povzetek

Katere besede ne bi smele biti v vašem življenjepisu?

Kazalo:

Katere besede ne bi smele biti v vašem življenjepisu?

Video: 101 razlog, zakaj postati vegan 2024, Julij

Video: 101 razlog, zakaj postati vegan 2024, Julij
Anonim

Neželene besede v vašem življenjepisu dajejo vtis površnosti in pomanjkanja profesionalnosti. Če želite, da se vaše sanjsko delo uresniči, odpravite te pomanjkljivosti.

Seznam kontaktov

V prijavi za zaposlitev zaposleni posredujejo vse potrebne kontaktne podatke. Tega ni treba podvajati in se še enkrat osredotočite na to, kako pravočasno ste pripravljeni posredovati povratne informacije vodstvu podjetja. Uporabite dragoceni prostor v svojem življenjepisu in povejte o svojih uspehih in dosežkih.

"Bil je odgovoren za …"

Najbolj privlačni iskalci zaposlitve so svoje odgovornosti spremenili v uspeh in to je bilo že potrjeno v stolpcu "Poklicni dosežki". Če začnete naštevati vse projekte, za katere ste bili odgovorni, lahko vodja dobi vtis, da niso bili vsi uspešni. Ta različica ne bo videti zelo predstavljiva: "Bil sem odgovoren za to, da sem povečal prodajo." Besedam dodajte malo posebnosti: "Z ustvarjanjem novih plačljivih marketinških kanalov mi je uspelo povečati prihodke za 21 odstotkov." Konkretni primeri, kaj je bilo "izboljšanega", "povečanega", "implementiranega" in "doseženega", vam bodo dali jasno prednost pred drugimi prijavitelji.

Izogibanje lakoti in drugim nasvetom, kako prenehati piti soda

Na Kitajskem lahko zdaj razkužite v posebnih tunelih (video)Greh, ki so ga zagrešili skoraj vsi turisti, ki so v Etiopijo prišli s kamerami

Karierni cilji

Razdelek o poklicnih ciljih izgleda kot način, s katerim lahko dokažete, da ste navezani na določeno delovno mesto. Karierni strokovnjaki opozarjajo, da je ta graf izguba prostora na papirju in morda celo deluje proti vam. In če se prijavljate na več podjetij, bodo potencialni delodajalci posumili, da preprosto kopirate ta stolpec in izvedete manjše prilagoditve.

"Inovativen"

Nadaljnji prevajalniki nadaljujejo kakršne koli modne pogoje. Nič ni narobe z besedami "inovativno", "razmišljanje zunaj okvira" ali "radikalna sprememba", toda glede vaših dosežkov ni nič drugega kot lepa klopi. Potrdite s konkretnim primerom, do česar so pripeljale novosti, ki ste jih naredili na svojem prejšnjem delovnem mestu. To bo pokazalo ne le vaš soliden ustvarjalni potencial, ampak tudi, kako so lahko vaše ideje koristne za novega delodajalca.

Prijatelj je spregovoril o prednostih kolesarskega treninga. Zdaj ne zamudim niti enega

Ženska, ki navdihuje Johna Legenda: nove fotografije pevčeve ženeMlada mati je zamahnila z roko. Njena zgodba in preobrazba se je dotaknila vseh

"Rezultati"

Toda stolpec "Rezultati" je treba izpolniti, to bo potrdilo vaše ambicije. Mogoče ste izpolnili načrt, ki ste ga zastavili v prejšnjem vodstvu ali izvedli program v proizvodnji, ki je podjetju prinesel dodaten prihodek. Vodja zaposlitve naj bi videl, da ne delate samo na delovnem mestu, ampak si prizadevate za razvoj sebe, kar je samo v dobro celotnega podjetja. Pokažite, da niste sedeli na istem mestu in doseženi rezultati bodo govorili sami zase.

"Delo z Microsoft Officeom"

Če so vaše delovne izkušnje omejene samo na urejevalnik besedil v programu Microsoft Office, vam to ne daje pravice, da pretiravajte z znanjem. Večina ljudi namesti najnovejše različice tega programa na svoj računalnik, sploh ne vedo, kako uporabiti vse njegove funkcije. Ne postavljajte si naprednega uporabnika, če ne veste, kako ustvarjati predstavitve, manipulirati s podatki v tabelah ali uporabljati Excel za analizo ključnih kazalnikov podjetja. Bolje izpustite ta razdelek.

Vzeti morate le tisto, kar je koristno: 5 načinov za poenostavitev potovanjaKako samostojno narediti otroško preprogo iz filca: otrok se rad igra z njim

9-letna hči Olesja Fattakhova raste mamin izvod (nove fotografije)

"Super / super / zelo"

Kar pomeni "odličen", morda ne deli vašega potencialnega vodstva. Narišite celostno sliko z natančnimi izkušnjami z uporabo posebnih kazalcev in dejstev, vključite podatke, kadar koli je to mogoče. Tako je treba "povečanje ogromnega števila turistov" spremeniti v "200-odstotno povečanje s skupnim dohodkom 150 odstotkov".

"Plača po dogovoru"

Pokažite, da lahko postanete dragocena prednost za vaše novo podjetje. Verjetno so oblasti že pripravile ponudbo za plačo in ni treba reči, da se boste, če vas bodo zaposlili, stresali z rokami. Zato se pri izpolnjevanju tega stolpca ne prodajajte poceni in se strinjate s kakršnimi koli pogoji.

"Močne vodstvene sposobnosti"

Življenjepis naj bo zasnovan tako, da bo vse svoje prednosti prikazal na podlagi posebnih dejstev in dokazov. Samo zato, ker ste se odločili za karizmatično besedo "vodja", še ne pomeni, da ste v resnici oseba, ki lahko vodi druge ljudi. Označite spretnosti s primeri, tako da vodje zaposlitve ne dobijo vtisa, da ste v oblakih.

Iz okvirjev za fotografijo sem naredil izvirno mini rastlinjak: navodila po korakih

Kako odpustiti tudi največje zamere in začeti naprejSomnolog je povedal, zakaj spanje v službi ni sramotno in kako to storiti kot profesionalec

Fraze predloge, ki se sprehajajo od nadaljevanja do nadaljevanja, pokvarijo sliko. Naborniki vsak dan pogledajo na desetine kandidatov, da bi se presenetili, se boste morali oddaljiti od standardnih nizov fraz. Zato navedite, da je na istem mestu 12 zaposlenih iz vaše podrejenosti prejelo napredovanje. Uporabite to shemo za ostale opisane veščine.

Samopredstavitev

V resnici je življenjepis seznam pridobljenih strokovnih znanj in izkušenj, potrjen s številnimi konkretnimi dokazi. Ignorirajte razdelek za samoprezentacijo. Nobenemu delodajalcu ni mar, da iskalci zaposlitve razmišljajo o sebi. Oblasti želijo vedeti, kaj vam je uspelo narediti dragoceno na prejšnjih krajih dela. Izberite najpomembnejše dosežke in to bo takoj pritegnilo oko kadrovcev.

Kratice in okrajšave

Pri ustvarjanju življenjepisa se izogibajte vsem vrstam okrajšav. Upoštevajte, da izraz delodajalcev na vašem nekdanjem delovnem mestu novi delodajalci morda ne bodo razumeli. Tudi če je okrajšava standardna v vaši panogi, ne hitite, da jo vključite, če niste prepričani v pravilno razlago upravitelja. Prav tako dvakrat preverite vse besedilo za določene besede.

"Pripravljeni za poskus"

Nova odgovornost, hitro pridobivanje sorodnih veščin ali višja stopnja razvoja se zdijo vznemirljiva izkušnja. Vendar ne hitite govoriti o svoji pripravljenosti za udeležbo na več tečajih za napredno usposabljanje in o "pripravljenosti, da se preizkusite v novi vlogi." To bo takoj pokazalo vrzeli v vaših kvalifikacijah. Nekateri delodajalci bodo morda našli lenobo kot željo, da bi se naučili česa novega. Želijo pripravljenega specialista, ne študentskega stažista. Vzemite si težave, da bi ustvarili vtis super-specialista, ki je pripravljen "zamašiti kakršne koli luknje za osebje."

"E-pošta, telefon"

Navedite svoje kontaktne podatke brez uporabe besed "e-pošta" ali "telefon". Morebitni delodajalec bo zlahka razumel, s čim se ukvarja.

"Timski igralec"

Skoraj katerikoli zaposleni do te ali druge stopnje dela v dobro ekipe. Če pa vsi drugi ljudje že imajo to veščino, vas omenjanje zelo ceni kot strokovnjaka. Če so vaše medosebne sposobnosti še posebej močne, si znova prizadevajte, da to pokažete s konkretnim primerom (ne nujno s številkami).

Povejte nam, kako so vaši kolegi govorili o vas, kako ste prepoznali svoj prispevek k skupni zadevi, kako ste na sestankih poslušali svoja mnenja in kako pogosto so vas prosili za pomoč. Vsi ti konkretni napoti kažejo, da se dobro razumete z ljudmi, vas spoštujete in ste vedno pripravljeni delati v korist celotnega rezultata.

"Namensko"

Vaš življenjepis naj bo osredotočen na področja, ki jih delodajalec zanima. Zgodbo lahko izpopolnite z dodatnimi znanji in lastnostmi, ki vam bodo pomagale izstopati med številnimi prijavljenimi. Zato izpustite omembo svoje odločnosti, trdnosti in predanosti. Glede na vse pretekle dosežke bi to moralo biti očitno dejstvo.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini