povzetek

Kako narediti portfelj vzgojitelja v vrtcu

Kako narediti portfelj vzgojitelja v vrtcu

Video: Kako je rusica pregnala grdinico iz lisičje hišice 2024, Maj

Video: Kako je rusica pregnala grdinico iz lisičje hišice 2024, Maj
Anonim

Zakaj in kdo bi morda potreboval portfelj učiteljev v vrtcu? Če želite dobiti odgovor na to vprašanje in se naučiti, kako pravilno sestaviti ta dokument,

ugotovimo, za kaj gre. Torej, portfelj se uporablja za oceno strokovnega razvoja učiteljev in ima več črkovalnih možnosti. Toda sam vzgojitelj lahko razvije obliko, jasnih zahtev za oblikovanje ni. V sodobnih ustanovah je ta dokument že vključen na seznam obveznih, to bi moral imeti vsak vzgojitelj v vrtcu. Preprosto povedano, to je zbirka dela vzgojitelja za določeno časovno obdobje.

Glavni cilji portfelja vzgojitelja v vrtcu so lahko: sistematizacija njihovih izkušenj, določitev smeri razvoja, vključno s samoizobraževanjem, pomoč pri pridobitvi spričevala za pridobitev kvalifikacijske kategorije.

Za izvedbo kakovostne izčrpne analize dejavnosti celotnega učiteljskega osebja je mogoče uporabiti še en portfelj. Učitelj v njem spremlja učinkovitost svojega dela, ocenjuje njihove dejavnosti oz.

vzgojno-izobraževalni proces.

Glede na vzorčni portfelj vzgojiteljice v vrtcu ste lahko pozorni na več pravil, ki jih je bolje upoštevati pri sestavljanju. Pred začetkom mora učitelj zbrati vse dokumente in gradiva, sestaviti seznam in jih postaviti po tem seznamu. Prepričajte se, da so v vseh dokumentih navedeni datumi, njihova stališča, naslovi avtorjev in recenzentov. Zagotoviti je treba, da se portfelj redno posodablja s potrebnimi dokumenti. Ko uporabljate kakršne koli podatke, ne pozabite navesti virov.

Ker lahko oblikovanje portfelja vzgojitelja v vrtcu povzroči nekaj težav tistim, ki tega še nikoli niso storili in niso videli možnih možnosti, predlagamo, da se seznanite z našo možnostjo. Tukaj lahko vključite naslednja gradiva: avtorjev program, didaktični sistem, eksperimentalno načrtovanje in njegove rezultate, opis raziskovalnih metod, ki se uporabljajo v

delo, zapiski o pouku in njihova analiza (selektivno), dokumenti, ki potrjujejo ustvarjalne in druge uspehe učencev (diplome, nagrade itd.), vprašalniki, skripte in še veliko več, kar imenujemo tudi „pedagoška svinjarija“.

Struktura portfelja vzgojitelja v vrtcu je lahko naslednja:

  • Stran 1: pedagoški credo, glavne naloge dejavnosti, kratka delovna biografija.
  • Stran 2: Informacije o tečajih prekvalifikacije in nadaljevanja izobraževanja.
  • Stran 3: samoizobraževanje.
  • Stran 4: informacije o izvajanju odprtih tečajev.
  • Stran 5: Informacije o udeležbi na notranjih vrtnarskih prireditvah.

Poleg tega lahko določite informacije o udeležbi na zunanjih metodoloških dogodkih, postavite diagnostične kartice, rezultate vprašalnikov ipd. V zaključku portfelja vzgojitelja v vrtcu lahko določite nadaljnje možnosti njihovega dela, ki jih bomo pozneje analizirali.