povzetek

Zakaj in kako se zaposliti v policiji?

Zakaj in kako se zaposliti v policiji?

Video: PREDSTAVITEV POKLICA #1 - DELO NA SPLOŠNI POLICIJSKI POSTAJI 2024, Julij

Video: PREDSTAVITEV POKLICA #1 - DELO NA SPLOŠNI POLICIJSKI POSTAJI 2024, Julij
Anonim

Kdo v otroštvu ni sanjal, da bi postal policist? Boj proti zločinu, kaznovanje krivcev in reševanje nedolžnih se zdijo zelo plemenita dejanja. Nekateri ljudje, ko so dozoreli, niso pozabili na svoje sanje.

Ko pa pride čas za izbiro poklica, se najprej postavi vprašanje, kako dobiti službo v policiji, odgovor pa ne vedo vsi.

Ni skrivnost, da je v organih pregona veliko področij, naloga osebe, ki želi svoj poklic povezati s pravosodno službo, pa je, da se odloči, kje točno bi rad delal. Nato razmislite o pogojih in zahtevah oddelka za osebje.

Prvič, ne glede na to, kje se odločite, da se boste ustalili, bi morala biti vaša starost med 18 in 35 leti. Sledijo posebnosti posebnosti. Oseba, ki želi postati navaden policist, mora biti zdrava, imeti srednješolsko izobrazbo in ne sme imeti kazenske evidence. Če je vaš cilj mesto vodje katerega koli ranga, potem lahko računate na to le s posebno visokošolsko izobrazbo.

Ko se sprašujete, kako dobiti zaposlitev v policiji, morate vedeti odločitve Ministrstva za notranje zadeve države, v kateri živite, o nujnosti vojaškega roka. V nekaterih državah to ni osnovna zahteva, toda če ste že služili, se bodo možnosti za uspeh v policijski panogi znatno povečale.

Seveda je psihološko zdravje zelo pomembno, zato se bo pred zaposlitvijo na policiji psiholog pogovarjal z vami in vas prosil, da opravite nekaj testov. Sem spadajo psihofizični testi, test za odvisnost od alkohola in drog.

Če izpolnjujete pogoje zaposlitve, se obrnite na osebje lokalne policijske uprave. Služba v organih za notranje zadeve spodbuja zaposlene, da so na vsak način zelo odgovorni in zdravi. Prav zaradi tega zdravniška komisija preučuje vaše zdravstveno stanje. Temeljit pregled ne bo vključeval le fizičnega, ampak tudi psihološkega vidika, po katerem bo v kadrovskem oddelku skrbno preučen vaš življenjepis. Če ste izpolnili vse zahteve in je prostih delovnih mest, potem lahko varno računate na uradno zaposlitev po poskusnem obdobju.

Mnogi ljudje iščejo boljše življenje in se v iskanju svoje sreče preselijo v tujino. Priljubljene države, razen ZDA, so Kanada, Poljska, Francija, Nemčija. Če vas skrbi vprašanje, kako dobiti zaposlitev v Nemčiji in drugih državah, verjetno želite vedeti, na koga se obrniti. To je preprosta zadeva, če se strinjate, da delate kot prodajalec, natakar, varuška, voznik. Če pa se vprašate, kako dobiti zaposlitev v policiji v teh državah, se morate obrniti na lokalne organe, ki najverjetneje ne bodo želeli z vami brez državljanstva. Zato je vredno razmisliti o pridobitvi naslova državljana nove države.

Čin policista je ponosen naslov, ki si ga zaslužijo le najboljši od najboljših. Zato, če ga prejmete, nosite s častjo! In pomislite stokrat, preden se zaposlite v policiji - ali to obremenite?