karierno upravljanje

Kako postati kaskader brez tveganja za življenje?

Kazalo:

Kako postati kaskader brez tveganja za življenje?

Video: Alpha Man 100 % Natural Testosterone Booster 2024, Maj

Video: Alpha Man 100 % Natural Testosterone Booster 2024, Maj
Anonim

Poklic kaskaderja je obkrožen s številnimi miti in legendami. Ljudje smo navajeni, da to sfero dejavnosti štejejo za izjemno romantično, zanimivo in nevarno. Na nek način imajo prav. A nekje se še vedno motijo. Če želite razumeti, kako postanejo kaskaderji, kdo to počne in v katerih strokovnih izobraževalnih ustanovah lahko obvladate ta legendarni poklic, se morate obrniti na izvor.

Kako se je vse začelo

Beseda "kaskader" izvira iz francoske kaskade, ki v enem od pomenov prevaja kot "tvegalec", v drugem pa - umetnik, ki izvaja trike. Lahko rečemo, da se je kaskaderska stroka pojavila hkrati s takšnimi poklici kot igralec, producent in režiser. Zdaj pa je treba trike izvajati ne le v filmski industriji. Precej pogosto kaskaderji sodelujejo pri ustvarjanju reklam ali serij.

Podrobnosti

Seveda, ko izberejo kaskaderja, ga skušajo čim bolj približati igralcu, ki ga bo zamenjal pri izvajanju nevarnega štosa. Tudi kaskaderji ne streljajo od blizu. Tisti, ki bi radi postali predstavnik tega poklica, bi se morali naučiti, da se verjetno ne bodo soočili s priljubljenostjo. Jackie Chan je morda izjema od pravila. Toda povprečni kaskaderji ostajajo, tako rekoč, zakulisni.

Vendar je varno reči, da bo kaskaderski poklic ostal povpraševan še več let. Nobeni posebni učinki ne morejo nadomestiti naporov pravih kaskadev. Če želite razumeti tankosti stroke, morate vedeti, da obstajata dve glavni vrsti kaskaderjev: univerzalni in specializirani. Zlahka je uganiti, kakšne so razlike. Posebni kaskaderji uživajo veliko spoštovanje, saj se verjame, da so na svojem področju dosegli najvišjo raven. Trikov v gorečem kolesu se ne morete naučiti v enem mesecu. Traja.

Različne zavarovalne police so nepogrešljive pri kaskaderskem poklicu. Toda tudi pri njih tveganje ostaja zelo veliko. Ni presenetljivo, da se le malo ljudi odloči za ta poklic: le sto predstavnikov stroke po vsej Rusiji se imenuje kaskaderji.

Kaj je potrebno, da postaneš kaskader?

Najprej seveda pogum. Brez odlične fizične priprave tudi te poti ne bi smeli izbrati. Kaskader mora biti trden, nepremišljen in odločen. Zaradi lastne varnosti se je dolžan hitro odzivati ​​na zunanje in notranje dejavnike, izračunati tveganja in se iz zmagovalnih situacij izpustiti. Kako drugače postati kaskader? Nihče ne potrebuje nesreč na mestu. Mimogrede, to je glavni razlog, zakaj kaskaderji še vedno povprašujejo.

Vprašanje je, kako postati kaskader? Odgovor je enostaven.

Obstaja kar nekaj posebnih izobraževalnih ustanov, kjer se učijo kaskaderji. Toda v veliki večini primerov so kaskaderji ljudje, ki so svoje življenje posvetili športu ali igranju. Tudi začetnik se lahko obrne na profesionalca in ga prosi, naj ga vzame kot študenta. Obstaja pa še ena možnost: Ruski ceh kaskadev. Če je človek fizično močan, ambiciozen in aktiven, ga bodo tam sprejeli z odprtimi rokami.

Vendar je šola za kaskaderje "Empire of Cinema" v Rusiji zelo priljubljena. Veliko novincev pride tja, ki ne vedo skoraj ničesar, in odidejo pravi strokovnjaki na svojem področju. V šoli je več smeri. Na primer akrobacije, sabljanja, kaskade, ki se izvajajo pod vodo in na višini, različne vrste borilnih veščin.

Plača

Postati kaskader v Rusiji je povsem resnično. A bo ta poklic omogočil lagodno življenje? Odgovor: da, brez dvoma. Kaskader, ki je že dosegel določeno delovno dobo, lahko v Moskvi zasluži več kot sto tisoč rubljev, njegovi prihodki bodo v Sankt Peterburgu nekoliko manjši. In to samo povprečna plača. Omejitev ni. Za samo en kaskader kaskader prejme približno deset tisoč rubljev. Začetnik je seveda veliko manjši, vendar je to velika spodbuda za napredovanje in razvoj.

Kje delati

Ko smo odgovorili na vprašanje, kako postati kaskader, je treba razložiti, kje točno delujejo kaskaderji. Prvič, to so različne filmske platforme, oglaševanje, iste zloglasne šole za kaskaderje. Glede na to, da mora biti kaskader v dobri fizični kondiciji, lahko dela tudi na ministrstvu za izredne razmere ali na policiji.

Zaključek

Poklic kaskaderja je izjemno zanimiv. Mnogi so v otroštvu sanjali o izvajanju trikov. Niso vsi uresničili svojih sanj. Toda tisti, ki bi lahko postali kaskader, prispevajo k filmski industriji in živijo fantastično življenje, polno nevarnosti in dogodivščin.