karierno upravljanje

Blagovni subjekt: opis poklica

Kazalo:

Blagovni subjekt: opis poklica

Video: Okusi Bleda 2018 2024, Julij

Video: Okusi Bleda 2018 2024, Julij
Anonim

Ta članek se bo osredotočil na enega najbolj odgovornih poklicev. Blagovni operater - delo je zelo pomembno in težko. Vse lastnosti tega poklica bodo opisane spodaj.

Kaj je dobavitelj blaga?

Ta specialist je odgovoren za varnost, kakovost in prevoz različnih surovin v industriji rafiniranja nafte. To delo je zelo odgovorno in zato težko. To je posledica dejstva, da bo najmanjša napaka privedla do zelo velikih težav. Če torej zaradi nadzora nad blagovnim subjektom pride do nepravilne mešanice različnih snovi, bo izgubljen velik del virov. Težave lahko nastanejo pri gibanju snovi, njihovi oskrbi, konzerviranju itd.

Blagovni subjekt nadzoruje dejavnosti velikega števila delavcev. In to pušča svoj pečat tudi na stroki; če se celo en delavec zmoti, bo krivda padla na njegovega šefa. Zato mora biti izvajalec blaga umirjen, brez stresa. Zadevno delo je res specifično, a prestižno in zelo plačano.

Odgovornosti uporabnika izdelka

Kdo ima v resnici veliko različnih funkcij, je oseba s stroko "blagovni operater".

Ta zaposleni ima vedno odgovornosti in teh je res veliko. Spodaj bodo podane le nekatere funkcije predstavnika zadevnega poklica.

Blagovni operater mora upravljati prevoz proizvodov v rafineriji. Poleg premikanja je treba blago redno preverjati tudi glede kakovosti. Pri tem sodeluje tudi zadevni specialist. Zelo pomembno je, da izvlečeni in predelani proizvodi v celoti ustrezajo standardom. Prav tako je pomembno spremljati kakovost skladiščenja surovin. Vse te funkcije so lastne tudi upravljavcu izdelka. Njegove odgovornosti vključujejo tudi tako majhne funkcije, kot je nadzor zalog v tovarni, določanje značilnosti izdelkov, delo z dokumenti itd.

Strokovne zahteve

Kot vsak drug strokovnjak mora tudi dobavitelj blaga izpolnjevati številne zahteve.

In zahteve so zelo visoke. To je seveda povezano z bremenom odgovornosti, ki je na specialistu.

Kvaliteten delavec za predelavo nafte mora imeti seveda natančnost. Navsezadnje je opisani poklic zelo odgovorno delo. Blagovni operater mora vnaprej izračunati vse do najmanjših podrobnosti. Poleg tega bi moral biti kompetentni specialist vedno pripravljen na najslabše. In to »najhujše« je treba preprečiti na kakršen koli način.

Predstavnik opisane stroke bi moral imeti precej poglobljeno znanje s področja kemije, fizike in logistike. Vsaka vrzel v znanju - in napaka bo storjena. Iz tega, mimogrede, izhaja naslednja zahteva: odpornost na stres. Ne glede na to, kaj se zgodi, mora profesionalec vedno ostati miren in zdrav. Morate razumeti, da strah in tesnoba ne bosta pomagala vzroku, temveč ga samo še poslabšala.

Značilnosti 2. in 3. kategorije

Ima poklic kategorij "blagovni operater", za katerega so značilne nekatere zahteve.

Spodaj so značilnosti, značilne za vsako kategorijo.

Značilnost 2. kategorije

Zaposleni mora upoštevati naslednje dejavnosti: toplotne snovi, preveriti čistost in sterilnost posod, pripraviti tesnila, odvzeti vzorce, tehtati izdelke, sodelovati pri nakladanju in razkladanju. Nekatere druge majhne dejavnosti so morda povezane.

3. razred značilnost

Polnjenje posod, odtok reagentov in škodljivih snovi iz zabojnikov, servisiranje opreme (ne več kot 40 tisoč ton na leto), skladiščenje izdelkov, določanje teže posod, merjenje temperature. Sem spada tudi priprava rezervoarjev in druge opreme za popravila, pa tudi priprava dokumentov za razkladanje / razkladanje. Možne so tudi druge dejavnosti.

Značilnosti 4. in 5. števke

Značilnosti 4. razreda

Delajte z opremo, ki prodaja od 40 do 100 tisoč ton na leto. Vzdrževanje različnih vrst delovnih mest - prodaja do 5 tisoč ton na dan (to vključuje priveze, nadvoze, bencinske črpalke itd.).

Izdelava določenih rešitev, nadzor nad vzorčenjem. Nadzor nad zdravljenjem zalog za ogrevalne snovi. Vodenje evidenc o delu v parkih. Vse predstavljene funkcije so osnovne. Obstajajo delavci 4. kategorije in številne druge funkcije.

Značilnosti 5. razreda

Vzdrževanje opreme s prodajo več kot 100 tisoč ton na leto. Vzdrževanje parkov s prodajo do 10 tisoč ton na dan. Izvajanje operacij, povezanih z dostavo, odpremo in izvedbo poravnav s prevoznimi podjetji. Finančni nadzor nad železnico. Vodstvo nad polnili in odtoki. Specialist 5. stopnje se lahko dotakne tudi nekaterih drugih, manj pomembnih odgovornosti.

Značilnosti 6. in 7. števke

Zahteve za zaposlene v 6. kategoriji

Upravljanje vseh del. Vzdrževanje opreme s prodajo več kot 100 tisoč ton na leto. Vzdrževanje parkov, nadvozov, tovarn, privezov itd. S prodajo več kot 10 tisoč ton na dan. Upravljanje zaposlenih, vključenih v sistem samodejnega natovarjanja in raztovarjanja. Nadzor kakovosti naftnih proizvodov, njihova varnost. Sodelujte z računalniškim centrom - pripravite informacije zanj. Upravljanje vseh operaterjev spodaj. Nekatere druge lastnosti so morda lastne.

Zahteve za zaposlene v 7. kategoriji

Blagovni operater zadnje kategorije je dolžan upravljati dejavnosti, povezane s sprejemom, skladiščenjem in izdajo naftnih proizvodov, prodajo več kot 130 tisoč ton na leto. Upravljanje je treba izvajati tudi za delovna območja: nadvozi, privezi, razkladalna in nakladalna mesta, tovarne itd. Poleg tega je mogoče te lokacije prodati več kot 16 tisoč ton na dan. Potrebno je tudi servisirati cisterne, katerih prostornina lahko presega 20 tisoč ton. Operater 7. kategorije vodi sprejem in dostava izdelkov. Prav tako je treba vzdrževati stalno komunikacijo z odpremnikom oljne baze, z računalniškim centrom in drugimi točkami. Predstavnik posebnosti 7. kategorije je lahko obdarjen s številnimi drugimi funkcijami in odgovornostmi.

Prednosti in slabosti stroke

Tako kot kateri koli drug poklic ima tudi delo blagovnega ponudnika številne prednosti in slabosti.

O tem, kaj več bo opisano kasneje.

Zadevni poklic ima naslednje prednosti:

  • Izplačilo visokega dobička. Seveda je vse odvisno od odvajanja. Vendar je dohodek od dobaviteljev blaga res visok: od 20 do 75 tisoč rubljev.
  • Sposobnost vzpenjanja po korporativni lestvici. Če si postavite jasen cilj in začnete aktivno delovati, lahko kmalu zrastete profesionalno. V poklicu trgovskega blaga ima za to vse možnosti.
  • Usposabljanje. Ne podcenjujte pomembnosti takšnega poklica, kot je „izvajalec blaga“. Usposabljanje je ena od prednosti tega dela. Vsekakor ni nujno, da bi končali univerzo, da bi zasedli delovno mesto vsaj v drugi kategoriji. Dovolj bo, da diplomirate na kateri koli tehnični šoli na specialnosti, ki je na voljo za delo. Popoln seznam specialnosti, primernih za zadevni poklic, zlahka najdete v širokem omrežju. Vendar je treba omeniti izobraževalno ustanovo, ki posebej usposablja blagovne subjekte: to je Leninogorsk Polytechnic College.

Med pomanjkljivostmi stroke lahko izpostavimo pretirano veliko odgovornost za kakršna koli dejanja. Nekatera podjetja imajo tudi škodljive delovne pogoje.

Pomen zadevnega poklica

Blagovni operater je eden najpomembnejših poklicev v državi. Navsezadnje je nafta v največji meri zagotavlja gospodarstvo Ruske federacije. Pravzaprav so predstavniki zadevne stroke gospodarski steber države, njen temelj.

Mladi, ki samo razmišljajo o svoji prihodnosti, bi se morali zavedati takšnega poklica kot "blagovni dobavitelj". Dela na tej specialnosti so danes na voljo v zadostnih količinah.

V zaključku velja povedati, da se poklic trgovskega blaga zagotovo lahko imenuje prestižen. To je težko in odgovorno delo, vendar dobro plačano in zanimivo.