karierno upravljanje

Potrdilo katastrskih inženirjev: značilnosti postopka

Kazalo:

Potrdilo katastrskih inženirjev: značilnosti postopka
Anonim

Spremembe zakonodaje so vplivale tudi na certificiranje katastrskih inženirjev. Zaradi tega se je zmanjšalo število ljudi, ki želijo delati na tej specialnosti. Obstaja standard, po katerem je urejeno preverjanje znanja in izkušenj zaposlenih. Certificiranje katastrskih inženirjev lahko izboljša učinkovitost podjetja.

Osnovni pojmi

Izpit je organiziran za preverjanje znanja in izkušenj, ki jih inženir potrebuje za opravljanje kakovostne dejavnosti. Zaradi tega v državi delujejo SRO (samoupravne organizacije). Poleg certificiranja se spremlja delo katastrskih inženirjev.

Zaposleni mora imeti visoko izobrazbo svojega profila, uspešen izpit in izkušnje. Prosilci za delo bi morali imeti dve leti izkušenj kot asistent. Pomembna zahteva ostaja nenehno prekvalificiranje, ki mora biti vsaj 1-krat v 3 letih.

Inženir ne bi smel biti izključen iz kršitve zakona ali kazenske evidence. Zaposleni mora imeti sklenjeno pogodbo o obveznem zavarovanju odgovornosti. To je potrebno za kompenzacijo izgub, ki jih imajo določeni posamezniki. Potrjevanje katastrskih inženirjev se opravi šele, ko so te zahteve izpolnjene.

Koncept

Kaj pomeni ta poklic? Katastrski inženir - subjekt, ki na podlagi izdanega potrdila o kvalifikaciji opravlja katastrska dela. Sama dejavnost vključuje geodetsko geodezijo. Specialist vzpostavi meje lastništva na zemljišču, izvaja mejne načrte in tudi pripravi potrebno dokumentacijo za registracijo lastnine.

Do leta 2011 so geodetski opravili podobna dela. V primerjavi z njimi so za ugotovljene pomanjkljivosti odgovorni katastrski inženirji. Zahvaljujoč pojavu stroke se je delovna učinkovitost povečala, delo s papirji pa je postalo lažje.

Potrdilo o kvalifikaciji katastrskih inženirjev vam omogoča, da pridobite dokument, ki potrjuje posedovanje potrebnega znanja, veščin. Ko je izpit opravljen, se izda potrdilo. Podatki o inženirju se vpišejo v državni register.

Zakaj je to potrebno?

Veliko ljudi želi to delo, vendar nima vsak za to potrebnega znanja. Zakon prepoveduje izvajanje dejavnosti brez izpita. Certificiranje katastrskih inženirjev vam omogoča, da ugotovite, kako specialist ustreza svojemu položaju. Pogosto je prepoznavanje pomanjkljivosti potrebno za pravočasno usposabljanje zaradi posebnih programov.

Za pridobitev novih znanj in veščin s strani specialistov se izvaja certificiranje katastrskih inženirjev. Redno usposabljanje vam omogoča, da svoje znanje nadgradite v skladu z mednarodnimi zahtevami. Zaposleni preučujejo informacijsko tehnologijo, regulativno znanje in znanje o zemljiščih. Uvedeni so tudi v sodobno geodetsko tehnologijo.

Obstoječi standardi

Po zakonu lahko katastrska dela posameznik opravlja, če ima potrdilo o usposobljenosti. Prej bi moral imeti specialist kakršno koli strokovno izobrazbo, zdaj pa je potrebno le specializirano visokošolsko izobraževanje.

Po prejšnjih zakonih so certifikati izdali izvršne organe. Organizirali so komisijo za kvalifikacije za certificiranje katastrskih inženirjev. Ko so bile izvedene spremembe, je to delo prešlo na SRO. Če ste prej morali enkrat dobiti certifikat, se morate vsaka tri leta izpopolnjevati.

Postopek

Dogodek ne uporablja pisne ali ustne ankete. Za preverjanje znanja se uporablja test. Vprašanja za certificiranje katastrskega inženirja so povezana le s stroko. Najdemo jih na spletni strani Rosreestr. Izpit uporablja avtomatizirane sisteme. Programski del prireditve odobri Ministrstvo za gospodarski razvoj Ruske federacije.

Rosreestr je ustanovil komisijo za certificiranje katastrskih inženirjev. Izbere seznam potrebnih dokumentov in pravila za izdajo potrdil. Sestava komisije potrdi SRO. Če je testna naloga rešena, se izpit opravi.

Test traja 2 uri. Med preverjanjem znanja mora inženir dati odgovore na 80 vprašanj. Potrdilo bo opravljeno, če je pravih rešitev vsaj 64. Na izpit morate priti nekoliko prej. Tajnik je registriran v sistemu. Preverjanje nalog se opravi v 5 dneh, nakar se izda potrdilo.

Priprava na izpit

Pred dogodkom ima inženir pravico opraviti poseben program. Uporabite lahko tehnologijo na daljavo. Za pripravo se dodeli najmanj 250 ur. Program za napredno usposabljanje traja 16 ur, po katerem lahko opravljate izpit.

Ker mora inženir imeti bogate obete in veliko spretnosti, je treba povečati trajanje pomožnih programov. Ker je njihova prostornina več kot 500 ur, traja približno 6 mesecev. Program je učinkovit ob 40 urah na teden. Po prejemu certifikata je zaposleni potrdil svojo raven znanja, zato lahko nadaljuje s svojimi dejavnostmi.