zaposlovanje

Kdo je deklarant in kaj počne?

Kazalo:

Kdo je deklarant in kaj počne?

Video: TimPs n` Faaker Feat. TinaLiza - Kdo je BerDo ? ( Official HD Video ) 2024, Maj

Video: TimPs n` Faaker Feat. TinaLiza - Kdo je BerDo ? ( Official HD Video ) 2024, Maj
Anonim

Koliko različnih poklicev na svetu! Toliko, da sploh ne vemo, komu bi posvetili svoje življenje. In da bi razumeli, ali je ta ali tisti poklic primeren za vas ali ne, se morate tega poklica podrobneje spoznati, kajne?

Delajte kot carinski deklarant

Je ta poklic enostaven in kaj počnejo ljudje na tem položaju? Deklarant je torej oseba, ki blago premika čez carinsko mejo. Ali tako pokličejo posrednika, ki blago ali vozila predstavi za carinjenje, vendar v svojem imenu.

Kdo je lahko deklarant?

Torej je v prvem primeru deklarant državljan države, ki je članica carinske unije Evroazijske gospodarske skupnosti (CU EurAsEC). Ta oseba, ki zastopa državo, sklene tuje gospodarsko transakcijo ali pa je transakcija sklenjena v njegovem imenu. Poleg tega ima ta oseba obvezno pravico do uporabe, posedovanja in (ali) razpolaganja z blagom (vendar je to pod pogojem, da ni bilo tujega gospodarskega posla).

Obstaja še ena možnost. Deklarant je posameznik, ki prevaža blago čez mejo, ne za prodajo, ampak za osebno uporabo. Lahko je tudi državljan, ki uživa carinske privilegije (določene v skladu s poglavjem 45 TK Carinske unije EurAsEC). V nekaterih primerih je deklarant organizacija, ki ima predstavništvo v državi, ki je članica carinske unije Evrazijske gospodarske skupnosti po jasno določenem vrstnem redu - med carinskimi postopki za začasni uvoz ali izvoz blaga, ki je že prodano v državo, v prodajo v druge države, pa tudi carinski postopek uvoza blaga, namenjenega za lastno porabo teh predstavništev.

V nekaterih primerih je deklarant lahko prevoznik (vključno s carinskim) ali špediter (tudi če je predstavnik države, ki je del CU EurAsEC).

Ali je enostavno dobiti to službo

Kot veste, so izkušnje pomembne v katerem koli poklicu. Če delovnih izkušenj ni, potem v najboljšem primeru preprosto ne bodo računali z vami, ampak vas bodo gledali kot smrkavega, ne vedo nič otroka. Toda hkrati si mnogi mladi, ki se zaposlijo, zastavljajo vprašanje: kje si pridobiti to delovno izkušnjo, če je ne bodo zaposlili? Torej je delo deklaranta brez izkušenj možno, vendar se morate le zelo potruditi, da bi našli tisto čudovito mesto, kjer vas bodo sprejeli. Iz prisotnosti ogromnega števila oglasov lahko sklepamo, da mnogi ne morejo najti te službe. No, od pogosto zastavljenih vprašanj na forumih - da so skoraj povsod potrebne vsaj dve leti delovnih izkušenj.

Ta težava je zelo pogosta in zmede mnoge diplomante univerz in drugih izobraževalnih ustanov. Kako prekiniti ta začarani krog? Na takšno vprašanje je težko odgovoriti, vendar nekako rešujejo to težavo, saj delovna mesta niso prazna. Na splošno je edini nasvet, ki ga je mogoče dati v takšnih razmerah, preprosto gledati vztrajno in previdno. Kadar koli je mogoče, pošljite poizvedbe. In na koncu boste dosegli želeni rezultat.