povzetek

Kako napisati dober življenjepis

Kazalo:

Kako napisati dober življenjepis

Video: Kako napisati učinkovit življenjepis? - CV 2024, Maj

Video: Kako napisati učinkovit življenjepis? - CV 2024, Maj
Anonim

Vsi ljudje ne morejo dobro pisati življenjepisov, toda če iščete delo, je to izjemno pomembna veščina. To je vaše prvo srečanje s potencialnim delodajalcem, iz katerega vam predstavi predstavo. Zaupal se bo pri življenjepisu in se odločil, ali vas bo poklical na razgovor. Naslednjih sedem nasvetov vam bo pomagalo, da vaš delodajalec ne bo dvomil o svoji izbiri!

Ne uporabljajte PDF

Presenečeni boste, ko boste ugotovili, da ne more vsa programska oprema, ki jo ljudje uporabljajo za pregledovanje aplikacij za delo, prepoznati datoteke PDF. Če življenjepis oddate v službo, kjer je pozornost do podrobnosti zelo pomembna, je to lahko pomembno. Poskusite uporabiti tudi Word 2003 in ne sodobno različico, da zagotovite, da bo vaš potencialni delodajalec lahko brez težav prebral podatke o vas.

Vsaka vrstica naj bo pomembna

Vsaka vrstica vašega življenjepisa ima vlogo, ne zapravljajte svojih besed zaman in naštevajte dolgočasne značilnosti preteklega dela. Naj bodo stavki polni pomena in se nanašajo na delo, ki ga želite dobiti. Naštejte posebne naloge, v katerih ste uspeli, tako da bo oseba, ki bere vaš življenjepis, takoj razumela, česa ste sposobni.

Mož se je domislil, kako lahko znova opomni svoje stare občutke v ženi: metodo so predlagali v matičnem uradu

Če želite biti enaki partnerji v zakonski zvezi, vam odgovornosti ni treba enakomerno delitiLolita se je pogumno odzvala na sovražnika, ki jo je obtožil, da uporablja fonogram

Jasno določite svoje cilje in želje

Izstopajte po svoji zmožnosti načrtovanja prihodnosti. Naj življenjepis vsebuje več predlogov o tem, katere cilje ste si zastavili in kako vam bo delo pomagalo pri doseganju. Vključite tudi informacije o tem, kaj bi se radi naučili in katere veščine nameravate pridobiti.

Bodite pozorni na ključne besede

Če ste se domislili, da bi bilo za vse prosto delovno mesto, ki se vam zdi zanimivo, bolj priročno uporabiti isti življenjepis s skupnimi stavki, ga odpeljite. Dober življenjepis je napisan za eno prosto delovno mesto in vključuje iste besede kot v oglasu delodajalca. Če njegova prijava določa posebne zahteve, opišite, kako jih lahko izpolnite. Če vam primanjkuje nekaj veščin, napišite svoje izkušnje in poudarite, da vas zanima razvijanje teh veščin v sebi.

Postavke postavite po pomembnosti

Ko odlomke vašega življenjepisa postavite drug za drugim, bodite pozorni na njihov vrstni red. Naj bodo pomembnejše lastnosti prve, ki jih takoj opazimo. Na splošno bi morali najprej opisati svoje delovne izkušnje. Edina izjema je projekt, ki je bil, čeprav že dolgo nazaj, vendar neposredno povezan z delom, ki ga iščete zdaj - če vam informacije pomagajo pokazati vaše prednosti, najprej uporabite. Z organiziranjem življenjepisa po kronološkem vrstnem redu dosežete najboljši rezultat.

Opišite svoje dosežke

Pomembno je, da ne samo izstopate in poudarite svoje prednosti, temveč tudi navedete vse svoje dosežke, ki so povezani z delom, ki ga želite dobiti. V življenjepis zapišite, kako ste uspeli povečati prodajo ali povečati učinkovitost postopka s pomočjo določenih številk. Ne zapišite, da se je prodaja povečala, navedite, da se je povečala za petindvajset odstotkov, in zapišite, koliko je to prineslo. Specifične številke služijo kot sidro, kar vam omogoča boljše krmarjenje po podatkih, ki jih posredujete.

Uporabite akcijske glagole

Ne popustite pomenu jezika. Življenjepis naj vključuje akcijske glagole, ki prikazujejo, kaj ste storili in kaj želite. Uporabite besede, kot so "upravljan", "izboljšan", "načrtovan", "izveden" in podobno. Jasna izbira besed bo pripomogla k boljšemu prenosu bistva in pokazala, da ste oseba, ki deluje in ste sposobni doseči rezultate. Lahko je veliko pomembnejši, kot si mislite, zato ne pozabite na to pravilo, ko pišete življenjepis.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini