karierno upravljanje

Poklici z visoko plačo v Rusiji

Kazalo:

Poklici z visoko plačo v Rusiji

Video: Baljšoj (2016) - Ruski film sa prevodom 2024, April

Video: Baljšoj (2016) - Ruski film sa prevodom 2024, April
Anonim

Vsak zaposleni sanja o poklicu z veliko plačo. To je logična in popolnoma upravičena želja katere koli osebe. Konec koncev nihče noče delati, dobiva v zameno penije, ki so komaj dovolj za najbolj potrebne.

Največ zanimanja za informacije o poklicih z visokimi plačami je med mladimi, ki se še niso odločili o svoji izbiri in šele začenjajo kariero. Veliko je lahko odvisno od izbire področja dejavnosti. Navsezadnje je za izgradnjo uspešne kariere potrebno desetletje in več. Če se pravilno odločite in obvladate poklic z veliko plačo, je velika verjetnost, da bodo vaše sanje o visokih dohodkih postale realnost.

Kako so stvari v prestolnici?

Moskva je bila od nekdaj in še naprej privlačno mesto za delavce iz vse države in celo iz sosednjih držav. Za to obstajajo razlogi.

Največje plače v poklicu običajno prejemajo velemestni delavci. Po statističnih podatkih je njihovo plačilo 50 odstotkov ali več kot na podobnih delovnih mestih v regijah. Ta krivica sili ljudi iz provinc z visoko plačnimi poklici, da se preselijo v Moskvo. Tu se odpirajo veliko večje možnosti kot v majhnem mestu.

V prestolnici je veliko več podjetij, ki ponujajo ugodne delovne pogoje in velika plačila v primerjavi s pokrajinami. Zato velemestna mesta vedno pritegnejo prosilce iz vse države. Nekateri se preprosto ne morejo naseliti v svojem mestu zaradi pomanjkanja delovnih mest.

Kateri poklici imajo visoko plačo?

Ljudje postavljajo to vprašanje iz različnih razlogov. Nekdo išče prihodnost, želi si pridobiti višje plačan položaj ali celo nov poklic z veliko plačo v Rusiji. Nekoga preprosto zanima, kako so stvari z uspešnejšimi kolegi. Obstajajo tisti, ki razmere na trgu dela preprosto preučujejo. Seznanimo se s poklici, katerih predstavniki prejemajo velike plače.

Tržniki

Tudi v času finančne nestabilnosti je ta položaj še vedno med najbolje plačanimi. Med krizami postane privlačnost kupcev še posebej dragocena veščina. Dejansko lahko tudi najbolj kakovostno blago in storitve ostanejo neprijavljene in ne bodo prinašale dobička, če jih nihče ne bi prodal. Trgovec je odgovoren za privabljanje kupcev, s kakovostnim delom pa lahko računa na plačo v višini 100-200 tisoč rubljev. Nekateri strokovnjaki menijo ta poklic kot začetek. Ko imajo izkušnje s promocijo dobrin in storitev drugih ljudi, razmišljajo o ustvarjanju in promociji lastnega podjetja.

Revizor

Vsako veliko podjetje potrebuje predstavnike tega poklica. To so lahko revizorji, ki so specializirani ne le za finančne kazalnike, temveč tudi za splošno oceno kakovosti. Če želite računati na plačo od 60 do 160 tisoč rubljev, morate sodelavcem narediti dostojno konkurenco. Da bi to naredili, morajo novinci strokovnjaki pridobiti izkušnje z delom na manj plačanih prostih delovnih mestih.

HR menedžer

Preprosto povedano, to so kadrovski strokovnjaki. Nanašajo se na dokaj obetavna in hkrati iskana prosta delovna mesta. Veliki delodajalci stalno zaposlujejo in odpuščajo zaposlene. Nekdo mora nadzirati ves ta, v bistvu neprekinjen postopek. Država torej zagotavlja mesto kadrovskim managerjem. Za potencialne kandidate so pomembne praktične spretnosti. Teorija brez dejanskih intervjujev običajno ni dovolj, da bi delodajalca zanimala.

Realtor

Kljub nedoslednosti tega poklica še naprej ne obstaja le, ampak ostaja eden najbolj priljubljenih in dobro plačanih. To še posebej velja za prestolnico. Moskovski trg nepremičnin je tako mobilen, da uspešni predstavniki stroke prejemajo najvišjo plačo. V povprečju je njegova velikost 150 tisoč rubljev. Ker pa posredniki delajo za odstotek posla, zgornja vrstica ne obstaja. Pravzaprav specialist oblikuje svojo plačo. Več transakcij, dražja je nepremičnina, večji so dohodki. Hkrati je zelo radovedno, da ljudje brez visokošolske izobrazbe pogosto postanejo realtors. Ponavadi poklic obvladajo tisti, ki so bili prej nekako povezani s prodajo - menedžerji, zavarovalni zastopniki.

Odvetnik

Ta posebnost ni prvo leto še naprej priljubljena. Povečano zanimanje prosilcev je povzročilo presežek osebja. Med odvetniki je veliko takih, ki ne morejo dobiti zaposlitve po svoji specialnosti. Vendar to predstavnikom stroke ne preprečuje visokih dohodkov. Navsezadnje ni težko najti pristojnega strokovnjaka. Še posebej cenjeni so izkušeni pravniki v bančništvu in proizvodnji. Med njihovimi zaposlenimi jih bodo razveselili tudi veliki posesti. Možnosti za ta poklic so nekatere še vedno privlačne. Na tem področju lahko zaslužite 100-220 tisoč rubljev. Obstaja možnost, da odprete svoj pravni nasvet in povečate dohodek na 500 tisoč rubljev ali višje.

IT specialist

Računalniška tehnologija tako močno prodira v življenje običajnih ljudi, da postane odgovor na vprašanje, kateri poklici prejemajo veliko plačo, očiten. To so IT strokovnjaki. Tako so povprašeni, da lahko delajo ne le v Rusiji, ampak tudi v tujini. Ta poklic lahko vidimo kot priložnost za izboljšanje svojega finančnega položaja. Ni presenetljivo, da je tekmovanje za IT-specialnosti na univerzah iz leta v leto bolj zapleteno. Delo v kapitalski družbi lahko predstavnik stroke zasluži 100-300 tisoč rubljev, kar je primerljivo s prihodki nekaterih vrhunskih menedžerjev.

Pilot civilnega letalstva

O letalskih prihodkih obstajajo legende. Če govorimo o največjih plačah v Rusiji po poklicu, tega področja nikoli ne zaobidemo, kar sploh ne preseneča. Seveda pa vsi piloti ne prejemajo enako visokega dohodka. Plača je odvisna od številnih dejavnikov, vključno z izkušnjami, ki imajo pomembno vlogo. Vendar pa, ko so izpolnjeni številni pogoji, piloti prejmejo dostojno nagrado v višini 200-300 tisoč rubljev in še višje.

Računovodja

Oseba, ki nadzoruje vse finančne tokove in izračunava plače, preprosto ne more imeti nizkih dohodkov. Njegova natančna velikost pa je odvisna od položaja. Glavni računovodja zasluži veliko več kot njegovi manj uspešni sodelavci. Če imate izkušnje in dober položaj, lahko dohodek znaša približno 350 tisoč rubljev. Strinjam se, to je zelo vredna nagrada. Da pa dosežete takšno raven, se morate odlično usmeriti v svojo panogo in v nekem smislu postati nepogrešljiv specialist.

Vrhunski vodja

Če odgovorite na vprašanje, v katerem poklicu je najvišja plača, predstavnikov vodstvenih položajev ne morete prezreti. Med drugimi delavci prejemajo najvišje dohodke. Po različnih virih menedžerji na različnih področjih zaslužijo od 200 tisoč do milijon rubljev na mesec. V velikih podjetjih so lahko pristojbine še večje.

Poklici z visoko plačo za dekleta

Dekleta (za razliko od moških) so bolj nagnjena k monotonemu delu, ki zahteva natančnost in koncentracijo. Na podlagi teh lastnosti lahko ločimo naslednje poklice, ki jih podjetne dame uspešno obvladajo.

  1. Kadrovski specialist. Po statističnih podatkih večina delavcev zamenja svoje mesto v treh do petih letih. Zato mnoga podjetja, zlasti velika gospodarstva, nenehno doživljajo pomanjkanje kadrov. Strokovnjak za zaposlovanje osebja mora najti kandidata, ki izpolnjuje zahteve in je sposoben kakovostno izpolnjevati obveznosti, ki so mu dodeljene. Povprečna plača je 70.000 rubljev.
  2. Slaščičarna. To delo za dekleta je privlačno, ker vam omogoča, da pokažete ustvarjalno domišljijo. V slaščičarni ne morete le delati, temveč tudi sami poiskati stranke, tako da ponudite torte po naročilu. Z zadostnimi količinami lahko dobite dober zaslužek. V povprečju lahko kuhar peciva zasluži 50.000 rubljev. Takšna plača žensk (zlasti v regijah) velja za vredno.
  3. PR manager. Ta strokovnjak nadzira odnose z javnostmi, saj daje prednost družabnim kandidatom, ki lahko vzpostavijo poslovne stike. Na mesec lahko zaslužite do 150.000 rubljev.
  4. Delo na področju lepote. Ta panoga je tako priljubljena, da njeni predstavniki nikoli ne ostanejo brez predlogov. Še posebej so v povpraševanju frizerji, stilisti in umetniki manikure. Dohodek je običajno odvisen od pretoka kupcev. Tisti mojstri, ki imajo dobro razvito bazo, bodo lažje dosegli stabilen in visok dohodek. Do 150.000 rubljev lahko zaslužite tako, da postanete zaposleni v kozmetičnem salonu ali delate samostojno.

Kako dobiti službo z veliko plačo?

Vsi sanjajo o poklicu z visokimi dohodki. A malokdo se odloči, da bo svojo željo prevedel v resničnost. Izkušeni strokovnjaki delijo svoje nasvete.

  1. Najprej si morate postaviti cilj. Kakšna je povprečna plača na vašem območju? Če je premajhen, bodite pozorni na kapitalski trg. Najprej pa jasno navedite cilj. Vedeti morate, za katero številko si prizadevate - 35, 50, 100 tisoč rubljev ali več.
  2. Verjeti moraš vase. Ta kakovost vam bo omogočila, da se ne boste bali potrkati na vrata velikih podjetij, se primerno držati razgovora in se zaradi začasnih neuspehov ne razburjati. Nekje so začeli tudi uspešni strokovnjaki, delali napake, vendar so si še naprej prizadevali za svoj cilj.
  3. Spremenite prebivališče. Če menite, da nimate dostojnih perspektiv v svoji regiji, bodite pozorni na mega mesta. Tu se vrstijo najbolj nadarjeni in ambiciozni strokovnjaki. Ker velika mesta ponujajo več perspektiv.
  4. Poskusite na različne načine. Ne moreš samo čakati, dokler delodajalec sam ponudi dobro plačano delo. Vlagatelj mora biti aktiven. Oglejte si prosta delovna mesta na specializiranih spletnih mestih, osebno obiščite zanimiva podjetja, se dogovorite za intervjuje, pošljite življenjepise.
  5. Za dosego rezultata. Nekateri iskalci zaposlitve zelo hitro obupajo. Tudi če se je več intervjujev končalo brez uspeha, ne obupajte. Iskanje morate nadaljevati, ne da bi se odrekli lastnemu cilju. Pomembno je biti vztrajen.

Zanimivo je, da bi delo moralo prinesti ne le materialne nagrade, ampak tudi moralno zadovoljstvo. V tem primeru strokovnjak zelo napreduje.