karierno upravljanje

Koliko zasluži model v Rusiji?

Kazalo:

Koliko zasluži model v Rusiji?

Video: Test: Lada Niva - Ruska G klasa! 2024, Maj

Video: Test: Lada Niva - Ruska G klasa! 2024, Maj
Anonim

Vprašanje izbire poklica za mlada dekleta je občutljiva in težka zadeva, še posebej za tista, ki imajo lep videz in ne želijo sedeti v pisarnah, ampak nasprotno, sanjajo o svetu. Številni si prizadevajo, da bi vstopili v šovbiznis zahvaljujoč svojim vokalnim znanjem ali plesom, za druge je najlažji način, da se pojavijo na platnicah sijaja, iti v manekenstvo. In tu se postavlja povsem logično in razumno vprašanje: "Na splošno koliko zasluži model?" Vsi vedo, da so njihovi prihodki precej veliki, a je res tako?

Modelno poslovanje

Obstaja veliko govoric, da se skoraj vsako dekle lahko zaplete v manekenski posel, vendar je tisto, kar mora preživeti s tem, tiho. In poanta ni v groznih govoricah, da je pokrov mogoče doseči le skozi posteljo, ampak v ostrem izboru že na prvem kastingu. Za dekleta obstajajo številne posebne zahteve. Oblačila so nepomembna, pomembna je figura - in samo ona. Mnoga dekleta, ko pridejo na kasting in razmišljajo o tem, koliko zasluži model, popolnoma pozabijo razmišljati o drugih stvareh, kot so stroga dieta, nevarnost anoreksije in najslabše pri mnogih dekletih je izpostavljenost kameri. A pogosto je treba tudi na kastingih defilirati v kopalkah, da ne omenjamo fotografij za sijajne revije, kjer so "sočne" fotografije nekakšna "značilnost" številke.

Seveda se vsi spominjajo zgodbe o ruski Pepelki Nataliji Vodyanovi, ki ji je uspelo narediti vrtoglavo kariero in si pridobiti svetovno slavo, se uspešno poročiti in zapustiti državo, a veliko podvigov ne bo moglo ponoviti takšnega podviga, saj je v manekenstvu, kot veste, veliko pasti oz. v Rusiji pa še bolj. Torej je vredno začeti svojo kariero in če je tako, koliko zaslužijo modeli v Rusiji?

Kateri modeli so potrebni in zakaj

V zadnjem času se v družbi kljub nestandardnemu videzu obravnavajo precej lojalno, vendar se kljub temu dejstvu le redko pojavljajo na naslovnicah revij.

Pogosto so za izdelke oglaševalskih podjetij, prodajaln pohištva, modele za kataloge oblačil, različne tematske foto utrinke in še veliko več potrebni samo modeli. Ta vrsta modelov praviloma zasluži najmanj - njihova stopnja lahko znaša od 10 do 50 dolarjev na uro, medtem ko agencija za modeliranje vzame nekaj odstotkov dohodka za oskrbo same deklice in njeno pripravo na snemanje. In če se to zdi velika vsota, potem ne bi smeli laskati. Obseg dela je v tem primeru lahko zelo majhen, denarja pa ne bo. Koliko zasluži model, je odvisno od tega, kakšno povpraševanje je.

Poleg tega je treba upoštevati, da se v Rusiji vzorčni posel ne razvija tako dobro kot v Evropi, ZDA in drugih državah. Kljub temu bo v prestolnici vedno našel prostor za dekleta z dobro formo.

Moskva je mesto glamurja, sijaja, slavnih in čudovitih krajev. Tu postajajo vsi znani in po ocenah agencij lahko skoraj vsakdo odtrga svojo zvezdo slave. Za osvojitev prestolnice je vse, kar je potrebno, da se pridružite vrstam zaposlenih v agenciji, tam pa bodo z barvami in navdušenjem zapisali, koliko zaslužijo modeli v Moskvi in ​​katere višine je mogoče načeloma doseči. Mnogi sprva obljubljajo svojim oddelkom zaslužek do 50.000 dolarjev, in vse to brez napora, zato lahko zelo mlada dekleta takšen zaslužek kombinirajo s študijem. Resnica je, v kakšnem časovnem okviru bodo punce imele želeno količino - ni znano.

Je videz pomemben?

Mnoga dekleta so zapletena glede svojega videza. In če so prej v manekenstvo spadali samo modeli s pravimi subtilnimi oblikami obraza, je zdaj povpraševanje po skoraj vsakem videzu. Vsako nestandardno lastnost je mogoče spremeniti v svoje dostojanstvo in doseči uspeh.

V resnici je treba delati na sebi, da se naučimo sebe: figuro, pozi, izraza obraza, pričeske in ličil. Glede na trenutne trende mora deklica, ki želi postati model, biti sposobna slikati in narediti svoje lase. Pri tem vam lahko pomagajo izobraževalni videoposnetki, proračunska kozmetika za množični trg pa bo ustvarila lepoto od katere koli ženske.

Je v tujini več denarja?

Zagotovo še več. In bolj raznolik je portfelj modela, večja je možnost, da jih bodo opazili in povabili na teden mode v Parizu, Milanu ali Londonu. Podpis pogodbe v tujini je pravi preboj, saj koliko zasluži model, je odvisno od vtisov, tam se pojavijo nove povezave, sponzorstva in poznanstva, včasih zelo uspešna.

Da, dohodek modela v Evropi lahko preseže 100.000 USD na leto, vendar le, če obstaja dolgoročna pogodba. Na srečo je vse odvisno od uspešne kombinacije okoliščin. Zaslužek od razstav in fotografij je nedosleden, saj modeli pogosto iščejo delo od ene agencije do druge. Številni mukotrpno sestavljajo portfelj, drugi gredo na poskuse z lastnim videzom, samo da bi jih opazili.

Nadomestni načini za zaslužek

Z razvojem interneta ni zelo pomembno, kje si in kaj delaš, s pomočjo družabnih omrežij lahko postaneš znan od kjer koli na svetu. Instagram je odlična platforma za promocijo samega sebe, ne da bi vam različne agencije odvzele del dohodka. Potrebujete le malo neodvisnosti in telefon z dobro kamero.

Ste že slišali za "fitonjaške"? Ja, ta ista dekleta, ki spodbujajo zdrav življenjski slog, se ukvarjajo s športom in na svojem Instagramu skoraj vsak dan objavijo fotografije s podpisom o prednostih pravilne prehrane in redne kondicije.

Veste, koliko zaslužijo fitnes modeli? Varno lahko rečemo, da bolj kot katera koli novakinja. Promocija vašega Instagram računa je pogosto lažja kot iskanje stranke, ki dobro plača za fotografiranje. In za eno oglaševalsko objavo v tem družbenem omrežju lahko zaslužite do 100.000 rubljev. Vredno razmišljati?

Spletni modeli ali delo za vsakogar

Prav tako se je zgodilo, da se zdaj zaradi interneta lahko tudi spoznate za denar. Če imate povprečen videz, povprečno spletno kamero, lahko postanete le spletni model. Spletni model je nova vrsta poklica, odgovornost deklet pa je največkrat ta, da za denar pripravijo prijetno preživljanje prostega časa za svoje stranke. Ima brezplačen delovni urnik, svoje stranke si izbere sama, praviloma niso potrebne nobene začetne naložbe. Hkrati ljudje, ko so izvedeli, koliko zaslužijo spletni modeli, pogosto dvomijo, da gre samo za vprašanje komunikacije. Kljub temu lahko zvečer "pobere" od 25 do 500 dolarjev in več. Dekleta, ki delajo na tem področju, pravijo, da njihov mesečni dohodek znaša približno 70.000 rubljev, in to še zdaleč ni omejitev. Spet je vse odvisno od stranke in njegovih želja.

Vsak dan je vedno več agencij, ki so pripravljene mladim dekletom pokazati fascinanten svet interneta in seveda zaslužiti "lahek denar". Toda izbira, kot vedno, je vaša.