povzetek

Sestavljamo življenjepis: osebne lastnosti človeka

Sestavljamo življenjepis: osebne lastnosti človeka

Video: J. Krishnamurti - New York 1971 - 2. Javni govor - Ste to, kar mislite 2024, Julij

Video: J. Krishnamurti - New York 1971 - 2. Javni govor - Ste to, kar mislite 2024, Julij
Anonim

Pametno napisati življenjepis je pravzaprav veliko težje, kot se morda zdi. Treba je pravilno povedati o sebi, svoji izobrazbi, prejšnjem delovnem mestu, obstoječih izkušnjah in drugem. Prav tako je treba opozoriti, da vse, kar je treba storiti, ni zelo bajno.

Kaj so osebne lastnosti in kako jih pravilno navesti v življenjepisu? To vprašanje je zelo pomembno. Da, pomembno je več, kot si mislite. Številni prosilci praviloma navedejo isto stvar, to je, da napišejo, kaj so aktivni, odhajajoči in odgovorni. O čem govori? Dejstvo, da človek nima domišljije ali da je preprosto bil preveč len, da bi napisal življenjepis. Vse je treba pretehtati in podrobno opisati. Spodaj so najboljše osebne lastnosti človeka in kratek opis. Iz tega gradiva lahko narišete veliko koristnega.

Osebne lastnosti osebe

Veliko jih je. Na splošno velja omeniti, da so si lahko pri različnih ljudeh podobni. Da, poklicne spretnosti inženirja (ali nekoga drugega) so podobne, vendar so lastnosti, ki so lastne predstavnikom tega poklica, lahko karkoli.

Izredno razmišljanje. Ta kakovost pomeni, da lahko človek na situacijo gleda povsem drugače kot vsi drugi. To pomeni, da lahko ustvari nekaj povsem novega, pri čemer uporabi tiste stvari, za katere se zdi, da so se vsi naučili do samega konca. Takšna oseba v timu je lahko zelo koristna, saj se veliko začne z nestandardno idejo.

Odgovornost. Kaj je to? To je sposobnost ne le delovati, ampak tudi biti odgovoren za svoja dejanja. Da, v življenjepis je enostavno napisati, da ste odgovorni, vendar je težko biti v pravi situaciji. Odgovornost niso besede, ampak dejanja. Ali lahko navedete primer situacije, ko ste pokazali to kakovost? Če je tako, ga ne pozabite vključiti v svoj življenjepis.

Družabnost Ne pozabite, da morate imeti možnost, da komunicirate z ljudmi, ampak tudi, da jim komunikacija z vami prinaša zadovoljstvo. Ali ste sposobni samo začeti pogovor ali se človeka lahko nasmejete, ga spravite v poštev o nečem resnem, nekaj ukrenete?

Operabilnost Ste prepričani, da lahko neumorno delate? In kateri motivatorji potrebujejo za to? Koliko je vaša delovna sposobnost odvisna od ponujene plače? Če moraš v službo, potem moraš to storiti, kot mora. Ne pozabite, da vas nihče ne sili, da se naselite v določenem kraju. Dogovorjeno - naredite prav.

Aktivnost in pobuda. Tudi tukaj je bolje navesti nekaj primerov. V tem primeru je spet enostavno poklicati sebe iniciativno osebo, nato pa se (po zaposlitvi) mirno usedite nazaj v kotiček, ko vsi poskušajo narediti nekaj za razvoj skupnega vzroka. Osebne lastnosti osebe, ki jih delodajalci upoštevajo, so številne, a pobuda je pogosto skoraj najpomembnejša med njimi. Pokažite se ob vsaki priložnosti.

Tu so osnovne osebne lastnosti osebe, ki vam bodo pomagale do dobrega dela. Kaj drugega? Ali naj bodo v življenjepisu navedene negativne lastnosti? Da, vredno je, toda v bližini naj bo opis, pa tudi misli o tem, kdaj se jih boste znebili.