karierno upravljanje

Opis delovnega mesta odvetnika: značilnosti, odgovornosti in zahteve

Kazalo:

Opis delovnega mesta odvetnika: značilnosti, odgovornosti in zahteve

Video: J. Krishnamurti - O Svobodi - Predstavitev Krišnamurtijevega učenja 2024, Julij

Video: J. Krishnamurti - O Svobodi - Predstavitev Krišnamurtijevega učenja 2024, Julij
Anonim

Eden najbolj priljubljenih poklicev na sodobnem trgu dela je pravnik. Vključuje ogromno različnih dejavnosti, preučuje, usposablja in izvaja raziskave na področju prava, prav tako pa uporablja znanje, pridobljeno v praksi. Odvetniki so lahko odvetniški, tožilci, sodniki, preiskovalci in svetovalci.

Vsak od teh poklicev vključuje zakone in predpise. Ker je obseg teh strokovnjakov prevelik, jih je mogoče razvrstiti med zaposlene le ob upoštevanju osredotočenosti njihovih dejavnosti. Bolj razumljive in podrobne informacije o tem, kaj dela ta zaposleni, so vsebovane v opisu dela odvetnika.

Določbe

Za to delovno mesto je zaposlen specialist, ki je prejel višjo pravno izobrazbo in je na tem področju vsaj tri leta zaposlen kot pravni svetovalec. Samo glavni direktor ga lahko sprejme ali odpusti iz dela. Ta zaposleni je neposredno podrejen glavnemu vodstvu podjetja. V času odsotnosti zaposlenega njegovo mesto prevzame oseba, ki jo imenuje višje vodstvo ali njegov neposredni pomočnik. Dejstvo, da prevzema vse pravice, odgovornosti in funkcije, mora biti upoštevano v opisu dela pomočnika odvetnika.

Znanje

Zaposleni, ki se prijavi na delovno mesto pravnega osebja, mora imeti določena znanja, ki vključujejo vse standarde in metodološka gradiva, ki so neposredno povezana s proizvodno in poslovno dejavnostjo podjetja. Odlično mora razumeti profil organizacije, specializacijo njenih dejavnosti in strukturo celotnega podjetja. Od njega mora imeti znanje o podjetniškem, civilnem, gospodarskem, finančnem pravu in drugih vejah, odvisno od tega, kakšne zakone potrebuje podjetje, kjer je zaposlen.

Opis delovnega mesta odvetnika podjetja pomeni, da pozna kazensko, arbitražno in civilno procesno pravo, kako se hrani pravna dokumentacija in standarde za njeno pripravo, strukturo oblasti, osnove upravljanja in etiko poslovnega komuniciranja. Poleg tega zahteva sposobnost sistematizacije pravne dokumentacije in vodenja evidenc, pri čemer za to uporablja sodobne informacijske tehnologije. Razume se tudi, da njegovo znanje vključuje ekonomijo, delo, upravljanje in organizacijo proizvodnje, varovanje dela itd.

Funkcije

Opis delovnega mesta odvetnika podjetja pomeni, da se ukvarja z razvojem ustanovitvene dokumentacije, izvaja registracijo pravnih oseb, izdaja vrednostne delnice za organizacijo, spreminja dokumente in opravlja tudi funkcije koordinatorja vzdrževanja registra.

Zaposleni izvaja razvoj določb glede pogodb o nakupu ali odtujitvi premoženja s strani podjetja, nadzoruje transakcije z delnicami organizacije. Zaposleni mora podjetju zagotoviti zakone, pravne in regulativne dokumente ter nadzirati vzdrževanje in vodenje računovodskih zbirk podatkov za vzdrževanje potrebnih dokumentov, brez katerih podjetje ne bo moglo opravljati svojih dejavnosti.

Dolžnosti

Opis delovnega mesta odvetnika institucije pomeni, da je dolžan vsem zaposlenim v podjetju, včasih tudi posameznikom, zagotoviti pravne akte, brez katerih ne morejo opravljati svojih funkcij. Poleg tega mora preveriti zakonitost vse dokumentacije, ki jo podpiše poslovodstvo, določiti oblike razmerij v pogodbah, predlagani projekte od nasprotnih strank preveriti glede zakonitosti, rešiti vprašanja, ki izhajajo iz projektnih dejavnosti, opraviti državno registracijo in notarsko overitev, če je potrebno. Izvajati mora analize in izboljšati pogodbeno delo v posameznih oddelkih in v podjetju kot celoti.

Druge funkcije

Opis delovnega mesta odvetnika LLC pomeni, da upošteva, vodi evidence in rešuje vprašanja o vseh zahtevkih nasprotnih strank, poskuša rešiti vse zahtevke v predkazenskem postopku, pripravi in ​​prenese vloge in gradivo na sodišče, vodi evidenco vseh podatkov v zvezi s tem in predloži deleži podjetij v vladnih agencijah.

Dolžnosti zaposlenega vključujejo pripravo vse dokumentacije, vključno z vlogami za pridobitev licence za dovoljenje za nadaljevanje dejavnosti, pa tudi izdelavo aktov za varčevanje premoženja podjetja. Dolžan je preveriti vse premestitve, odpovedi in kazni od zaposlenih zaradi njihove zakonitosti in zakonitosti.

Druge dolžnosti

Opis delovnega mesta odvetnika predvideva, da mora v okviru državnih pravnih revizij zastopati interese podjetja, preverjati skladnost določitve in sklepov javnih uslužbencev ter veljavnost nadzornega dela.

Deluje kot predstavnik družbe v nadzornih organih, rešuje vprašanja v zvezi s kršitvami veljavne zakonodaje in v primeru kršitve s strani oseb, ki zastopajo organe svojih pooblastil, ščiti pravice zaposlenih v podjetju. Poleg tega je dolžan pomagati zaposlenim v podjetju pri pisni in ustni pripravi pravne dokumentacije.

Pravice

Opis delovnega mesta odvetnika kaže, da ima pravico zahtevati vse informacije in gradivo za vse strukturne oddelke podjetja, ki jih potrebuje za dokončanje dela. Prav tako ima pravico, da v njegovem imenu vodi dopisovanje z vsemi občinskimi in državnimi službami, pa tudi sodišči, ko rešujejo pravna vprašanja, zastopajo interese podjetja in dajejo zaposlenim navodila za izvajanje novih aktov in standardov.

Če zaposleni ugotovi kršitev zakona v podjetju, mora obvestiti organe in poskrbeti, da bodo storilci privedeni pred sodišče. Zaposleni ima pravico pritegniti tretje osebe k pravnemu nasvetu, pa tudi za pripravo predlogov in predpisov za izboljšanje organizacije. Zaposleni ima pravico dajati predloge v zvezi z izboljšanjem svojega dela in imeti dostop do vseh dokumentov, povezanih z oceno njegove dejavnosti. Prav tako ima pravico zahtevati, da se mu zagotovijo tehnični in organizacijski pogoji, potrebni za izvajanje njegovih dejavnosti.

Odgovornost

Opis delovnega mesta odvetnika pomeni, da je odgovoren za nepošteno opravljanje svojih nalog ali zanemarjanje točk tega dokumenta. Poleg tega je lahko odgovoren za upravne, pravne in kazenske kršitve med delom, za preseganje svojih pooblastil ali za osebno uporabo ter za razkritje zaupnih podatkov tretjim osebam. Odgovoren je tudi za vsa dejanja, zaradi katerih je organizacija povzročila materialno škodo.

Zaključek

Navodila za odvetnika so lahko različna, odvisno od obsega in potreb podjetja, kjer dobi službo. Toda vse njene postavke morajo biti jasno v skladu z normami in standardi veljavne zakonodaje države. Zaradi obsega sposobnosti odvetnikov je treba pred začetkom dela jasno razjasniti, kaj natančno poslovodstvo pričakuje od zaposlenega in kakšno pravno pomoč želi zaupati.

Seveda bo plača zaposlenega odvisna od števila nalog. Poleg tega je zelo pomembno biti profesionalec na svojem področju, saj lahko nekvalitetno delo podjetju prinese velike izgube.