karierno upravljanje

Različna delovna mesta - pogosti problemi: kako se spoprijeti s pomanjkljivo preglednostjo s strani vodstva in drugimi izzivi

Kazalo:

Različna delovna mesta - pogosti problemi: kako se spoprijeti s pomanjkljivo preglednostjo s strani vodstva in drugimi izzivi
Anonim

Verjeli ali ne, četrtina zaposlenih delodajalcu ne zaupa. To nezaupanje je verjetno posledica pomanjkanja preglednosti na delovnem mestu. Pregledno vodstvo je ključno za izgradnjo kulture zaupanja med voditelji in njihovimi zaposlenimi. Zaposleni, ki se zavedajo dogajanja in razumejo svojo vlogo v skupnih ciljih in ciljih podjetja, iz očitnih razlogov pogosteje zaupajo delodajalcu.

Odnos med šefom in podrejenim

Zaposlenim ni enostavno pustiti dela, pustijo šefe. V resnici je raziskava iz leta 2014 pokazala, da je 37 odstotkov od anketiranih 3.008 zaposlenih zaradi slabega mnenja o delu in šefu verjetno zapustilo delo.

Pri gradnji močnih odnosov na delovnem mestu je zaupanje osrednjega pomena. Denimo, Unbounce je preglednost postavil na novo raven s svojim zaposlenim blogom Inside Unbounce. To ne kaže samo na preglednost za potencialne prijavitelje, temveč tudi omogoča, da zaposleni ostanejo v koraku s dogajanjem in prejemajo informacije o dogodkih v podjetju, uspehih in povratnih informacijah.

Vrednost vsakega zaposlenega in njegova mnenja

Usklajenost zaposlenih zaradi preglednosti pomeni gledanje na veliko sliko in prizadevanje za razumevanje vloge vseh v njej. To je enostavno storiti, kadar delodajalci izvajajo preglednost na delovnem mestu. Transparentno vodstvo vodi k prisotnosti zaposlenih, ki razumejo vizijo podjetja in kako njihova prizadevanja pomagajo doseči cilje celotnega podjetja. Preglednost je na vrhu Kodeksa kulture. Njegova notranja osnova vključuje finančne podatke (stanje denarja, hitrost snemanja, dobiček in izgubo itd.), Seje upravnega odbora, vodstvo, "strateške" teme, znanje, v bistvu vse, kar zaposleni potrebujejo obveščen in v skladu z vizijo podjetja.

Fotografija Chulpan Khamatove z plešasto glavo je navdušila svoje oboževalce

Krhko dekle se je izkazalo za vojaka: njene fotografije so v vojaški uniformiZakaj vedno poberem izgubljene križe: cerkvena razlaga

Najboljše rešitve

Ko so vodje transparentni, se težave rešujejo hitreje. Če so zaposleni odprti in pošteni do težav v podjetju, lahko pomagajo najti rešitve. In dve glavi sta boljši od ene. Aplikacija za izmenjavo informacij na družbenih omrežjih lahko objavi informacije o delu podjetja in ponuja poročila o delu, ki je bilo opravljeno v podporo strankam, uspešnosti bloganja, uspešnosti poslovanja itd. To ne samo da povečuje odgovornost, odkriva težave, ampak tudi spodbuja zaposlene k iskanju rešitev.

Sodelovanje

Kultura, ki ceni transparentnost na delovnem mestu, ustvarja zaposlene. Raziskava o angažiranosti zaposlenih v Harvard Business Review iz leta 2013 je pokazala, da je 70 odstotkov anketiranih najbolj zainteresiranih, kadar vodstvo stalno posodablja in sporoča strategijo podjetja.

Kadar gre za privabljanje zaposlenih, je najbolje, da smo odprti za vprašanja družbe. Direktor LinkedIn Jeff Weiner ustvarja organizacijo, ki temelji na transparentnosti. Čas preživi celo na tedenskih sestankih, med katerimi obvešča zaposlene o težavah s podjetjem in posluša njihove predloge.

Imejte sejo "vprašaj me nekaj"

Dajte svojim kolegom možnost, da postavijo kakršna koli vprašanja s seanso "vprašaj me o čem". Takšna igra bo ljudem dala možnost, da si postavijo vprašanja, ki jih prej ne bi imeli možnosti postaviti. Če ste vodja v veliki organizaciji, je takšna vaja lahko še posebej pomembna, saj se zaposleni morda nikoli niso imeli priložnosti srečati z vami, da ne omenjam, da bi vas kaj vprašali. Običajen pogovor bo pomagal zaposlenim pri postavljanju vprašanj v odprtem okolju, kjer lahko dobijo odgovore.

S pomočjo teh nasvetov povečajte preglednost v timu. To bo pripomoglo k bistvenemu izboljšanju poslovanja podjetja.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini