karierno upravljanje

Kdo so animatorji ali Moderni zabavljači

Kdo so animatorji ali Moderni zabavljači

Video: Animated Sliding Menu - Modern Flat - C# 2024, Julij

Video: Animated Sliding Menu - Modern Flat - C# 2024, Julij
Anonim

V zadnjem času je poklic animatorja zelo razširjen. V časopisih je na stotine delovnih mest.

Le malo jih ve, kdo so animatorji. Ta beseda je dvoumna. Pomeni obseg zaposlitve osebe, ki dela na ustvarjanju risank, in osebe, ki zabava javnost, najetega igralca. Najpogosteje se govori o animatorjih, ki organizirajo počitnice in prireditve. Najti izkušenega animatorja ni enostavno. Oseba, ki zabava javnost, mora biti energična, aktivna, družabna, sposobna je ustvariti množico in poiskati skupni jezik z ljudmi različnih starosti. Njegove odgovornosti vključujejo tekmovanja, prireditve, organizacijo počitnic in iger. Zabavati razvajeno občinstvo je težka naloga.

Področja dejavnosti animatorjev

Kaj so animatorji? Trenutno se poklic množičnega zabavljača imenuje ravno to. Samo ona je doživela spremembe ne samo v imenu, ampak tudi v specifiki. Izkušeni animator deluje na različnih zabavnih področjih z uporabo sodobnih elektronskih orodij. Zdaj so otroške zabave zelo razširjene. Delo z otroki ni enostavno. Potrebno je veliko truda, da obdržite njihovo pozornost in da vam ne postane dolgčas. Toda po drugi strani so otroci najbolj hvaležna publika. Nič ni bolj pozitivnega od otroškega smeha in veselja. Animatorji pri svojem delu uporabljajo različne kostume, ki posnemajo pravljične like.

Otroci so še posebej radi, da jih zabavajo klovni. Animatorji to vedo, zato si omislijo veliko smešnih številk. Klovnski kostumi nujno vključujejo: nos, lasuljo, haremske hlače, rdeče ličnice. Starši najraje pustijo svoje otroke za več ur v igralnih centrih. Na skrbnika na vprašanje, ali je animator potreben, vprašajo števec: "Kdo so animatorji?" Po pojasnilu se z veseljem strinjata, da otroka zaupata poklicnemu vzgojitelju. Z njim otroci rišejo, kipajo, se igrajo, plešejo. Čas, ki ga otroci preživijo v igralnem centru, zanje mine neopaženo, starši pa imajo možnost, da delajo svoje stvari.

Animatorji za turiste

Animatorji in klovni so povezani med seboj. Če pa morate zabavati odrasle, potem oblačenje v klovna ni najboljša možnost. Animatorji naj na celotnem potovanju spremljajo turiste, hkrati pa vzbujajo zanimanje za vse spomenike in slikovite kraje. Za takšno delo so izbrani mladi, ki nimajo zdravstvenih težav in so polni moči in energije. Na dan se morate do osem ur ukvarjati z zabavo ali celo več. Toda plača je povsem spodobna. To povzroča zanimanje za tovrstno dejavnost. V turističnih državah vsi vedo, kdo so animatorji. Mnogi si želijo dobiti takšno službo tudi zato, ker so soba in penzion v hotelu plačani. Storitve zdravnika in vsa zabava so za animatorja brezplačni. Zato se človek po več urah lahko sprosti, plava v morju in izkoristi vse storitve, ki jih ponuja hotel. Če želite delati kot animator v tujini, morate obvladati več tujih jezikov. Zahteve po kandidatih so visoke. Zato ne more vsakdo dobiti tako zanimivega dela.