karierno upravljanje

Potrebno delo je odgovorno delo, od katerega je odvisen uspeh predstavitve.

Kazalo:

Potrebno delo je odgovorno delo, od katerega je odvisen uspeh predstavitve.

Video: Karierna orientacija 2024, Maj

Video: Karierna orientacija 2024, Maj
Anonim

Zahtevani odgovorni položaj. Uspeh predstave, koncerta, televizijske oddaje ali filma je odvisen od osebe, ki je na njem. Tak poklic zahteva veliko znanja in posebnih veščin, pa tudi umetniških sposobnosti.

Naloge rekvizita

Glavne odgovornosti tega strokovnjaka so zagotoviti snemanje, predstave, predstave in vaje s pohištvom, draperijami in drugimi rekviziti. Skice praviloma ustvari umetniški vodja skupine, prijavitelj pa mora oder zasnovati po navedenih shemah. Če želite to narediti, morate dobiti potrebne stvari v skladišču, jih dostaviti na mesto snemanja ali predstavitve in nato vse postaviti na svoje mesto. Med ogledom je zahtevalec odgovoren za pakiranje in varen pravočasen prevoz okraskov in druge opreme. Njegove naloge vključujejo tudi manjša popravila rekvizitov neposredno med izvedbo predstave, koncerta, videoposnetka, kar zagotavlja varnost in sanitarno stanje predmetov. Za opravljanje nalog je nenehno prisoten na snemanjih, predstavah in vajah. Zaposleni v visokem razredu sodelujejo tudi pri razvoju skic, diagramov in risb za scenografijo, z umetniki.

Nujna izobrazba, znanje, veščine

Potrebno je težko delo, vendar tu ni potrebna posebna izobrazba: skoraj nemogoče je pridobiti potrebno znanje med sedenjem za mizo. Zaposleni prejme večino veščin v procesu. Vlagatelj pa mora:

  • biti sposoben ustvarjati, brati in razumeti načrt, ureditev ureditvenih shem;
  • uresniči umetnikove ideje na podlagi skic, ki jih je ustvaril in z uporabo obstoječih rekvizitov;
  • poznajo osnove draperije, tesarstva in ponarejenih del;
  • poznati osnovne sloge in smeri notranjosti različnih dobe;
  • imeti znanje za manjša popravila rekvizitov.

Prav tako mora biti zaposleni pozoren, odgovoren, sposoben delati v timu, imeti je dobro reakcijo.

Gledališki rekvizit

Vsakič, ko na odru gledališča zagledate meč, knjigo, skodelico ali kandelabrum, vedite, da je to rezultat dela podpornika. Ta uslužbenec je odgovoren za zagotavljanje zgodovinsko natančnih dodatkov, pohištva, orožja in notranjih predmetov. V skladišču večine gledališč je veliko elementov rekvizitov iz preteklih predstav, ki jih je mogoče uporabiti v drugih predstavah. Če želeni izdelek manjka, ga mora vlagatelj poiskati in kupiti ali ročno izdelati. Nekatere podrobnosti je mogoče naročiti po naročilu, če pa govorimo o nečem preveč zapletenem, kot je na primer dežnik, vlagatelj ustvari nastavitveni del z lastnimi rokami.

Potreben filmski studio

Glavna naloga rekvizitov filmskega studia je najti prave rekvizite za prihajajoče posnetke. Da bi izbrali prave predmete, ki so primerni v slogu, zgodovinski dobi in razpoloženju, se mora zaposleni globoko poglobiti v idejo produkcijskega oblikovalca in ga uresničiti na naboru. Iskanje rekvizita ni lahka naloga. Nekatere stvari je mogoče kupiti, druge je mogoče izposoditi, druge pa je treba narediti po naročilu. Poleg tega bi morala vsaka podrobnost ustrezati režiserjevi zamisli v skladu s kostumi igralcev in scenografijo. Prosilec mora za uspešno delo v filmskem studiu imeti bogate izkušnje, zato so takšni delavci vredni svoje teže v zlatu. Najpogosteje se zaposleni specializirajo za določene sloge, na primer obstaja rekvizit za arthouse kino, zgodovinske, fantastične slike ali sodobne TV-oddaje.

TV studio potreben

To delo je povezano s pripravo studia za televizijo, poznavanje slogov in dobo v tem primeru ni potrebno. Potreben je pri oblikovanju prostora z draperijami in postavitvijo potrebnih rekvizitov ter z njihovim kasnejšim čiščenjem, pakiranjem in skladiščenjem. Glede na temo TV oddaje lahko studio zahteva različne elemente: posodo, knjige, določeno pohištvo ali celo kulinarične jedi. Da bi filmski paviljon imel vse potrebne stvari, mora vlagatelj zahtevka zagotoviti izbiro, nakup ali najem, pravočasno dostavo blaga in tudi v prihodnje spremljati njihovo varnost. Posebna težava je delo opore med prenosom v živo, saj morate v tem primeru reagirati na strele: v primeru okvare katere koli stvari jo hitro popravite ali zamenjajte, ne da bi prišli v kader.

Potrebna agencija za prireditve

Delo v prireditveni agenciji je manj zapleteno kot podoben položaj v filmskem studiu, v opernem ali dramskem gledališču: zgodovinska pristnost je lahko zelo pogojna, kar je najpomembneje, da odraža duh želenega obdobja in žanra. Glavna dolžnost rekvizita je nakup igralnih materialov, notranjih predmetov in dekorjev, njihovo pakiranje in skladiščenje. Na dan zabave je treba stvari prenašati na prizorišče, vse urediti po pripravljeni shemi in se nato vrniti v skladišče.

Rekviz je zanimivo ustvarjalno delo. Na prvi pogled je morda neviden, vendar ni nič manj potreben kot delo igralcev. Rekvizit deluje z več sto predmeti in mora temeljito vedeti, kako in kje jih uporabljati, ter si zapomniti, kje so shranjeni. Glavna naloga je narediti predstavo izjemno realistično, tako da bo gledalca potopljena v dogajanje na odru. Vsak rekvizit igra tudi vlogo umetnika.