karierno upravljanje

Opis dela mizarja v gradbeništvu. Opis delovnega mesta tesarja v šoli

Kazalo:

Opis dela mizarja v gradbeništvu. Opis delovnega mesta tesarja v šoli

Video: Mizar/ka 1. del 1/3 2024, April

Video: Mizar/ka 1. del 1/3 2024, April
Anonim

Pomemben dokument za katero koli gradbeno organizacijo ali podjetje je opis delovnega mesta splava, ki določa interakcijo zaposlenega z upravo in drugimi službami, pojasnjuje odgovornosti in zahtevano znanje v skladu s kvalifikacijami. Njegova sestava je zapletena zaradi dejstva, da če je organizacija velika, potem razvijajo na stotine in desetine takih dokumentov. Za olajšanje naloge obstajajo standardne zahteve za sestavne dele navodil.

Vsebina in struktura opisa dela

Standardni dokument vključuje naslednje razdelke:

  • poudarjena so splošna vprašanja in določbe;
  • opisuje naloge v skladu s položajem;
  • sestavil seznam podeljenih pravic;
  • določena je stopnja odgovornosti;
  • zahteve po kvalifikacijah;
  • navedene so meje potrebnega znanja in spretnosti;
  • interakcija z uradniki in strukturami podjetij.

Splošne določbe

Opis delovnega mesta mizarja v gradbeništvu v prvem oddelku splošnih določb vsebuje ime delovnega mesta, v katero kategorijo spada, na primer specialist, tehnični delavec, vodja, delavec. Navedena je vrsta oddaje, lahko je funkcionalni ali linearni pogled.

Določi se zaporedje imenovanja in odstranitve z delovnega mesta, vrstni red katerega vodja je osnova za takšno dejanje. Določa posebnosti zamenjave specialista v primeru nepredvidenih okoliščin, kot so bolezen, dopust, študij itd.

Odgovornosti za delo

Določi se seznam del, ki jih mora strokovnjak opravljati v skladu s položajem. Ta razdelek, ki je v priročniku najbolj obsežen, vsebuje podroben opis funkcij. Zahteva za odsek je, da morajo imeti vsa opisana dela predpogoje za izvedbo in biti v skladu z nalogami. Pozornost je namenjena določitvi pogostosti opravljanja njegovih nalog, na primer: vsak dan, z ločenim ukazom neposrednega nadzornika, tedensko.

Pravice zaposlenih

Kakšne pravice ima mizarsko-betonski delavec v podjetju? Opis opravila vsebuje opis njegovih zmogljivosti v tem razdelku. Navedene so pravne metode, v skladu z njimi zaposleni izpolnjuje svoje naloge. Določi se krog informacij, do katerih ima oseba dostop. To še posebej velja za informacije, omejene s pojmom poslovne skrivnosti, hkrati pa je naveden postopek za dostop do njih.

V tem razdelku je navedena pravica, da se od drugih zaposlenih zahteva opravljanje nalog in nadzor nad njimi. Določena je pravica specialista, da samostojno odloča o različnih vprašanjih v skladu z rangom in usposobljenostjo.

V nekaterih posameznih primerih navodila vključujejo splošne pravice, opredeljene v delovni zakonodaji:

  • pravico do prejemanja vseh zakonskih odškodnin in izplačil dela;
  • pravica do dela v udobnih pogojih;
  • pravica do zvišanja ranga s pridobivanjem novih znanj in veščin.

Odgovornost

Opis dela mizarja v tem razdelku določa meje odgovornosti strokovnjaka za kakovost opravljenega dela, pravočasno izpolnjevanje in doseganje končnih rezultatov. Kazni so predpisane v okviru veljavnega zakona, ki ga bo delavec materialno in moralno trpel za nepravilno opravljanje svojih nalog. Stopnja odgovornosti je navedena v skladu z zakonom, ko podjetju povzroča materialno škodo.

Zahteve po kvalifikacijah in zahtevano znanje

Opis delovnega mesta mizarja 4. kategorije navaja zahtevano stopnjo izobrazbe za delo na tem položaju, razpoložljivost potrebnih kvalifikacij, izkušnje za pridobitev kakovostnih rezultatov. Ta dva poglavja opisujeta dodatna znanja, ki so potrebna za opravljanje dela v tem podjetju, značilnosti notranjih postopkov in posedovanje informacij o uporabljenih strukturah, orodjih in materialih.

Interakcija

Opis delovnega mesta mizarja v šoli v tem razdelku opisuje interakcijo zaposlenega z drugimi uradniki, in sicer: izmenjavo informacij, postopek rednih ukrepov in komunikacijo z zunanjimi enotami in organizacijami v nujnih primerih. Posebna pozornost je namenjena hitrosti sporočanja informacij zaposlenim, ki jih potrebujejo za opravljanje svojih nalog.

Opis dela mizarja

Mizar je opredeljen kot zaposleni v glavni kategoriji delavcev. Zaposlitev in odpuščanje se opravi na zahtevo delavca, ki jo potrdi delovodja in vodja trgovine. Po tem se izda ukaz direktorja podjetja.

Mizar neposredno upošteva navodila vodje gradbišča, njegove naloge vključujejo dokončanje nalog preproste in srednje zahtevnosti, sestavljanje stojal. Osnova za določitev obsega dela je načrtovanje delovanja delavnice ali lokacije.

Če mizar na delovnem mestu ni iz pravega razloga, se njegovo delo premesti na delovno mesto, ki ima potrebne kvalifikacije. Delo mizarja se plača po sistemu premium kosov. Oseba s poklicno izobrazbo lahko dela kot mizar. Delo, ki ga mizar potrebuje, je:

  • poznavanje toleranc za določanje kakovosti v skladu s standardi;
  • vrstni red delovanja strojev, ki se uporabljajo pri delu, in možnost, da jih razporedimo za delo;
  • poznavanje lesnih vrst in njihovih nestandardnih manifestacij;
  • metode žaganja lesa in možnosti za povezovanje plošč;
  • zmožnost ureditve predelnih sten in talnih oblog iz desk;
  • poznavanje osnov uporabe ognjevarnih in antiseptičnih impregnacij;
  • tehnologija tesarstva;
  • vzroke okvar in možnosti za njihovo odpravo;
  • poznavanje osnov varčevanja materialov, racionalna uporaba lesa, stopnje porabe.

Funkcije in odgovornosti zaposlenega

Opis delovnega mesta mizarja 5. kategorije določa jasne funkcije delavca na delovnem mestu. Preveri razpoložljivost komponent in poroča vodstvu o pomanjkanju rezervnih delov. Med delom mizar v postopku dokončanja nalog zbira izdelke podjetja, preverja kakovost in pravočasno odpravlja pomanjkljivosti.

Mizar je rezalni material za izdelavo obdelovancev. Na začetku in na koncu izmene sprejme premik in ga preda kot del dejanj, ki jih določa navodilo. Pravočasno izdeluje delo in se ukvarja s čiščenjem svojega delovnega mesta. Spremlja tehnično stanje obdelovalnih strojev, napeljave, opreme in jih vzdržuje v delovnem stanju.

Mizar sledi navodilom neposrednega nadzornika - mojstra delavnice ali lokacije. Zdravniški pregledi potekajo pravočasno, čas njihovega izvajanja se določi s proizvodnimi pogoji v organizaciji. Zaposleni upošteva standarde varstva in varnosti pri delu, upošteva standarde varovanja okolja in predpise o preprečevanju požarov ter upošteva notranje predpise.

Pravice mizarja v podjetju

Zaposleni se lahko seznani z vsemi splošnimi upravnimi nalogi v obratu, ki izhajajo od vodje delavnice ali oddelka, ki se nanašajo neposredno na njegove dejavnosti. Opis delovnega mesta mizarja stanovanjske in komunalne službe določa pravico zaposlenega do racionalnih predlogov za izboljšanje opravljenih nalog.

O vseh napakah v končanem delu ali ugotovljenih med proizvodnim postopkom takoj obvesti šefa in predloži predlog za njihovo odpravo in odpravo. Mizar zahteva od šefa pravočasno oddajo nalogo, da določi količino dela, ki je potrebna za njegovo izvedbo, in točen rok.

Tesarjeve odgovornosti

Zaposleni je odgovoren za zavrnitev opravljanja svojih nalog ali neizpolnjevanje dodeljene naloge. Kazen lahko sledi za nekvalitetno delo, ki se izda za opravljeno nalogo, motnjo proizvodnega načrta zaradi lastne malomarnosti.

Mizar trpi denarno ali moralno kazen zaradi neupoštevanja delovne in proizvodne discipline, zavrnitve zdravniškega pregleda, zavrnitve spoštovanja notranjih predpisov in neupoštevanja pravil požarne varnosti.

Poklicni mizar

Opis dela mizarja se razlikuje od istega dokumenta, ki je bil napisan za mizarja. Strokovni mizar je mojstrski obrtnik s posebnim znanjem o lesu in načinu izdelave pohištva, vrat in oken, stopnic, balustrov, ograj, igrač in obokanih konstrukcij brez rezbarjenja. S tehnološkega znanja mizar uporablja beljenje, mikromodeliranje, utrjevanje lesa, daje izdelku v popolnoma dodelani estetski obliki.

Mizarska veščina

Opis delovnega mesta mizarskega mizarja določa zahteve za njegovo usposobljenost in znanje. Mizar izdeluje in montira tesarstvo, kuha tesarsko lepilo, zna delati na električnem orodju in ročnem orodju. S pomočjo obdelovalnih strojev izdeluje pravokoten oprijem plošč, vogalov, ograj, okvirjev za slike.

Mizar namešča okovje za vrata in okna, okenske police, platnene plošče, izdeluje slepe in zastekljene okvirje vrat, izdeluje in montira predelne stene ter zaščitne rešetke za radiatorje. Tesar lahko poleg svojega strokovnega znanja opravlja tudi vse tesarstvo.

Za zaključek je treba opozoriti, da opis delovnega mesta mizarja omogoča, da v podjetju vzpostavite delo z največjo učinkovitostjo, vam omogoča, da določite pravico in odgovornost zaposlenega, vzpostavite interakcijo z drugimi strokovnjaki.