zaposlovanje

Korenski delavec: kakšen poklic, opis delovnega mesta, pogoji zaposlitve

Kazalo:

Korenski delavec: kakšen poklic, opis delovnega mesta, pogoji zaposlitve
Anonim

Včasih lahko vidite, kako je ta položaj povezan z drugimi: nekdo išče korenski pomivalni stroj, nekdo pa napoveduje zaposlitev koreninskih mehanizmov. Če pa je z drugim prosto mesto vse jasno, potem obstajajo vprašanja o prvem. Torej, korektna delavka - kaj je to poklic in kaj je vključeno v njene delovne obveznosti?

Opis dela

To delo spada na področje gostinstva. V odgovoru na vprašanje, kakšen poklic je korenski delavec, bomo za začetek predstavili jedilnico v veliki proizvodnji. Ali pa velika izobraževalna ustanova. Sovjetska jedilnica je primerna tudi za vizualno percepcijo. Hkrati lahko tam poje več kot sto ljudi. Da bi to zagotovili, je potrebno veliko osebje - kuharji, distributerji, pralni stroji. Ne bo ostala brez dela in kraljeve žene.

To je uslužbenec gostinskega podjetja, katerega naloge vključujejo rezanje, pranje in predelavo zelenjave. Razvršča jih in pobira, reže in čisti, spremlja pa tudi čistost opreme.

Če je gostinsko podjetje majhna kavarna ali menza v majhni šoli, potem ločenega zaposlenega ni potrebno. Toda v gostinskih obratih, ki dnevno hranijo sto in tisoč ljudi, predelava zelenjave traja celodnevno delo.

Pogoji

Za poklic je malo zahtev. Glavna stvar je prisotnost medicinske knjige, ker kornevnica deluje z izdelki. Vse drugo so želje, ki so potrebne za vsako delo: odgovornost, prizadevnost, čistoča.

Dokument o odgovornosti

V opisu dela pa je naštetih veliko stvari, ki jih mora vedeti korenovka. Glavne so:

  1. Pravila za ostrenje nožev in zahteve za njihovo kakovost.
  2. Znaki, s katerimi lahko ugotovite pomanjkljivost in vidite pomanjkljivosti v plodovih in koreninskih pridelkih.
  3. Metode odstranjevanja lupin, oči in tujkov s sadnih in zelenjavnih surovin.
  4. Pravila osebne in sanitarne higiene.

Velika večina tega znanja poleg oddelka o higieni prihaja z začetkom dela.

Spletna analiza delovnih mest

Če pogledamo prosta delovna mesta kornevnice, objavljene na spletnih virih o delu, je mogoče izvesti več zaključkov.

Tako na primer takšno delo pogosto vključuje delo v nočni izmeni - približno 40% napovedi iskanja zaposlitve to predpiše v svojem besedilu.

Število prostih delovnih mest je majhno - tudi v tako velikem mestu z več kot milijonom prebivalcev, kot je Moskva, je manj kot 70 delodajalcev objavilo oglase za iskanje masonov, nekateri pa so iskali zidarje z dodatnimi dolžnostmi pomivanja posode.

Plačilo v večini primerov ne temelji na fiksni plači, ampak na strošku ure.

Trenutno so potrebne delavke v velikih hotelih, restavracijah, verigah s hitro prehrano, menzah.

Sodeč po podatkih, objavljenih na prostih delovnih mestih, se povprečni zaslužek giblje od 20.000 do 40.000 mesečno pred obdavčitvijo.