karierno upravljanje

Poklic "skrivnostni kupec" - ocene vredne njegove teže v zlatu

Poklic "skrivnostni kupec" - ocene vredne njegove teže v zlatu

Video: General Agreement on Tariffs and Trade (GATT) and North American Free Trade Agreement (NAFTA) 2024, Maj

Video: General Agreement on Tariffs and Trade (GATT) and North American Free Trade Agreement (NAFTA) 2024, Maj
Anonim

Vsak dan obiščemo različne trgovine, kupujemo hrano, gospodinjske izdelke, oblačila in gospodinjske aparate. Če pa se želite naučiti, kako zaslužiti na tem poslu, lahko poskusite izbrati poklic, kot je skrivnostni kupec. Ocene lokalov, ki jih puščajo običajni obiskovalci, so seveda pomembni za lastnike podjetja in lahko vplivajo na standarde storitev. Toda "skrivnostni kupec" (tajni odjemalec) deluje po določenem scenariju in njegovo mnenje bo pomembnejše.

Voznika na bencinski črpalki, študenta, ki stoji v vrsti za hamburger v McDonaldsu, ali par, ki v banki zaprosi za hipotekarno posojilo, lahko vse združuje en poklic - skrivnostni kupec. Povratne informacije, ki jih pustijo, bi morale služiti za preučitev kakovosti storitve na tej točki. Ta način zaslužka in okupacije je precej nov za Srednjo Evropo in Rusijo. Na trgu je le nekaj profesionalnih podjetij, ki ponujajo tovrstne storitve trgovskim podjetjem, bankam in prodajalcem avtomobilov. Pred kratkim se je pojavila še ena specializacija - tajni kupec novih stavb. Zdi se neverjetno? Vendar pa razvijalci in razvijalci, lastniki in direktorji nepremičninskih agencij prav tako želijo vedeti, kako njihovi agenti - srednji in mlajši upravniki - služijo svojim strankam. Potrebo po takšnih trženjskih raziskavah razume vse več podjetij. Ob tako hudi konkurenci, ki je trenutno na trgu, si gospodarstveniki ne morejo privoščiti povprečne in nekakovostne storitve za stranke. Na koncu, ne glede na čudovit dizajn ali projekt, ne glede na popuste, ki jih lastnik lokala zagotavlja, če sta natakar ali prodajalec neljuba ali nesposobna, bodo kupci glasovali proti. S svojim denarjem, ki ga pustijo drugje.

Glavni cilj študije skrivnostnih nakupov je povratna informacija, prejeta po resnični komunikaciji, po postopnem ali dejanskem nakupu ali obisku te točke. Študija kakovosti storitev za stranke se izvaja ne le s pomočjo podrobnih vprašalnikov. To so lahko zvočni posnetki pogovorov, ki jih je posnel skriti diktafon, in fotografije. Ocenjuje se celoten postopek storitve za stranke kot celota: videz objekta, čakalna doba za pomoč osebja, način in način reševanja določenega vprašanja s strani zaposlenega, čistoča in udobje, rezultat je uspešen zaključek ali zavrnitev nakupa.

Po posebnem seznanjanju, usposabljanju in obisku določenega kraja skrivnostni kupec napiše kritike v podroben vprašalnik, v katerem oceni vsa področja, ki jih želi preveriti vodstvo podjetja. O tem vprašanju mora izraziti tudi svoje, subjektivno mnenje, opisati svoja čustva in vtise. Nekateri skrivnostni kupci delajo s trgovinami, drugi z bankami in restavracijami. V zadnjih dveh sektorjih je za stranko velika konkurenca. Če je nezadovoljen s storitvijo, potem najpogosteje ne bo vložil pritožbe, ampak bo preprosto odšel v drugo restavracijo, zamenjal banko in poleg tega prijateljem povedal o vseh težavah, s katerimi se je srečal. In to je najmočnejši način oglaševanja (ali protireklamiranje). Zadovoljna stranka bo pripeljala prijatelje in družino, razočarana - lahko prestraši na desetine potencialnih obiskovalcev. Zato bodo razumni direktorji podjetij storili vse, da bodo gostje zadovoljni. In skrivnostni kupec jim bo pomagal pri tem. Ocene, ki jih ti „tajni agenti“ puščajo, uprava natančno analizirajo, na njihovi podlagi pa se lotijo ​​daljnosežnih sklepov. Zato so za takšno delo zelo pomembne lastnosti, kot so opazovanje, natančnost, dober spomin in sposobnost izražanja misli.

Se želite preizkusiti v poklicu, kot je skrivnostni kupec? Zaposlitev je treba iskati predvsem v agencijah, ki izvajajo tržne raziskave. Niso omejeni le na vprašalnike, ampak poskušajo podjetjem zagotoviti čim širši nabor analitičnih storitev. Skrivnostni kupci pogosto izvajajo prikrit nadzor storitev v različnih prodajnih mestih (trgovinah, salonih, butikih, razstavnih dvoranah), igrajo pa se na tipičnega naročnika podjetja. Namen študije je oceniti dejansko raven storitve, kar pomeni, da oseba, ki izvaja raziskavo, ne more razkriti svoje dejanske vloge. Včasih morajo revizorji posneti pogovor s svetovalcem na diktafon, vendar tako, da o tem nihče ne opazi ali ugiba. Skrivnostni kupci izvajajo raziskave v kraju svojega prebivališča ali v krajih, kjer jih včasih obiščejo, pri čemer jih pogosto vodijo njihove lastne želje in ne le scenarij. To je primerna vrsta dodatnega dohodka za študente, matere na porodniškem dopustu, samostojne delavce.

Na žalost še vedno obstaja stereotipno mnenje, da je raziskovalna metoda Mystery Shopping orodje za odpuščanje zaposlenih. Vendar v praksi to še zdaleč ni resnica. Podjetje, ki naroči takšno študijo, bo analiziralo rezultate in kakšne slabosti ima podjetje ter katere napake delajo zaposleni. Najpogosteje pa vodstvo ne ugotovi, kdo od zaposlenih je revizor pustil povratne informacije, ker te informacije niso bile razkrite. Pristojni poslovneži razumejo, da je cenejše in hitrejše prekvalificirati in motivirati za izboljšanje obstoječega zaposlenega, kot pa ga odpustiti in usposobiti novega. Tako nova stroka "skrivnostni kupec" neposredno prispeva k dvigu standardov storitev in pozitivno vpliva na razmere.