karierno upravljanje

Kdo je nosilec: kvalifikacijske zahteve, odgovornosti

Kazalo:

Kdo je nosilec: kvalifikacijske zahteve, odgovornosti

Video: Kako naravno znižati holesterol 2024, Maj

Video: Kako naravno znižati holesterol 2024, Maj
Anonim

Če se prijavijo v hotel ali hotel, ljudje malo razmišljajo o funkcijah vsakega zaposlenega, ki je del osebja. Za popotnike ali poslovne potnike je pomembno, da je soba čista, hrano je mogoče dostaviti v najkrajšem možnem času, pomoč s prtljago je bila organizirana pravočasno. In pogosto gostje vedo o dolžnostih na primer služkinje, toda kdo je portir, je skrivnost.

Kdo lahko postane receptor

Recepcionar je z drugimi besedami receptor v hotelu. Dolžnosti tega zaposlenega so neposredno odvisne od velikosti hotelskega kompleksa in njegove zmogljivosti za goste. Recepcionar v hotelu (majhen) ima široko paleto odgovornosti. To je posledica dejstva, da so v večjih hotelih za večino dejanj v zvezi z gosti vključene posebne službe.

Ker delo receptorja vključuje srečanje gostov na vhodu ali na recepciji, je oseba predstavljiva s prijetnim videzom. Visokošolsko izobraževanje ni potrebno, potrebno pa je srednje (popolno) splošno izobraževanje, individualno usposabljanje (ali srednje poklicno izobraževanje v gostinstvu) in znanje dveh tujih jezikov.

Delovne odgovornosti

Kdo je receptor, je ob prihodu v hotel enostavno razumeti. Gostje ga pogosto vidijo, večino operacij in dejavnosti v zvezi z registracijo prostora pa opravi prav ta delavec.

Dolžnosti receptorja vključujejo:

  1. Nadzor pravočasnega plačila dolgov poravnanih državljanov (za nastanitev in dodatne storitve).
  2. Vse operacije v zvezi s preverjanjem dokumentov nastanjenih gostov (dovoljenje za prijavo ob predložitvi potnega lista, izvršitev vseh potrebnih dokumentov, spoštovanje potnega režima).
  3. Spremljanje gibanja sob, pravočasna priprava sob za prijavo, upoštevanje pravil, ki jih v hotelu vzpostavijo prebivalci.
  4. Nadzor nad zamenjavo dežurnega osebja in vodenje evidence v posebnem dnevniku.
  5. Reševanje konfliktov med notranjimi zaposlenimi, tako da to ne vpliva na zmožnost hotelskih storitev.
  6. Dokumentacija in poročanje računovodstvu.
  7. Interakcija s stanovalci: izdajanje / prejem ključev sob, pa tudi njihovo shranjevanje izven uporabe, obveščanje gostov o razpoložljivosti dodatnih plačanih in brezplačnih storitev ter njihovem zagotavljanju.

Zaključek

Kdo je receptor, smo ugotovili. In če se je prej zdelo, da pri delu tega zaposlenega ni nič zapletenega, zdaj, ko poznate obseg njegovih nalog (pogosto celo širše, kot je navedeno zgoraj), ne boste razmišljali o tem.

Obstaja veliko odtenkov, ki jih recepcionistka ne sme pozabiti. Če stranka na primer plača nastanitev s kreditno kartico, se morata ime in priimek na kartici ujemati z imenom in priimkom v potnem listu. In takšnih primerov je veliko.

Oseba, ki dela na tem položaju, se mora uspešno spoprijeti z večopravilnostjo, biti sposobna sprejeti tako ruskega gosta kot gosta s Kitajske, biti odgovorna in ohraniti hladen um v težkih razmerah.

Zdaj ko bodo razmišljali o tem, kdo je receptor, bodo mnogi razumeli, da to ni samo nasmejana oseba na recepciji, ki daje in sprejema ključe sob, ampak zaposleni, ki ima veliko odgovornosti, ki vplivajo na delovanje celotnega hotela.