljenega znanja ne potrebuje več nihče … Še več, zdaj so šolnine previsoke, ne morejo si vsi privoščiti razkošja študija na univerzi.

Pojdimo na drug načrt. Kako postati programer sam? Da, da. V redu! To je samo od sebe. Na prvi pogled se to zdi zelo težka naloga, v resnici pa je vse veliko bolj preprosto.

Glavna stvar je želja. Vse rešuje. Če vas zanima programiranje in se želite razvijati, potem nadaljujte.

Vsak prihodnji programer mora na samem začetku svoje poti točno določiti, kaj si želi in kaj mu je v resnici všeč. Ugotoviti morate določeno ozko območje, ki je resnično zanimivo. Seveda se morate najprej naučiti nekaj osnov programiranja, vendar z veliko želje po učenju to za vas ne bo težka naloga.

Če želite odgovoriti na vprašanje, "kako postati programer iz nič", je vredno ugotoviti, kaj ti ljudje počnejo. Torej začnimo:

  • razvoj spletnega mesta;
  • izvajanje programske opreme za mobilne naprave;
  • programiranje različnih vrst krmilnikov;
  • razvoj iger;
  • ustvarjanje programov za namizne računalnike;
  • delo na umetni inteligenci;
  • načrtovanje baz podatkov in delo z njimi.

Zdaj ko že poznate področja dejavnosti, se lahko približate vprašanju, kako postati programer.

Prvo, kar morate storiti, je, da izberete območje, ki vam je najbolj zanimivo. To se naredi, da boste lažje določili glavni programski jezik, s katerim boste še naprej delali.

Naslednji korak za tiste, ki razmišljajo, kako postati programer, bo učenje samostojnega iskanja informacij. To je zelo pomembna stopnja, saj bo brez nje zelo težko razumeti tudi osnove stroke.

Nato morate začeti iskati primerno literaturo. Navsezadnje programiranje ne vključuje le jezikov, ampak tudi različne vrste tehnologij, ki jih morate tudi poznati. Na nek način bi morali sami sestaviti učni načrt. Najprej bi morali preučiti teorijo, vendar brez prakse nima smisla sploh priti na delo. Po vsakem zajetem materialu je potrebna praksa. Je pomembno. Brez prakse v programiranju ne bo nič.

In zadnji korak v razvoju je izvajanje programa. Omislite si kakšen uporaben program in takoj se lotite njegovega razvoja.

Kako postati programer, smo ugotovili. Ni tako težko, kot se zdi. Glavna stvar je razpoložljivost prostega časa in velika želja.