karierno upravljanje

Trgovec je sodoben poklic

Trgovec je sodoben poklic

Video: SPAR DRUZINA predstavitev poklica TRGOVEC 2024, Julij

Video: SPAR DRUZINA predstavitev poklica TRGOVEC 2024, Julij
Anonim

Pri nas se je pojavilo veliko novih poklicev, ki so prej obstajali samo v tujih državah in niso imeli popolnoma nobene zveze z nami. Še pred kakšnimi petimi ali desetimi leti so takšni poklici kot trgovci ali nadzorniki samo s svojimi imeni vzbudili iskreno začudenje pri preprostem laiku. Kdo je trgovec? Gre za prodajnega uslužbenca, ki spremlja lokacijo blaga na policah v trgovinskem prostoru, vzdržuje statistiko o stanju blaga in naroča zahtevano količino blaga na določeni prodajni mesti.

Najpogosteje je tak poklic povezan s hrano ali kozmetiko, vendar specializacija trgovca sploh ni omejena na to vrsto izdelkov. Ukvarja se s katerim koli industrijskim blagom, kot so oblačila, pohištvo, gospodinjske kemikalije, elektronska oprema in še veliko več. Zdaj je jasno, kaj je trgovec.

Če ta poklic upoštevamo v naši ruski resničnosti, lahko vidimo, da delodajalec pogosto v ta koncept postavlja tudi dolžnosti prodajalca, trgovca, svetovalca. Z eno besedo, trgovec je univerzalni poklic na ruskem trgu trgovanja.

Regulativne in organizacijske funkcije opravlja opis delovnega mesta trgovca, ki se ga mora držati. Ta dokument ima naslednje splošne določbe:

1. Predloži trgovca nadzorniku ali direktorju prodaje.

2. Imenuje in razreši trgovca po ukazu direktorja trgovske družbe.

3. Med odsotnostjo trgovca na delovnem mestu (bolniški dopust, dopust) ga nadomesti oseba, ki jo imenuje višje vodstvo. Ta delavec zanj opravlja vse naloge in nosi polno odgovornost.

Pri prijavi na to delovno mesto kandidati dobijo stroge zahteve glede kvalifikacij, ki bi jih moral imeti bodoči zaposleni. Bodoči trgovec je oseba s takšnimi lastnostmi, kot so družabnost, logično razmišljanje, sposobnost pozitivnega komuniciranja z ljudmi, prizadevnost in povečana disciplina.

Poleg tega mora biti kandidat pri delu namenjen in natančen. Takšne lastnosti bodo trgovcu pomagale narediti korak naprej in zavzeti položaj nadzornika, ki neposredno nadzira delo skupine trgovcev. Plače v takšnem položaju so seveda precej višje.

Poleg tega je trgovec pošten človek. Brez te kakovosti bo delo v trgovini preprosto nemogoče. Obstaja veliko skušnjav v obliki najrazličnejših dobrin, ki zaposlenega ne bi smele zmesti in spodbuditi k storitvi kaznivega dejanja.

Videz prodajnega uslužbenca mora biti natančen, saj je trgovec tisti znak njegovega trgovskega podjetja.