povzetek

Poklicne spretnosti v življenjepisu: primeri besedila

Kazalo:

Poklicne spretnosti v življenjepisu: primeri besedila

Video: 101 odlični odgovori na najtežja vprašanja na razgovoru 2024, Maj

Video: 101 odlični odgovori na najtežja vprašanja na razgovoru 2024, Maj
Anonim

Dandanes je skoraj nepredstavljivo najti dobro službo brez potrebnih dokumentov. To je diploma, priporočila, avtobiografija in motivacijsko pismo. Zato je tako pomembno narediti pravi vtis in za to je treba v življenjepisu navesti tako močne osebnostne lastnosti kot tudi profesionalne veščine. Primeri, kako najbolje izraziti in opisati svoje prednosti in prednosti, so odvisni od panoge, v kateri iščemo zaposlitev.

Vodstvene in pogajalske spretnosti

Za nekatere posebnosti, zlasti tiste, povezane s komunikacijo z ljudmi, so značilnosti, kot so sposobnost vodenja in sprejemanja odločitev, izredno pomembne. Če so vam te lastnosti lastne, jih poskusite v življenjepisu oblikovati kot poklicne veščine. Primeri takih samodejnih lastnosti: "zmožnost hitrega in hitrega sprejemanja odločitev", "sposobnost analitičnega razmišljanja", "talenti vodje". To je še posebej pomembno za panoge, kot so industrija, proizvodnja in prodaja. Poleg tega, če se prijavite za mesto direktorja ali vodje oddelka, delodajalci v življenjepisu posebno pozornost namenijo naslednjim poklicnim znanjem (primeri, ki so navedeni spodaj):

  • organizacijske sposobnosti, vključno z team buildingom (team building, team building);
  • praktično obvladanje pogajalskih veščin, oratorij.

Odpornost na stres, asertivnost, objektivnost so še posebej zahtevane osebne lastnosti vodje podjetja.

Visoko specializirana znanja in spretnosti

S kom sodelujete - samostojni delavec ali pisarniški delavec, inženir ali učitelj - vedno morate posodobiti in posodobiti vzorčni življenjepis. Strokovne spretnosti se bodo nenehno posodabljale in izboljševale, zato poskrbite, da bodo informacije, predstavljene v življenjepisu, čim bolj popolne. Na primer, prijavite se za mesto prevajalca v veliki mednarodni korporaciji. Stolpec v življenjepisu "poklicne spretnosti" bo vseboval znanje specializiranih programov (MemoQ, Trados, OmegaT), ki služijo različnim formatom datotek, obdelavi zvočnih posnetkov in podnapisov. Možnost prevajanja risb in dela v specializiranih CAD programih bo koristna tehničnim urednikom in lektorjem. Udeležili ste se zanimivega seminarja, se udeležili tečaja servisiranja katere koli opreme - to napišite v svojih poklicnih veščinah v življenjepisu. Primeri? Prosimo: upravljanje s časom, učinkovito vodenje projektov, prejem nepovratnih sredstev in nepovratnih sredstev, znanje razpisne produkcije, znanje tujega jezika. Delodajalca bo pravzaprav lahko zanimalo veliko vaših spretnosti, ki bi, kot kaže, spadajo na področje hobijev in hobijev.

Minimalno potrebno

Zdaj si je težko predstavljati mladega človeka, ki si prizadeva za kariero, ki nima osnov računalniške pismenosti. Seveda so programi, recimo, Microsoft Office (ali njegovi konkurenti) že dolgo nujen minimum. Toda danes se nenehno pojavljajo različni specializirani sistemi. Za računovodjo, na primer, je lahko imetnik 1C ali Symphony obvezen, za programerja - različne jezike, potrebne za delodajalca … Za iskalca zaposlitve bo sposobnost vzdrževanja diagnostične opreme velikanski plus. Vse je odvisno od posebne posebnosti, razlikovati morate le med strokovnimi veščinami v življenjepisu (primeri, ki smo jih dali zgoraj) in splošno usposobljenostjo.