karierno upravljanje

Kdo so posredniki? Kaj počne posrednik?

Kazalo:

Kdo so posredniki? Kaj počne posrednik?

Video: Na trgu so različni nepremičninski posredniki in agencije 2024, Maj

Video: Na trgu so različni nepremičninski posredniki in agencije 2024, Maj
Anonim

Vsaka oseba je do neke mere vsaj enkrat uporabila storitve posrednika, pogosto pa sploh ne vedo za to. Konec koncev so danes posredniki preveč tesno vpeti v sodobno življenje, njihove storitve so postale neverjetno priljubljene. Toda vsi ne vedo, kdo so. Posredniki so posredniki med stranko in določenim podjetjem ali njegovim zastopnikom in lahko delujejo tudi kot "srednja vez" med določenimi posamezniki. Njihovo delo ureja več zakonodajnih aktov.

Zdaj so posredniki trdno zasedli svoje mesto na področju posredniških storitev, zato se veliko ljudi obrne na njih po pomoč, zlasti kadar morate prihraniti čas, ne pa denarja. Za svoje storitve vedno zaračunajo majhen odstotek provizije. Kot kaže praksa, so najboljši posredniki fizični ali pravni, ki zagotavljajo velik seznam storitev z nizkimi stroški dela in operativnimi pogoji naročila.

Področje dejavnosti posrednikov

Dejavnosti vseh posrednikov lahko glede na ekonomsko sfero razdelimo v naslednje skupine:

  • Finančni posredniki so posamezniki, ki se ukvarjajo s finančnimi posredniškimi dejavnostmi, povezanimi s kroženjem sredstev. Sem spadajo borzni posredniki (posredniki), finančni analitiki, svetovalna podjetja in agencije.
  • Nefinančni posredniki so posamezniki, ki niso neposredno vključeni v obdelavo finančnih tokov, vendar lahko prispevajo k aktivni uporabi finančnih virov. V to skupino spadajo nepremičninski posredniki, carinski posredniki, odvetniške družbe, analitične svetovalne skupine in drugi posredniki.

Oblika lastništva posrednikov

Glede na smer posrednikov imajo lahko drugačno lastništvo. Najpogostejši posredniki so pravne osebe, najpogosteje zasebna podjetja ali delniške družbe, ki delujejo na skupnem davčnem sistemu.

Številni carinski posredniki so pravne osebe v povezavi s posebnostmi svojih dejavnosti. Toda borza je v večini primerov - posamezniki, redkeje - zasebni podjetniki. Takšni posredniki ne delujejo neposredno s financami, ampak prejmejo svoje provizije za vsako uspešno opravljeno transakcijo in delajo neposredno s posamezniki, veliko manj pogosto s pravnimi osebami (zaradi posebnosti obdavčitve dobička).

Značilnosti dejavnosti

Posredniki so vedno posredniki med posameznimi posamezniki, ne glede na lastništvo. Prevzamejo odgovornost za pospešitev naloge in pomagajo sestaviti dokumente, tudi za blago na mejnem prehodu. Hkrati za svoje storitve zaračunajo določeno količino denarja, ki je določena v sporazumu o posredovanju, ki je podpisan po dogovoru vseh nihanj. V takem sporazumu morajo biti navedene naslednje točke:

  • Predmet pogodbe (kaj točno mora storiti posrednik).
  • Stroški storitve.
  • Odgovornost pogodbenih strank, njihove pravice.
  • Pogoji pogodbe.
  • Popolne bančne in pravne podatke strank.

Vsaka oseba lahko naroči storitve posrednika, pri čemer upošteva smer dejavnosti. Njihovi stroški se lahko razlikujejo glede na posebne razmere na trgu in jih je treba nujno določiti v pogodbi. Samo v primeru pravnega svetovanja ali pomoči pri prodaji in nakupu nepremičnin stroški storitev posrednika ostanejo nespremenjeni.

Odgovornost do zakona in stranke

Glede na pogodbene pogoje in usmerjanje posredniških storitev posredniki nosijo upravno in kazensko odgovornost. Upravno je omejeno na globe ali preklic licence za opravljanje posredniških storitev. Ta odgovornost je običajna med zavarovalnimi posredniki, nepremičninskimi posredniki ali pravnimi svetovalci. Kazenska odgovornost se pogosto uporablja v primerih kršitve carinske zakonodaje ali ob goljufiji.

Finančni posredniki

Finančni posredniki posredujejo pri zagotavljanju finančnih storitev. Delajo na borzah, ukvarjajo se z nakupom in prodajo delnic, vrednostnih papirjev, blaga in valut. Najboljši posredniki na tem področju so podjetja, ki trgujejo na borzi ali z binarnimi opcijami. Svojim strankam ponujajo dobre pogoje, ponujajo platforme za trgovanje in so pripravljeni izvesti izobraževanja in usposabljanja za vse.

Kaj so posredniki binarnih opcij? Ta izraz se nanaša na tiste, ki se ukvarjajo s posredniškimi storitvami na področju trgovanja z binarnimi opcijami. To so podjetja z visokim tveganjem, pogosto brez certifikatov ali licenc. Malo je posrednikov, ki imajo potrebna dovoljenja za trgovanje na trgu binarnih opcij, vendar veljajo za najboljše.