karierno upravljanje

Drugi dan moram prvič v življenju obiskati korporativni dogodek. Mentor je svetoval, naj se nenehno nahajajo med sodelavci in partnerji

Kazalo:

Drugi dan moram prvič v življenju obiskati korporativni dogodek. Mentor je svetoval, naj se nenehno nahajajo med sodelavci in partnerji
Anonim

Kmalu se moram prvič v življenju udeležiti korporativnega dogodka. Mentor mi je svetoval, naj nenehno sodim med sodelavce in partnerje, dal pa je tudi nekaj priporočil, ki bi ta čas najbolje izkoristila za komunikacijo.

Stojte v središču dvorane

Na dogodkih se ljudje običajno pogovarjajo s tistimi, ki jih dobro vidijo, torej s tistimi, ki so v bližini in pred njimi. Stojte sredi sobe in najverjetneje boste vključeni v pogovor ali poiščite druge, s katerimi lahko začnete pogovor.

Če ste v kotu, stran od središča dogajanja, se verjetno ne boste znašli kot sogovornika. Prav tako se ne pogovarjajte po telefonu in ne klepetajte s prijatelji v internetu. Sprejem klicev v nujnih primerih.

Poiščite koga za pohvalo

Ko iščete ljudi, s katerimi bi se lahko pogovarjali na prireditvi, vendar ne vidite znanih obrazov, poiščite nekoga v bližini, ki bi vam čestital. To je preprost način za hitro vzpostavitev stika in odličen razlog za začetek pogovora.

Vnaprej pripravite vprašanja za komunikacijo

Nenehni pogovor z ljudmi se lahko zdi zapleten in mučen. Pridružite se dogodku s seznamom desetih vprašanj, ki jih lahko v kratkem času postavite komurkoli, da razširite svoj družabni krog.

Pes ima na Instagramu 14 tisoč sledilcev: čudovita dlaka je postala priljubljena

Čarovnica je žensko naučila črpati energijo iz Narave med kvačkanjem Noev ark je morda v Črnem morju: nove raziskave znanstvenikov

Sogovornika lahko vprašate, s katerimi težavami se spopada v svoji panogi, kateri del dela mu je najbolj všeč. Vprašate se lahko tudi o vseh hobijih ali načrtih potovanj, ki jih morda ima. Običajno je komunikacija na nevtralnih temah enostavna in enostavna.

Vnaprej imejte kratke odgovore na pogosta vprašanja

Na podjetniških dogodkih ljudje pogosto sprašujejo druge o skupnih temah, ki so jih pripeljale v to sobo. Če nimate kratkega in spolamiranega odgovora, boste težko našli prave besede, opise in zgodbo, ki jo boste lahko povedali drugim.

Vnaprej pripravite odgovore na pogosta vprašanja. Naučite se, kako na kratko spregovoriti o svojih poklicnih dolžnostih, zanimivih projektih in po možnosti o osebnem smešnem dejstvu, zaradi katerega boste nepozabni.

Vaš kratek odgovor bo morda želel vedeti več. Tako je komunikacija zgrajena okoli tega, kako vas lahko v prihodnosti kontaktirajo - in priložnosti, ki vam jih lahko ponudijo.

Naslednja tekma

Vnaprej določite omejitev dolžine pogovora. Tako vas skozi celoten dogodek ne bo vleklo v pogovor z eno osebo. Poskusite, da pogovori ne trajajo več kot pet minut.

Takoj, ko pride do naravne pavze v pogovoru, povejte osebi, s katero ste se pogovarjali, in upoštevajte, da bi bilo dobro, da se znova srečam z njim. Če vas zanima nadaljnja skupna komunikacija, lahko izmenjate kontaktne podatke: e-pošto, telefonske številke, profil družbenega omrežja. Ugotovite, na kakšen način je bolje, da se obrnete nanj in v katerem času bo priročno.

Korporativni dogodki so namenjeni vzpostavljanju odnosov med zaposlenimi v podjetju ali podjetju. Vaši pogovori naj bodo kratki, vendar napolnjeni s pomenom in koristnostjo, da bo odnos bolj smiseln in dolgoročen.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini