zaposlovanje

Delo kot asistent: odgovornosti, višina plače

Kazalo:

Delo kot asistent: odgovornosti, višina plače

Video: Invalidi in osebni asistenti v času epidemije 2024, Julij

Video: Invalidi in osebni asistenti v času epidemije 2024, Julij
Anonim

Mladi pogosto mislijo, da je zelo obetavno začeti kariero poleg resnega specialista. Vendar pa delo asistenta ni tako preprosto, kot se zdi. To je resen test za strokovnost, duševne sposobnosti, značaj in stanje živčnega sistema. Če želite na primer pomagati dobremu managerju ali zobozdravniku, potrebujete celo vrsto nestandardnih znanj. Pogovorimo se, kdo je služba pomočnika.

Delovni pogoji

Preden se odločite, morate razumeti, kaj morate storiti. Saj veste, mnogi zamenjajo osebnega asistenta s tajnico. To so različna stališča. Delo asistenta je bolj obsežno. Vpliva na skoraj vsa področja življenja šefa. Lahko prosi (naroči) na primer, da kupi darilo svoji ženi ali otroku. In ne ugoditi, je treba zavrniti. Samo uspešni ljudje najamejo osebne pomočnike. In nočejo se zajebavati s počasnimi, dolgočasnimi, neumnimi, neumetniškimi loafi. S takimi poslovnimi pomočniki boste izgubili! Zato se morate za spopadanje z odgovornostmi hitro naučiti z opazovanjem kartuše. To je splošno sprejeto pravilo. Zato so mladi z velikim veseljem vabljeni na tak položaj. Njihov um je bolj prilagodljiv, hitreje absorbirajo informacije, so sposobni dostaviti izvirno rešitev. Navsezadnje šef postavlja samo nalogo, včasih pa tudi iz kategorije ekstravagantne. In pomočnik je dolžan rešiti v kratkem času. Kam bo šel, koga bo angažiral, s kom se bo dogovarjal - šefa ne zanima. Še več, za kuharja boste morali delati kadarkoli v dnevu. Tisti, ki so bogatejši, najamejo več pomočnikov, ki pravočasno razdelijo njihove storitve.

Osebne lastnosti asistenta

Razumete, obremenitev je resna. Da bi bili nenehno v vrstah, moraš imeti dobro fizično formo. Pomočnik vodje mora biti sposoben krmariti ogromno informacij. Šef ne bo čakal, dokler se ne poglobite v internet, in poiščete potrebne informacije. Naj bodo v glavi. Seveda ne vse naenkrat. Oseba ima praviloma čas, da se udobno razume, v kakšni sferi šef deluje, prepozna svoje navade in odvisnosti. Toda potem bo povpraševanje strogo. Delo kot asistent ni sladkor, ampak odlična šola. Dobiš veliko informacij in veščin. In kar je pomembno, po odhodu tega vam nihče ne more odvzeti. Minimalne osebne lastnosti:

  • družabnost;
  • dober spomin in reakcija;
  • znanje jezikov;
  • sposobnost uporabe tehničnih inovacij;
  • natančnost;
  • marljivost;
  • iznajdljivost in ustvarjalnost;
  • predanost.

Preostanek (in tega je veliko) se pridobi v procesu dela. Upoštevati je treba tudi, da bo vodja raje asistent, ki ima osnovno izobrazbo, povezano s področjem, na katerem sam dela. Na primer, delo "zobozdravniškega asistenta" je primerno za mladega moškega z diplomo. Konec koncev morate sprejemati neodvisne odločitve glede bolnih ljudi. Tu je potrebno posebno znanje.

Dodatne spretnosti

Delo kot asistent je pogosto povezano s potovanji, pogajanji, komunikacijo. Ohranjati moramo stik z osebjem podjetja in partnerji. Ljudje naletijo na različne, s svojimi navadami in pomanjkljivostmi. Sposobnost komuniciranja je nujna. Soočiti se morate z najrazličnejšimi težavami, nesramnostjo, nerazumevanjem, lenobo drugih. Vse to bo treba premagati. Nekatere prepričajte, druge prerirajte in druge zmečkajte. Vsa dejanja asistenta so usmerjena v en cilj - čim boljše nalogo opraviti. In za to moraš biti malo psiholog, da razumeš druge, da najdeš pristope do njih. Šefi so zelo radi ustvarjalni pomočniki. Sami so uspeli s kombinacijo uma, neustrašnosti in iznajdljivosti. Ljudje s takimi lastnostmi, ki jih želijo videti zraven.

Raven strokovnosti

Če menite, da vse zgoraj navedene lastnosti, ki jih imate, potem pojdimo skozi spretnosti. Pomočnik se ne sme samo pogovarjati, ampak tudi pisati sporočila. Včasih mu šef zaupa resnejše delo. Na primer odštejte pripravljeno pismo, članek, knjigo. Potrebujete pismenost, skoraj popolno. Ali lastništvo programske opreme, ki opravlja te funkcije. Ne bomo omenjali potrebe po računalniški pismenosti. To je samoumevno. Uporabiti morate celoten standardni program in pripomočke. Poleg tega bo verjetno šef od vas zahteval, da študirate dodatne, odvisno od tega, za kakšno delo se prijavite. Na primer, zobozdravnik bo moral registrirati stranke. Za to obstaja poseben program. Obvladati ga bo treba. Najverjetneje sami veste, da boste morali napisati kup e-poštnih sporočil, pošiljati fakse, pisati po družbenih omrežjih.

Kako dobiti pomočnika

Ne bi smelo biti težav. Poiščite mesto na oglasnih deskah. Napišite življenjepis in počakajte na povabilo na intervju. Priporočljivo je, da se o bodočem delodajalcu čim več naučite. Prvič, treba je ne postati žrtev prevaranta. Drugič, pripomoglo bo k pravilnemu obnašanju na osebnem srečanju. Ne pozabite razmišljati nad obleko, ko se začnete pripravljati na intervju. Ne uporabljajte svetlih ličil; izberite skromna, preprosta, a elegantna oblačila. V stranišču ne sme biti dodatnih elementov. Če je šef gospa, se oblecite mehko. Ženske voditeljice ne zdržijo izziva v svoji ekipi. Morajo se samo boriti s tekmeci.

Življenjepis

Tak dokument bo treba izpolniti osebno. Bodite prepričani, da sledite pismenosti. Življenje z napakami se takoj pošlje v košarico. Ne boste najeti za spodobno mesto. Osebni podatki običajno ne sprožajo vprašanj. Vpišite svoje ime (v celoti), datum rojstva, ime univerze in specialnosti glede na diplomo. Prosilci se spotikajo glede svojih značilnosti. A v resnici ni treba pisati esejev na brezplačno temo. Navedite, da ste energični, učinkoviti, iznajdljivi, organizirani, zahtevni do sebe. Napišite tudi, da so sposobni ubogati in sprejeti razumno pobudo. Nikoli ne laži v življenjepisu! Če nimate nobene kakovosti, je ne označujte. Pri izpolnjevanju vprašalnika morate upoštevati obseg dejavnosti, v katerih morate delati. Na primer, pomočnik vodje bi moral krmariti po poslu. Če na tem področju ni znanja, potem se ne prijavite na delovno mesto, ne obvladujte. Za razumevanje dokumentov je potreben pomočnik sekretarja. Niste prepričani, kaj je to? Brez skrbi, učite se. Te subtilnosti obstajajo.

Priporočila prosilcem

Morate razumeti, da se spremlja vaš vsak korak v novi organizaciji. To je neke vrste testni izpit. Pisanje življenjepisa ni prva naloga tega testa. Najprej si oglejte sposobnost komunikacije. Kako se boste obnašali, ko pridete v organizacijo, ali lahko vzpostavite stik z varnostnikom, najdete pravo pisarno ali se pomikate med drugimi prosilci - vse to se upošteva v dobri družbi. Kaj storiti? Ostanite samozavestni, a skromni. Izkažite zvestobo, vendar ne popustite. Vztrajajte pri svojem, vendar se ne zatekajte k nesramnosti. Poiščite izvirne rešitve, govorite neposredno, vendar zadržano. In bodite pozorni na držo. O neki osebi pove več kot dolg vprašalnik.

Vrste pomočnikov

Vodje potrebujejo pomoč na različnih področjih. Vsi nimajo možnosti, da zaposlijo množico zaposlenih. Zato pomočnik sekretarja opravlja funkcije več specialistov. Za večino drugih zaposlenih v podjetju je on šef. Če prenesete katero koli nalogo, jo je treba takoj opraviti. Osebnega pomočnika vodje ni mogoče zavrniti. To mimogrede slednje nekoliko sprosti. Nekateri to moč uporabljajo v osebne namene. Ne bi smel početi tega. Upravitelj se te bo znebil takoj, ko bo izvedel. Pomočnik pomočnika opravlja del dela svojega šefa. Na primer, poslovnež mu naroči, naj izbere menjalne tečaje ali podatke o konkurentih. Nekateri pomočniki se ukvarjajo izključno z dopisovanjem. Drugi - osebne zadeve kartuš. Vredno je vedeti o področjih dejavnosti vnaprej, da ne bi naleteli na nemogoče naloge.

Zaključek

Asistenčno delo je odlična šola. To je začetek za nadarjeno osebo in grozno breme za nekoga, ki ne stremi k samouresničitvi. Vse življenje ne delajo v takem položaju. Ali pa človek sam preraste v vodjo in čez čas najame pomočnika ali pa se preda in išče enostavnejše delo. A vseeno poskusite z roko. Ta objava vam bo pomagala razumeti, kaj ste vredni, na kaj ste pripravljeni v tem trenutku. In pridobljena znanja in veščine bodo postale osnova za kariero in poklicno rast na področju, kjer želite delati. Vso srečo