povzetek

Odgovornosti prodajnega svetovalca. Za življenjepis in iskanje zaposlitve

Kazalo:

Odgovornosti prodajnega svetovalca. Za življenjepis in iskanje zaposlitve

Video: 10 spletnih strani, ki bodo leta 2020 BREZPLAČNO zaslužila na spletu ? (denar ni potreben!) 2024, Maj

Video: 10 spletnih strani, ki bodo leta 2020 BREZPLAČNO zaslužila na spletu ? (denar ni potreben!) 2024, Maj
Anonim

Poklic prodajnega pomočnika je zelo težaven in zahteva določena znanja. Zato je kompetenten življenjepis pri iskanju zaposlitve zelo pomemben.

Poklic prodajnega pomočnika

Mnogi mislijo, da je prodajni svetovalec vodja na nizki ravni, ki nima veliko vrednosti za podjetje kot celoto. Vendar to sploh ne drži. Pametni in preudarni menedžerji, katerih dejavnosti so povezane s trgovino, vedno poskušajo najti takšne prodajalce, ki si bodo lahko privoščili glavni cilj trgovske družbe - ustvariti dobiček.

Zato mora biti za prodajo najprej odgovoren prodajalec-svetovalec. Za vaš življenjepis so primerne vaše spretnosti v tej zadevi, tudi najmanjši prodaji. Samo inteligenten prodajalec lahko kupcu ne zanima le blaga, ki ga zanima, ampak tudi oblikuje dobro mnenje o podjetju kot celoti. Na podlagi tega naj bi življenjepis o delu prodajnega svetovalca vseboval glavne lastnosti prosilca - to je družabnost, hiter pristop do ljudi in seveda prodajne veščine.

Ključni kriteriji za nadaljevanje pisanja

Vsak življenjepis mora imeti glavne točke. Sem spadajo: ime in priimek vlagatelja, njegovi kontaktni podatki, izobrazba in delovne izkušnje. Življenjepis prodajalca-svetovalca ni izjema. Vzorec je mogoče najti na katerem koli spletnem mestu za iskanje zaposlitve, vendar morajo biti ti predmeti obvezni.

Pri opisu delovnih izkušenj bi morali biti glavni poudarek na tistih odgovornosti, ki ste jih opravljali, saj prodajalec kupca ne samo prepriča v nakup, ampak tudi dela z različnimi programi in opremo. Navedite tudi dosežke, ki ste jih imeli prej. To je lahko velika prodaja ali podpis pogodbe z veliko stranko. Ne pozabite omeniti svojih izkušenj in karierne rasti v posameznih podjetjih, če sploh obstajajo. Ne pozabite, da je v dolžnosti prodajalca-svetovalca treba vključiti veliko točk. Za glavni življenjepis vedno poudarite svoj prodajni talent.

Glavni namen življenjepisa

V trenutku, ko napišete življenjepis, razmislite o tem, kakšne zaključke bodo potegnili potencialni delodajalci. Zato je treba najbolje opisati načrtovane odgovornosti prodajnega pomočnika. Za življenjepis, ki ga bo delodajalec prebral, je to zelo pomembno. Oseba, ki išče zaposlenega, potem ko je prebrala podatke o vas, bi se želela pogovarjati z vami bližje, torej ga povabiti na razgovor.

Če torej čez nekaj časa nihče ni vzpostavil stika z vami, to pomeni, da cilj ni bil dosežen in življenjepis ni sestavljen pravilno. Če se to zgodi, priporočamo, da delate na napakah in popravite nekatere informacije, na primer o delovnih nalogah prodajnega pomočnika. Življenja se ne sme izdelati z lažnimi informacijami, vendar je nemogoče omalovažiti njihove lastnosti.

Osebni podatki v življenjepisu

V vsakem življenjepisu je treba navesti kratke podatke o sebi, pa tudi vse stike, s katerimi se lahko obrnete. Kot smo že omenili, vključuje vaše ime in priimek ter stopnjo izobrazbe. Če imate visokošolsko izobrazbo, morate navesti univerzo in tudi leto diplomiranja. Podatki za stik vključujejo telefonsko številko in e-poštni naslov. Hkrati ni treba navesti naslova vašega dejanskega prebivališča, dovolj bo, da napišete mesto, v katerem ste prijavljeni, in državljanstvo.

Osebne lastnosti je treba navesti v vsakem življenjepisu prodajalca in svetovalca. Vzorec takšnih lastnosti je mogoče iskati tudi po internetu. Vendar je vredno razmisliti, da so osebni, torej čisto individualni. Na primer, lahko določite svoje spretnosti za hitro učenje programov, pa tudi sposobnost dela v skupini, vašo natančnost, poštenost in sposobnost delati za rezultat. Ne skrivaj tega predmeta v življenjepisu, ker je on tisti, ki govori o tebi kot osebi in osebi.

Izkušnje s pisanjem nadaljujejo

Verjetno je najpomembnejša točka v življenjepisu delovne izkušnje. Potencialnim delodajalcem pripoveduje o zgodovini vašega poklica, pridobljenih veščinah in podjetjih, kjer ste prej delali. Nekateri menijo, da imena podjetja ni smiselno navajati, vendar to še zdaleč ni tako. Tiste organizacije, v katerih vam je uspelo delati, so pogosto konkurenti tistih, kamor si prizadevate priti. Vsak vodja vedno analizira svoje konkurente in zaposlene. Pozna načela dela svojih nasprotnikov in česa jih učijo njihovi kadri. Zato lahko takšne informacije igrajo celo odločilno vlogo.

Obvezna sta računalniška znanja. V mnogih primerih je poznavanje potrebnih programov odgovoren prodajni svetovalec. Za povzetek poskusite vse te točke opisati v najboljši možni luči. Ko govorimo o poklicu prodajalca, ne bo odveč omeniti sposobnosti dela z blagajno, pa tudi znanja o poročanju. Ker mnogi delodajalci poskušajo združiti nekaj stališč, boste morda potrebovali te veščine. Opišite tudi svoje možnosti iskanja strank in njihovo naknadno posvetovanje. Ne pozabite omeniti, da lahko pri prodaji blaga kupca zlahka prepričate v nakup spremljajočega blaga. Takšne lastnosti so zelo cenjene pri prvi prodaji, zato lahko delodajalci igrajo pomembno vlogo pri izbiri zaposlenega.