zaposlovanje

Delo prodajalke: kaj je vredno vedeti o njej?

Delo prodajalke: kaj je vredno vedeti o njej?

Video: Webinar: Delo od doma – 7 idej, kako izkoristiti novo realnost in zgraditi zmagovalni tim sodelavcev 2024, Maj

Video: Webinar: Delo od doma – 7 idej, kako izkoristiti novo realnost in zgraditi zmagovalni tim sodelavcev 2024, Maj
Anonim

Mnogi ob iskanju spletnih mest za iskanje zaposlitve vidijo privlačne otvoritve zaposlitve z naslovom "prodajni svetovalec". V tem primeru so plače označene drugačno, prav tako tudi načrti dela. Če vas zanima delo prodajnega svetovalca, bi morali razumeti, kaj je to. Za vas - informacije, ki vam bodo pomagale pri premišljeni izbiri!

Delo prodajnega pomočnika: ali lahko prinese visoke donose?

Eno glavnih vprašanj, ki se zastavlja v procesu iskanja primerne zaposlitve, je raven možnega zaslužka. Ne ve se, zakaj, a verjamejo, da prodajni svetovalci ne zaslužijo prav veliko. To ni povsem res. Veliko je odvisno od usposobljenosti osebe, proizvoda, ki ga prodaja, in plačnega sistema.

Če je izdelek tehnično zapleten ali zelo drag, prodajalec pa dobi odstotek prodaje, je lahko njegov dohodek zelo visok. Toda brez posebnih veščin in nenehnega samopopolnjevanja ne morete!

Če pa boste postali svetovalec v navadni trgovini z oblačili, se vam najverjetneje ne bo treba zanašati na zelo solidno plačo. Čeprav obstaja možnost, da se bo hvaležna stranka z nasvetom razveselila. Toda na takšnem delu lahko pridobiš izkušnje in razumeš, ali je to tvoj klic!

Delo prodajnega pomočnika: katere lastnosti je treba imeti?

Najprej morate razumeti, da morate nenehno sodelovati z ljudmi. Se pravi, veliko se pogovarjajte in pogosto, ugotovite potrebe, premagajte ugovore. Izvedeni kompetentni govor je sestavni del prodajalčevih poklicnih veščin. Če vas kupec ne razume - kako bo kaj kupil?

Mogoče je, da boste naleteli na živčne in neprijetne stranke - v vseh situacijah morate biti sposobni zadržati svoje impulze in ohraniti vljudnost! Odpornost na stres je najpomembnejši trenutek pri tem delu!

Poleg tega morate biti nekakšen "kameleon" - da se lahko prilagodite osebi, s katero komunicirate. Če na primer stranka govori počasi, najverjetneje ne bi smeli kramljati - to lahko povzroči draženje.

V večini primerov mora prodajalec hitro razmišljati in imeti v mislih veliko informacij. Malo kupcev bo počakalo 40 minut, dokler ne ugotovite, ali je na zalogi ustrezna velikost, barva ali oprema.

Delo prodajnega pomočnika: prednosti in slabosti

Kot vsak drug ima tudi ta poklic "slabosti" in "slabosti". Na ta položaj se običajno prijavijo tisti, ki jih pritegne prožen delovni čas prodajnega svetovalca. Na primer, lahko delate po tednih. Ali čez dan. V nekaterih primerih je zelo priročno.

V resnici so prednosti in slabosti tega dela relativne in so odvisne le od osebnih lastnosti prosilca. Če ste utrujeni, da bi se morali dolgo pogovarjati in nekaj razlagati - raje poiščite kaj drugega!

Iščete delo prodajnega pomočnika: kako se izogniti napakam?

Treba je opozoriti na prisotnost dolgega in neplačanega preizkusnega obdobja ali potrebe po nakupu nečesa za prihodnje delo (na primer nekatere knjige, video tečaji itd.).

Prav tako se ne obrnite na podjetje, o katerem v vašem mestu še nihče ni slišal.

Mrežni marketing, ki dobiva na veljavi, ne ustreza vsem.

Te nianse je najbolje razjasniti takoj! Lepo delaj!