karierno upravljanje

Ličilnica - kdo je to? Poklicni vizažist: trening, tečaji

Kazalo:

Ličilnica - kdo je to? Poklicni vizažist: trening, tečaji

Video: dr. Vesna V. Godina - Ima mladinsko delo potencial, da mlade potegne iz potrošniške družbe? 1/3 2024, Maj

Video: dr. Vesna V. Godina - Ima mladinsko delo potencial, da mlade potegne iz potrošniške družbe? 1/3 2024, Maj
Anonim

Ličila je eden najbolj iskanih in dobro plačanih poklicev. Kje se lahko usposabljam? Ličilnica - kdo je to? Umetnik, strokovnjak za ličenje ali univerzalni umetnik? Kakšna je njegova odgovornost? Odgovori na ta in druga vprašanja so v članku.

Poklicne značilnosti

Ženske so si ves čas prizadevale videti lepo. Danes sta glavni sestavni deli elegantnega videza pravilno izbrana ličila in čedna pričeska. Za tiste, ki na tem področju nimajo izkušenj in znanja, bo pomagal profesionalni ličar. Izbral bo ličila, pri čemer bo upošteval fizične podatke deklice, njen značaj in življenjski slog.

Ime poklica izvira iz francoske besede visage, ki v prevodu v ruščino pomeni "podoba, obraz." Te dni se ličilniki vedno bolj imenujejo ličilniki. Dejansko ti ljudje kažejo določene ustvarjalne sposobnosti, ustvarjajo večerni ali vsakdanji videz.

Dolžnosti šminkerja vključujejo:

  • priprava obraza modela za nadaljnje postopke;
  • izbor vrste ličil;
  • nanašanje kozmetike s korekcijo predelov obraza;
  • svetovanje strankam glede izbire rdečila, šminke, senčil za oči in drugih sredstev;
  • proizvodnja osebne kozmetike;
  • ustvarjanje slike (vsakdanje ali posvečeno določenemu praznovanju).

Osebne kvalitete

Ličilnica - kdo je to? Najprej ustvarjalna oseba. Oseba, ki se je odločila za ta poklic, mora imeti dober okus in občutek za slog. Le v tem primeru lahko uspeh dosežemo z gradnjo sijajne kariere v modni industriji.

Pomembne lastnosti šminkerja so:

  1. Čistoča
  2. Natančnost pri delu.
  3. Točnost.
  4. Takt in vljudnost pri poslovanju s strankami.
  5. Samokontrola.
  6. Dobro ime.
  7. Pobuda in družabnost.

Narava in razpoložljivost strokovnih znanj še nista. Ne pozabite, da sta obraz in podoba šminkerja njegova vizitka. Zato mora mojster paziti nase, biti čeden in eleganten. Dodatne spretnosti vključujejo: poznavanje zakonov risanja, osnov psihologije in sposobnost, da strankam predstavijo svoje stališče.

Ličilnica: poklic usposabljanja

Danes v Rusiji ni nobenih specializiranih univerz, na katerih bi lahko pridobili takšno posebnost. Izjema je le zasebna ustanova, ki se imenuje "Hiša ruske kozmetike." Če ste se tam nekaj let izobraževali, boste prejeli prestižni poklic - ličila za ličila. Moskva je mesto, kjer lahko brez težav najdete zaposlitev na tej specialnosti. Navsezadnje se v prestolnici letno odpre več sto novih lepotnih salonov in kozmetoloških centrov.

V provinčnih mestih delujejo specializirane šole ličenja, ki nudijo vsem, ki želijo obiskovati kratkotrajne tečaje. Najprej bodo dekleta prejela teoretično znanje, nato pa začela praktične vaje.

Prednosti in slabosti stroke

Preden se vpišete na tečaje umetnikov ličil, morate pretehtati prednosti in slabosti. Tako se boste izognili zapravljanju časa in denarja. Samo vi sami lahko razumete, ali je poklic primeren za vas ali ne. In mi vam ponujamo hrano za razmišljanje.

Prednosti poklica šminkera:

  • Visoka plača. Mojstri na srednji ravni prejmejo od 30.000 rubljev na mesec. Hkrati se honorarji za likovne umetnike izven razreda začnejo pri 10.000 USD.
  • Pomanjkanje zaposlitvenih težav. Nikomur ni skrivnost, da je lepotna industrija pri nas (zlasti v Moskvi) zelo razvita. Zato mladim strokovnjakom ne bo težko dobiti zaposlitve v kozmetičnem salonu ali slikovnem studiu.
  • Ogromne priložnosti za samouresničitev in gradnjo uspešne kariere.
  • Moralno zadovoljstvo. Izraža se v hvaležnosti strank, pa tudi v pojavu občutka lastništva pri ustvarjanju nečesa lepega.

Slabosti poklica ličil:

  1. Velikost honorarja je odvisna od stopnje spretnosti. Za povečanje plače se mora ličilnica zelo potruditi: delati na izpopolnjevanju, sodelovati in zmagati na različnih tekmovanjih, prirejati mojstrske tečaje in razstave.
  2. Možne zdravstvene težave. Poveljnik skoraj ves dan preživi na nogah ali v polovico premca. Zaradi tega pride do pomembne obremenitve mišično-skeletnega sistema.
  3. Neprijeten urnik dela. Storitve ličenja bodo morda potrebne kadarkoli dneva. Zasebni mojstri morajo delati ponoči, ob praznikih in ob koncih tedna.
  4. Resni psihološki stres. Tisti, ki so vsaj enkrat delali v lepotni industriji, se dobro zavedajo, da stranke naletijo na različne. Pogosto salon obiskujejo neustrezne dame, ki same ne vedo, kaj hočejo. Kritirajo mojstre in jih celo žalijo. V takšnih situacijah je pomembno ostati miren in se na stranko ne odzvati nesramno.

Ličila Stylist

Strokovnjaki so se želeli osredotočiti na določeno smer in tam doseči velike višine. Kot rezultat imamo zdaj stilistke, modne oblikovalce, ličilce, frizerje ipd. Ti strokovnjaki so povpraševani in uspešni. Veste, kaj počne umetnica ličil? Njegova glavna naloga je ustvariti ličila in harmonično podobo. V idealnem primeru bi moral imeti dober okus in diplomo iz umetnostne izobrazbe. Make-up stilisti se učijo ne samo tehnik ličenja, ampak tudi krojačev. Pomembne lastnosti so tudi: družabnost, taktnost in sposobnost zagovarjanja svojega mnenja. Make-up stilisti morajo sodelovati z manekenkami, znanimi politiki in zvezdniki šova podjetja. Zato njihov lastni videz in slog v oblačilih ne bi smela biti zadovoljiva.

Še ena priljubljena specialiteta

Torej, vizažistka - kdo je vse enak? Nekateri pravijo predstavnikom tega poklica univerzalni mojstri. Toda s tem se lahko le delno strinjamo. Navsezadnje vizažistka samo izbere ustrezen videz in nanese ličila. Za dokončanje slike se morajo stranke obrniti na druge mojstre. Za izboljšanje kvalifikacij in povečanje pristojbin se je vredno vpisati na tečaje za specialnost "frizer-ličila." Po tem lahko zagotovite storitve ličenja in pričeske. Teoretično in praktično znanje, pridobljeno na tečajih, vam bo omogočilo ustvarjanje in uspešno dokončanje podobe modela.

Frizer in šminker lahko pričakujeta spodobno plačo med 400 in 1000 dolarji. To je začetna faza. Izkušeni mojstrski univerzalci prejmejo najmanj 2000 dolarjev.

Pogovor

Pogovarjali smo se o lastnostih, prednostih in slabostih poklica ličil. Kdo je to, zdaj veste. In če želite postati stilistka, vizažistka ali frizerka, vizažistka, se nato prijavite na posebne tečaje. Želimo vam uspeh v vseh vaših prizadevanjih!