karierno upravljanje

Kako postati policist v Rusiji?

Kazalo:

Kako postati policist v Rusiji?

Video: Slovenian Special police unit / Specialna enota policije 2024, Maj

Video: Slovenian Special police unit / Specialna enota policije 2024, Maj
Anonim

Danes lahko predstavniki moške polovice človeštva in ženske delajo kot policisti v Rusiji. Prva zahteva je starostno obdobje od 18 do 35 let. Če ga srečate in se želite naučiti, kako postati policist, potem morate natančno preučiti vsa merila, po katerih bodo izbrani bodoči zagovorniki države. Poleg izpolnjevanja zahtevanih lastnosti, bodite pripravljeni tudi na dejstvo, da morate pripraviti določena gradiva in opraviti resno zdravniško, psihološko in strokovno komisijo.

Kje bodo usposobljeni bodoči policaji

Poklic policista, kot kateri koli drug, zahteva posebno izobrazbo. Če bo odločitev o prihodnjem delu sprejeta še pred diplomo, obstaja priložnost, da izberemo pravo izobraževalno ustanovo. V naši državi obstajajo tri univerze ministrstva za notranje zadeve, ki imajo podružnice v vseh regijah Rusije in na 5 akademijah. Poleg tega je veliko zavodov, šol in šol Suvorov Ministrstva za notranje zadeve. V vsakem od njih lahko pridobite ustrezno izobrazbo.

Če pa na ministrstvu za notranje zadeve še niste končali izobraževalne ustanove, imate pa diplomo o višji pravni izobrazbi na kateri koli univerzi v državi, vam bo to zelo pomagalo, kako postati policist. Tudi če imate drugačno izobrazbo, če želite pridobiti ta poklic. Poslali vas bomo na tečaje zrušenja, po katerih se lahko prijavite. Hkrati je zaželeno, da vaša izobrazba ni nižja od srednje strokovne.

Dokumenti, potrebni za prijavo na delovno mesto

Če sta za vas primerni prvi dve zahtevi (starost in izobrazba), določite dokumente, ki so potrebni za prijavo na delovno mesto. Torej, tretji korak vprašanja, kako postati policist v Rusiji, zahteva naslednja dejanja:

  • priprava kopij dokumentov: osebni potni list ruskega in tujega, diploma o izobrazbi, TIN, overjena delovna knjižica;
  • pisanje prošnje za službo;
  • izpolnjevanje prijavnega obrazca kandidata za delovno mesto;
  • pisanje avtobiografije.

Prav tako morate predložiti priporočila vsaj dveh policistov, ki delata v strukturi vsaj 3 leta, in dokumente, ki potrjujejo vaš dohodek. To je lahko potrdilo računovodskega oddelka za prejšnje delo ali od davčnih organov.

Zahteve za kandidate za vročitev

Naslednji korak je potrditev, da izpolnjujete zahteve. Kako lahko postanem policist? Najprej potrebujemo odlično fizično kondicijo. Če želite preveriti skladnost s to postavko, morate opraviti resno zdravniško komisijo, ki jo sestavljajo zdravniki skoraj vseh specialnosti. Običajno ta pregled traja vsaj 3 dni. Seznam zdravnikov, ki jih morate opraviti, je drugačen, odvisen je od konkretnega položaja, za katerega se prijavljate. Standardni zdravstveni odbor vključuje posvetovanje z naslednjimi strokovnjaki:

  • okulist;
  • otolaringolog;
  • nevropatolog;
  • kirurg;
  • terapevt.

Ta seznam se lahko razlikuje glede na spol kandidata. Na primer, ženske morajo dodatno opraviti pregled pri ginekologu in mamologu.

Poleg tega je treba opraviti preiskave krvi in ​​urina, pa tudi test droge. Nato morate narediti fluorografijo in EKG. Prav tako je treba od ambulante pridobiti potrdila o odsotnosti duševnih motenj, tuberkuloze in spolno prenosljivih bolezni.

Psihološko testiranje in športni trening

Nemogoče je odgovoriti na vprašanje, kako postati policist, ne da bi diagnosticirali psihološko zdravje kandidata. Če želite opraviti to preverjanje, morate izpolniti različne vprašalnike in pisno odgovoriti na številna vprašanja, med katerimi je tudi takih, ki razkrivajo stopnjo resničnosti odgovorov. Ta komisija lahko v nekaterih primerih vključuje preizkus detektorja laži. Po pisnem delu morate opraviti ustni razgovor s psihologom in odgovoriti na številna njegova vprašanja.

Po opravljenih provizijah bi morali potrditi svojo telesno pripravljenost. Običajno ga preverjajo z vajami, kot so potiski s tal, vlečenje navpično na vodoravno palico in tek na dolge razdalje. Pri prevzemu teh pregledov bo vojaška služba vaša prednost.

Poleg zdravja bo tudi biografija skrbno preverjena, tako vaša kot naslednja. Kazenska evidenca pri vas ali s kom od njih je zajamčeno odpoved zaposlitve.

Intervju

Če so vsi zgornji koraki uspešno zaključeni, vas bomo povabili na razgovor. Vprašanja, ki jih bomo zastavili v tem primeru, so lahko popolnoma vsaka. Lahko se nanašajo na vaše otroštvo, hobije, osebno življenje in prihodnje načrte. Ne pozabite, da je vaš cilj v tem trenutku odgovor na vprašanje, kako postati policist.

Intervju je zelo pomemben del odločitve o zaposlitvi, zato se morate nanj skrbno pripraviti. Najprej morate imeti čeden videz. Kavbojke, superge in drugi atributi športnega sloga so v tem primeru neprimerni. Moški je dovolj, da si oblečejo obleko ali vsaj klasične hlače in majico, si obrijejo in strižejo lase. Ženskam lahko svetujemo v poslovni obleki s krilom, ki ni višje od kolena, udobnimi čevlji, po možnosti s peto, skromno pričesko, najmanj nakita in kozmetike.

Med intervjujem se morate spomniti osnovnih pravil psihologije komunikacije:

  • pogledati v sogovornikove oči;
  • Ne prekrižajte rok in jih ne skrivajte pod mizo;
  • Ne prekrižajte nog;
  • vedite se naravno in dobronamerno.

Več živčnosti kot kaže, več vprašanj bo imel sogovornik.

Začetek dela

Če ste uspešno opravili intervju, vas bodo kmalu povabili na delo. Vendar pa je zmotno misliti, da je to zadnja faza vprašanja, kako postati policist. Po uspešno opravljenih vseh zgornjih korakih boste imeli pripravništvo, ki lahko traja od enega do treh mesecev. V tem času bo za vas odgovoren policist, ki ste ga priključili. Če je pripravništvo uspešno, boste morali začeti delati za preizkusno obdobje. In šele ko bo konec, se bo mogoče pogovarjati o tem, da ste začeli policistično kariero.

Ženske na straži

V zadnjem času vse več žensk izraža željo po delu v organih pregona. Zato je vprašanje, kako postati policijsko dekle, precej relevantno. Treba je opozoriti, da pri prijavi tako na izobraževalne ustanove kot neposredno na delo ne prinašajo posebne olajšave za ženski spol. Prehod provizij in potrditev telesne pripravljenosti zanje sta obvezni točki.

Po statističnih podatkih se je v zadnjih letih število deklet, ki vstopajo v izobraževalne ustanove Ministrstva za notranje zadeve, znatno povečalo. Vendar se po diplomi in začetku kariere sijajni spol spoprijema z izbiro: družino ali službo. Več kot 70% tega vprašanja rešuje v prid moža in otrok, zato se dekleta tako neradi lotijo ​​študija in dela.

Kako postati policist po 9. razredu

Številni študenti, ki se odločno odločijo, da bodo v prihodnosti policisti, začnejo specializirano usposabljanje po 9. razredu. Če želite to narediti, lahko greste v policijsko šolo, ki je sprejeta že od te dobe, ali v kadetski korpus. Na fakulteto lahko greste tudi za diplomo prava.

Če je bila sprejeta odločitev za študij na policijski šoli ali kadetskem korpusu, potem je treba potrditi njegovo skladnost z zahtevami izobraževalne ustanove. To je prehod psihološkega testiranja, zdravniškega pregleda in preverjanja telesne pripravljenosti. Izpit iz zgodovine morate opraviti tudi ustno in v ruščini v obliki diktata, eseja ali predstavitve. Po diplomi je potreben nadaljnji sprejem na visokošolski zavod za pridobitev naziva nad mlajšim poročnikom.

Naša storitev je hkrati nevarna in težka …

Tako so zahteve po kandidatu za kazenski pregon precej visoke. Če pa želite biti ne samo zaposleni, ampak vas zanima, kako postati dober policist, potem bi morali najprej imeti radi svoj poklic in predstavljati vse prihodnje težave.

To je vsakodnevna izpostavljenost lastnega življenja tveganjem, minimalna količina prostega časa, dnevne izmene, nujni klici na delo in številne druge težave. In samo predanost vam lahko pomaga postati resnično dober strokovnjak in doseči višine svoje karierne lestvice.