intervju

5 napak, ki se jih je treba izogibati med naslednjim intervjujem

Kazalo:

5 napak, ki se jih je treba izogibati med naslednjim intervjujem
Anonim

Intervjuji so prvi korak k uspešni karieri. Med pogovorom z rekrutarjem je pomembno, da se pravilno predstavite: ne hvalite preveč in hkrati ne omalovažujte svojih dosežkov. Da ne bi prestrašili potencialnega delodajalca, se morate potruditi, da se izognete 5 najpogostejšim napakam.

Nepripravljenost

Ko prijavitelj pride na razgovor nepripravljen in ne more odgovoriti na osnovna vprašanja, ima vodja kadrov vtis, da ga ta zaposlitev ne zanima. Deb Liu, podpredsednica marketinške platforme Facebook, pripoveduje, kako je potencialnemu kandidatu postavila vprašanje "Kaj menite o uporabi trgovskih platform na internetu?" in prejela odgovor "Nikoli jih nisem uporabil."

"Razumel bi, če je šlo za korporativno storitev, vendar gre za potrošniški izdelek. Nakup ali prodaja nečesa v internetu ne zahteva veliko časa ali posebnih znanj, «se pritožuje Deb Liu.

Zaključek: na razgovor morate priti popolnoma oboroženi. Ne bodite leni in se naučite izrazov, ki jih ne poznate. Pokažite svoje zanimanje in usposobljenost - in potem lahko računate na predlog za sodelovanje.

Greh, ki so ga zagrešili skoraj vsi turisti, ki so v Etiopijo prišli s kameramiArheologi so odkrili starodavno kraljestvo XIV-VI stoletja, ki se je borilo z MidasomIzogibanje lakoti in drugim nasvetom, kako prenehati piti soda

Apatija in pomanjkanje zanimanja

Če je vprašanje "Zakaj želite delati v našem podjetju?" prosilec odgovori: "Pravkar so me poklicali in povabili na razgovor," je rekruter izgubil vsako željo po nadaljnjem dialogu. Nobenega delodajalca ne zanima najem apatičnega, ravnodušnega in neiniciativnega zaposlenega, ki bo preprosto delal "od klica do klica".

Tudi če niste prepričani, ali je to delo primerno za vas, ne bodite dolgčas, ampak zberite čim več informacij in pokažite spoštovanje kadrovskim managerjem.

Napačni poudarki

Naborniki so navdušeni nad energičnimi in samozavestnimi iskalci zaposlitve, ki imajo velikanske načrte za prihodnost in se z navdušenjem lotijo ​​dela. Če pa se kandidat osredotoči samo nase in izjavi nekaj, kot je "Želim si karierno rast, želim profesionalni razvoj, želim pridobiti veščine in izkušnje, želim upravljati z ekipo itd.", So njegove možnosti za pridobitev želenega položaja nične.

Potencialni delodajalec želi videti moškega igralca, namesto izrazitega egocentričnega individualista. Tudi če ne trpite zaradi precenjenosti in niste preveč ambiciozni, bodo takšni stavki zavajalca zavajali. Dali boste vtis, da ste preveč samozavestni, ki se želi vrteti na račun podjetja. Zaključek: razložite, kako želite promovirati projekt in ne sebe.

Kremno rdeči muffini s sirno glazuro - moja kronska sladica

Ženska, ki navdihuje Johna Legenda: nove fotografije pevčeve žene

Brownie cheesecake z dvobarvno karamelo: za kuhanje je potrebno veliko časa in se hitro poje

Pomanjkanje samozavedanja

Vprašanja, kot so "Kakšne so vaše prednosti in slabosti", vložijo prosilce v študent, čeprav so tradicionalni za vsak intervju. Kandidati težko najdejo črto, da bi bili uspešni in hkrati ne bi kritizirali sebe. Pravzaprav to ni trik vprašanje - ampak vprašanje stopnje samozavedanja.

"Če človek, če našteje pomanjkljivosti, govori o sebi na pozitiven način, zaradi tega kadrovalci mislijo, da ni dovolj samozavesten, da bi dal odgovor, in zato ni odprt za rast," razlaga Deb Liu. "Naša Facebook kultura nas spodbuja, da smo odprti in iščemo ljudi, ki se zavedajo svojih območij rasti."

Strokovnjaki svetujejo, da se objektivno ocenijo na podlagi preteklih izkušenj, da se ne bojijo pogovarjati o storjenih napakah in sklepih. Prav tako ne podcenjujte svojih prednosti. Namesto da bi navajali banalne epitete (kot na primer: "Jaz sem namerna, hitro sem usposobljena itd."), Bolje ilustrirajte zgodbo s konkretnimi primeri.

Nezmožnost poslušanja

Dober kandidat je vedno dober poslušalec in lahko vidi skrit podtekst za vsakim vprašanjem. Nabornik zastavi vprašanje, če želite izvedeti več o svojih spretnostih. Način, na katerega odgovarjate, veliko pove o vaši sposobnosti ne le odgovora na očitno vprašanje, temveč tudi o vaših spretnostih razmišljanja o razmišljanju. Naj vodja vidi vaše razmišljanje, prožnost in samozavedanje, da bo vedel, da lahko poslušate povratne informacije in rastete.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini