karierno upravljanje

Izboljšanje poklicnih možnosti in drugih načinov za napredovanje

Kazalo:

Izboljšanje poklicnih možnosti in drugih načinov za napredovanje

Video: Preverjanje in ocenjevanje v Teams 2024, Maj

Video: Preverjanje in ocenjevanje v Teams 2024, Maj
Anonim

Promocija in hitra rast kariere je cilj vsakega zaposlenega podjetja z ambicijami. Ljudje čutijo svoj potencial, pridejo v podjetje, da sprejmejo nove višine, in pričakujejo, da bodo njihovi šefi opazili svoje vztrajno prizadevanje.

Na žalost vodstvo včasih namerno ignorira vse uspehe zaposlenega člana. Situacijo lahko spremenite, če upoštevate preverjene nasvete.

Jason primer

Poklicno zaviranje je pogosta težava. En primer takega scenarija je zgodba o Jasonu, ki je delal za veliko podjetje kot mednarodni blagajnik.

Za njegove naloge je bila potrebna visoka stopnja usposobljenosti in odgovornosti. Jason je moral upravljati z denarnimi tokovi v milijonih dolarjev. To pomeni, da je moral nadzirati delo večjega števila drugih blagajnikov, ki so delali v regijah.

A karierni napredek, na katerega je mladenič računal, se ni zgodil.

Omeniti velja, da lahko Jason v njegovem podjetju varno imenujemo zvezdniškega igralca. Bistvo je, da je bil prvotno tehnično nadarjen najstnik in je zato nenehno presegal stopnjo učinkovitosti, ki se je od njega pričakovala v odrasli dobi.

Bugatti Type 59 je imel v 75 letih 5 lastnikov, vključno s kraljem Leopoldom III Profesionalni glasbenik je izrazil stroške pisanja uspešnice za pop zvezdeIndijski policaji plešejo za lajšanje stresa: Twitter odobrava izkušnje

Jason se je zavedal njegove vrednosti kot nadarjenega zaposlenega in je zato izžareval umirjeno zaupanje, da bo prejel nagrado. Še več, računal je na položaj finančnega direktorja.

A njegovo zaupanje je ostalo, potem ko ga sploh niso uvrstili na seznam kandidatov za želeni položaj. Načrtovana kariera ni potekala.

Kot se je izkazalo, je bil glavni razlog za takšno odločitev Jasonovih oblasti vsebovan v kandidatovem pomanjkanju razvitih komunikacijskih veščin. Bil je pameten in učinkovit specialist, vendar ni znal kompetentno komunicirati z ljudmi. To pomeni, da Jason ne bi mogel biti dober vodja.

Iz te zgodbe izhaja prvi nasvet: k razvoju svojih spretnosti morate pristopiti celovito in pri tem upoštevati značilnosti želenega položaja. Se pravi, situacijo je treba oceniti trezno in kompetentno.

Pomembna je komunikacija

Druga lekcija se nanaša na dejstvo, da bi moral tisti, ki obvladuje ljudi, najti skupni jezik s svojimi podrejenimi. V nasprotnem primeru ekipa morda ne razume bistva nalog ali je slabo motivirana. Vse to bo neizogibno vplivalo na končni rezultat oddelka.

Za vodstvo je pomembno, da uspešnost podjetja raste. In če človek, ki ni sposoben kompetentno graditi komunikacije s podrejenimi, želi na mesto direktorja, potem ga ne bo napredoval. Dejansko bodo s takšnim voditeljem kazalniki verjetno padli.

V Italijo - ne samo zaradi morja: prijetno smučišče Madonne di Campiglio

Kava z borovnicami se odlično kombinira v moji najljubši nedeljski torti (recept)

Lunarni koledar: ženska se je naučila plesti stvari, ki so nasičene z energijo

Zato morajo vsi strokovnjaki, ne glede na profil, ki iščejo napredovanje in vodstvene položaje, spoštovati svoje komunikacijske in interakcijske veščine z zaposlenimi. Očitno brez tega ljudi ni mogoče učinkovito obvladovati.

Prekomerno potopitev v tehnični del dela

Po eni strani se lahko zdi, da so močna strast do delovnega procesa, razumevanje podrobnosti in natančnost zaposlenih dobre lastnosti zaposlenega. To je tako, vendar le, dokler se v njegovih mislih ne pojavi želja, da postane vodja.

Zaključek je v tem, da ljudje, ki so vajeni nenehnega potopitve v postopek dokončanja naloge, ne morejo gledati celotne vrste dejavnosti od zunaj in celovito ocenjujejo stanje v oddelku.

Vodja mora biti sposoben videti in pravilno oceniti vpliv različnih dejavnikov in na podlagi teh informacij razviti strategijo upravljanja. To pomeni, da mora načelnikov analitik preseči okvir njegove prejšnje specializacije.

Poleg tega bo treba nenehno povečevati raven strateškega razmišljanja in sposobnost globalnega razmišljanja. In tako tretji nasvet - če želite postati šef, se morate naučiti razmišljati v smislu kategorije kot splošne naloge oddelka in pri tem upoštevati posebne procese, ki vplivajo na končni rezultat.

Vodik in elektronika: revolucionarni model tovornjaka se pripravlja na testiranjePsi pomagajo rešiti citrusno industrijo pred pandemijo Po okusu "univerzalnih" šampinjonov ne jemo drugih

Posvetujte se z izkušenim strokovnjakom

Ne poskušajte tega ugotoviti sami. Četrti nasvet se nanaša na potrebo, da se strokovnjakom omogoči, da sami ocenijo.

Na primer, izkušeni trener, ki sodeluje s korporacijskimi strokovnjaki, lahko natančno prepozna njegove in njegove sposobnosti ter njegove sposobnosti in sposobnosti.

Takšna oseba bo razložila, na čem je treba delati in katere metode je treba uporabiti.

Takšen pristop k lastnemu poklicnemu razvoju vam bo pomagal hitro priti na višji položaj. Precej hitreje, kot bi bilo to mogoče storiti s ceno le lastnih naporov.

Izkažite zvestobo ciljem podjetja

Želeti povišico, višjo plačo in živahno kariero je normalno. Uprava pa mora videti, da naslednji finančni direktor ni osredotočen samo na njegovo gibanje navzgor, ampak vidi cilje podjetja.

Ko je specialistu všeč filozofija svoje korporacije in je zvest osnovnim ciljem, bo sestavil bolj praktičen in učinkovit načrt delovanja. In vse zato, ker želi doseči cilje podjetja več kot doseči še eno povečanje. No, ali nič manj.

Zvestoba ciljem tvori boljše razumevanje le-teh. Zato načrt izvajanja vključuje bolj iskreno profesionalno ustvarjalnost, ki nam omogoča doseči bistveno nove rezultate.

Zato je peti nasvet, da je boljše graditi kariero v podjetju, katerega korporativna filozofija se odziva interno. To bo opazno in pomagalo se bo dvigniti.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini