karierno upravljanje

Delo hostesa je poklic

Delo hostesa je poklic

Video: PREDSTAVITEV POKLICA #1 - DELO NA SPLOŠNI POLICIJSKI POSTAJI 2024, Julij

Video: PREDSTAVITEV POKLICA #1 - DELO NA SPLOŠNI POLICIJSKI POSTAJI 2024, Julij
Anonim

Vse pogosteje na straneh internetnih virov za iskanje zaposlitve najdete takšno prosto delovno mesto kot hostesa. Ta beseda je mnogim še vedno nerazumljiva in lahko povzroči nekatere ne zelo pomembne povezave. In mimogrede, v tem poklicu ni nič takega. Konec koncev, položaj "skrbnika", ki ga ne povezujete z nečim nespodobnim? In hostesa je pravzaprav skrbnica, njegove odgovornosti vključujejo samo nadziranje dela osebja in finančnega poslovodenja, temveč neposredno sodelovanje z gosti zavoda, pa naj bo to restavracija, kavarna ali hotel. Njegova glavna naloga je srečati in postreči z obiskovalci, da se bodo radi vračali sem in tja znova.

Kakšne so odgovornosti gostiteljice? V opisu dela, ki je, moram reči, precej velik, so naslikani dobesedno točko za točko. Tu so najosnovnejše naloge, ki jih mora zaposleni (navadno zaposleni) opravljati kot gostiteljica:

- prisrčno in vedno z nasmehom spoznati goste, ki so prišli v restavracijo (ali drugo ustanovo, kjer je tak položaj zagotovljen);

- spremljajte jih do mize in pomagajo pri nastanitvi, ponujajo menije, priporočajo določene jedi;

- sprejemajo naročila (tudi po telefonu) za rezerviranje tabel;

- nadzirajte čistočo v dvorani, na vhodu in v straniščih;

- spremljati uporabnost opreme, vodovodne opreme, inventarja, dodatkov itd.;

- redno preverjajte razpoložljivost in čistočo potrošnega materiala, na primer prtičkov, zobotrebcev itd.;

- usklajuje delo natakarjev in jim po potrebi pomaga;

- aktivno sodelovati pri vsakodnevnem čiščenju obrata;

- imajo visoke komunikacijske sposobnosti, odpornost na stres in dobro

spomin za vzpostavitev strokovnega stika z vsakim gostom. Redni gostje morajo vedeti ne samo po vidiku, ampak tudi po imenu. Priporočljivo je tudi podrobneje preučiti njihove kulinarične preference, vedenjske lastnosti in druge osebne odtenke;

- biti na tekočem z vsemi dogodki, promocijami in posebnimi ponudbami ustanove, da gostom povedo o njih;

- poznati vsaj en tuji jezik na pogovorni ravni (angleščina ali francoščina, idealno pa seveda oboje).

Morda bo kdo pomislil, da hostese niso tako težko delo. Toda tu so dovolj tudi pasti in vse vrste odtenkov. Niso vsi sposobni iz dneva v dan, kljub slabemu razpoloženju in želji, da bi "ubil soseda", na njegovem obrazu prikaže pristno veselje, odpre vrata pred vsakim obiskovalcem, z njimi vzpostavi živahen dialog in vsak izmed gostov počuti najpomembnejše in pomembno. In ni pomembno, ali je nekdo prišel na gori pogostit ali spil samo kozarec mineralne vode. Domačinka je gostoljubna, gostoljubna, skrbna hostesa, ki bi se morala obiskovalce srečevati na enak način kot doma. Vsakemu gostu je treba nameniti pozornost. Nihče se ne sme počutiti izpuščenega.

Poleg tega otroci pogosto prihajajo v restavracijo. Neizrečena dolžnost hostes v Moskvi je, da komunicirajo z njimi. Če je otroku všeč, da so mu v restavraciji predstavili balonček in mu celo dali pobarvanko z barvnimi svinčniki, ga bo zagotovo želel dobiti še enkrat. Tako lahko otrok s starši postane redna stranka zavoda.