zaposlovanje

Zavarovalnica je Dela kot zavarovalka. Podpisnik: zgodovina poklica

Kazalo:

Zavarovalnica je Dela kot zavarovalka. Podpisnik: zgodovina poklica

Video: Calling All Cars: Ice House Murder / John Doe Number 71 / The Turk Burglars 2024, Junij

Video: Calling All Cars: Ice House Murder / John Doe Number 71 / The Turk Burglars 2024, Junij
Anonim

Na ozemlju Ruske federacije obstaja "Enotni vodnik za tarife in kvalifikacije", ki vključuje več kot 7 tisoč različnih vrst poklicnih dejavnosti. To je samo za to državo. Na svetu je veliko več poklicev. In v Rusiji je še vedno veliko posebnosti, ki niso naštete v tem imeniku, ki so precej redke. Trenutno poklic, za katerega je malo ljudi slišalo prej, pridobiva na priljubljenosti. Ime je podpisnik. Posebnost je na sodobnem trgu dela precej povprašena.

Underwriter je …

Ime poklica je za večino neznansko in nerazumljivo. Zaradi tega se ljudje pogosto vprašajo, ko slišijo besedo "underwriter": "Kdo je to?" Medtem se ta zapletena beseda imenuje ena glavnih posebnosti na področju zavarovanja. Če prevedete ime poklica, pomeni "podpis tveganj." To jasno določa poklic zavarovalcev. Oseba te specializacije se ukvarja z ocenjevanjem, opisovanjem in kvalificiranjem obstoječih tveganj za oblikovanje zavarovalnega portfelja.

Pomemben dejavnik pri tem, tako kot v vseh drugih poklicih, je zaslužek na podlagi rezultatov dela. Doseže dokaj visok nivo. Toda velik denar je povezan s široko paleto odgovornosti. Zaradi tega je vprašanje: "Kdo je zavarovalec?" lahko odgovorite tako, da preprosto navedete vse funkcije, ki jih opravlja: delo z zavarovalnimi pogodbami in policami, analizo možnih tveganj, svetovanje agentom in upravnikom ter razvoj metod itd.

Bančni podpisnik

Ta poklic ne obstaja samo v zavarovalništvu. Pogosto je v banki zavarovalnica. Konec koncev si je posojila težko predstavljati brez ocene tveganj neplačila dolga. Institucije, kjer delajo zavarovalci, so Sberbank ali podobne delniške družbe, ki prebivalstvu dajejo različna posojila. Te organizacije morajo imeti takšnega strokovnjaka v svojem osebju. Bančni posojilodajalec je usposobljeno osebje, ki se ukvarja z ocenjevalnimi dejavnostmi za ugotavljanje tveganja neplačila danega posojila. Ta postopek mora izvesti vsaka finančna institucija.

Določiti stopnjo plačilne sposobnosti posojilojemalca na stopnji odločitve, ali zavrniti ali odobriti posojilo, omogoča delo osebe v tem poklicu. Načini določanja so lahko popolnoma različni, zato lahko uslužbenec Gazprombank analizira drugače kot zavarovalca pri Sberbank, katerega ocene posojilojemalcev so pozitivne. Toda odzivi bank o delu takih strokovnjakov lahko kakovostno vplivajo na višino plač.

Poleg zavrnitve osebe, ki želi vzeti posojilo, je možna tudi drugačna možnost sodelovanja. Sestavlja se pod različnimi pogoji za posojilojemalca in mu lahko ponudi drugačen znesek. Ta možnost je izbrana v skladu s sklepom zavarovalca. Zaradi tega zavrnitev ne more vedno temeljiti na nizki stopnji plačilne sposobnosti.

Zavarovalnica

Na tem področju strokovnjak analizira tveganje. Zavarovalnica je oseba, ki je pooblaščena za oblikovanje zavarovalnega portfelja, ima vse pravice do odločanja.

Zavzemanje tega položaja ni enostavno. Zavarovalnice so predložile celoten seznam zahtev, ki jih sestavljajo različna tehnična in praktična znanja, ki jih mora imeti kandidat. To znanje vključuje tudi tista, ki vam bodo omogočila pravilno analizo in sklep o ravni možnih tveganj, pogojih za pridobitev zavarovanja in višini stopenj.

Zavarovalnica, ki opravlja zavarovanje, mora opraviti glavno nalogo - to je doseči pozitiven finančni rezultat brez tveganja. To se zgodi z upoštevanjem številnih pravil in algoritmov za ukrepe specialista pri oblikovanju portfelja.

Posledično je delo zavarovalcev neposredno sorazmerno s tem, ali bo podjetje dobilo dober dobiček ali, nasprotno, utrpelo izgubo.

Ocena tveganja zavarovalnih pogodb

Zavarovalnica je oseba, ki mora pregledati dokumente za sklenitev pogodbe o tveganju in jim dodeliti ustrezne kvalifikacije za določen predmet ali posameznika. Prav tako oseba v tem poklicu določi tarifne stopnje in pogoje, pod katerimi bo sklenjena zavarovalna pogodba, naredi sklep o možnosti takšnih poslov.

Zavarovalnica oceni vsa možna tveganja za zavarovanje posameznika in premoženja. Ima vse potrebne podatke o proračunu, oblikovanju rezerv, pa tudi o pozavarovanju in o obvladovanju izgub. Na splošno je to oseba, katere en podpis lahko stane na tisoče in celo milijone.

Delovne odgovornosti

Odgovornosti tega strokovnjaka vključujejo:

  1. Izvajanje naslednjih ukrepov:

    • vpogled v dokumente v imenu podjetja;
    • tveganje za zavarovanje ali pozavarovanje;
    • kvalifikacija tveganja;
    • določanje tarif za tarife in transakcijske pogoje;
    • priprava sklepa o možnosti podpisa pogodbe;
    • oblikovanje portfelja.
  2. Posvetovanje na področjih, kot so pravica do potrjevanja dokumentov in odgovornost za podpis.

    • Ocena tveganja.
    • Načela oblikovanja zavarovalnega portfelja.
    • Pravni vidiki dejavnosti.
    • Finančna vzdržnost podjetja.
    • Nadzor proračuna.
    • Poravnava izgub.

Glavne funkcije

Delo kot zavarovalca je dejavnost, ki se izvaja kot del naslednjega algoritma ukrepov:

  1. Identifikacija predmeta, ki ga je treba zavarovati. Preverjanje dokumentov, ki potrjujejo pravice do lastnine, ki sodeluje v pogodbi.
  2. Ocena tveganja. Ugotavljanje razlogov za morebitno zavrnitev predmeta, če se stranki sumi, da je posredovala napačne podatke.
  3. Sprejemanje odločitev o možnosti sklenitve pogodbe. Zavarovanje predmeta je lahko zdravstveno, finančno ali strokovno. V tem primeru igra veliko vlogo analitik specialista, ki poda zaključek, pa tudi njegova strokovnost pri napovedovanju možnega razvoja situacije.
  4. Določitev seznama pogodbenih pogojev - osnovnih in dodatnih. Zavarovalnica lahko odloči, v katero skupino tveganj spada predlagani primer. Na podlagi tega ima pravico, da v zavarovalno pogodbo uvede tiste dodatne pogoje, za katere meni, da so potrebni, in določi nadaljnji potek transakcije. Primer takšnih dodatkov je lahko znesek ali trajanje transakcije.

  5. Določitev tarif, izračun premij. Zavarovalnica izvaja lastno analizo in določa znesek odškodnine v skladu s pravili zavarovalnega prava in ugodnostmi, ki jih je družba že sprejela. Če je tveganje transakcije veliko, se kvote ustrezno povečajo.
  6. Podpis zavarovalne pogodbe.

Spretnosti in perspektive

Prisotnost analitične miselnosti je najpomembnejša lastnost človeka, ki sanja, da bi svoje dejavnosti izvajal kot zavarovalca. Zgodovina poklica kaže, da je delodajalec na to pozoren. Specialist bi moral dobro in hitro krmariti trende, ki spremljajo zavarovalništvo, in poznati principe oblikovanja svojih produktov. No, seveda, strokovnjak na svojem področju bi moral znati tuje jezike, običajno angleščino.

Zavarovalni posel v Rusiji ima še vedno velik potencial za razvoj, zato so možnosti zavarovalcev precej obsežne. Poleg tega bodo ocenjevalci tveganja povpraševali tudi na drugih področjih. Poleg tega lahko izkušeni zaposleni z izkušnjami 2-3 let računajo na mesto vodje oddelka.

Izobraževanje

V okviru Ruske federacije je največja izobraževalna ustanova, ki izobražuje svoje študente v zavarovalniških programih, MGIMO, rusko ministrstvo za zunanje zadeve. Ta ustanova se ukvarja s pripravo zavarovalcev. Obstajajo tudi tečaji za stalno izobraževanje. Pridobitev poklica zavarovalca lahko spremlja nadaljnja zaposlitev, če postanete študent na Inštitutu za management in podjetništvo pri GUU.

Fakultete, na katerih je izobraževanje povezano z zavarovanjem, imajo na mnogih univerzah ekonomsko pristranskost. Regijske univerze so mesta, kjer bodoči uspešni zavarovalci lahko prejmejo tudi diplome.

Prednosti in slabosti stroke

Pomanjkljivosti lahko sklenejo kot nadaljevalne vrline. Oseba te posebnosti ima za razliko od zavarovalnega zastopnika stabilen dohodek, saj dela na plači. Seveda zavarovalec ne more računati na velike bonuse, toda v nasprotju s tem lahko rečemo, da ima določen mesečni dohodek. Ti strokovnjaki so običajno zaslužni za osebje, kar pomeni, da so socialno zaščiteni. "Poklicni" poklic pomeni delati po ustaljenem urniku - z vikendi in počitnicami.

Pomanjkljivosti stroke vključujejo dejstvo, da mora oseba, ki je navajena delati s številkami in papirji, imeti tudi možnost pogovora s strankami. No, največja pomanjkljivost poklica je seveda odgovornost, ki jo nalaga podjetje.

Izbira vodilnih podpisnikov

Izbor teh specialistov bi moral potekati po naslednjih merilih.

  • Analiza zapisov. Najprej morate ugotoviti stopnjo kvalifikacije kandidata.
  • Zanesljiv ugled. Za izvajanje velikih in donosnih transakcij morajo strokovnjaki in partnerji, ki sodelujejo na tem področju, spoštovati zavarovalca.
  • Finančni pogoji, ki jih predstavi kandidat. Upoštevati je treba, da so stroški plačevanja storitev zavarovalnice lahko precejšen znesek.