karierno upravljanje

Delo v Koreji iz Ulan Udea: ocene, plača, pogoji in značilnosti

Kazalo:

Delo v Koreji iz Ulan Udea: ocene, plača, pogoji in značilnosti
Anonim

Južna Koreja je nedavno postala na voljo prebivalcem Rusije. Toda Rusi za zdaj ne morejo računati na delovne vizume. Danes je najboljša možnost, da v državo vstopite na turistični vizum in poskusite sami poiskati delo. Za legalizacijo bivanja lahko uporabite eno od možnih možnosti, na primer, da se poročite z Korejcem ali Korejcem. Kljub nezakoniti prisotnosti tujih delavcev se v državi lojalno obravnavajo.

Ilegalni migranti čakajo na letno napoved tako imenovanega zelenega koridorja, da zapusti državo. To se zgodi enkrat ali dvakrat na leto, ko lahko ilegalni priseljenci zapustijo državo brez globe zaradi kršitve vizumskega režima.

Delo za prebivalce Ulan-Udea

V zadnjem času je bil začrtan naslednji trend: prebivalci Buryatie, zlasti Ulan-Ude, se vse bolj selijo na delo v Južno Korejo. Razlog za to je preprost - nihanje tečaja je močno pretreslo blaginjo Rusov. Zato so mnogi prisiljeni iskati bolj razvite države, kjer so plače višje. Glede na informacije o temi, kot je delo v Koreji (iz Ulan Udea), so pregledi stabilno optimistični: v tej državi lahko preprosto najdete službo in dobite stabilno plačo.

Razvita industrija in proizvodnja zahtevata vključevanje velikega števila delavcev. Kvalifikacije so lahko srednje ali nizke. Glede na dejstvo, da delo za tujce vključuje predvsem dejavnosti na delovnem mestu, posebnega znanja in spretnosti ni potrebno. Tudi nepoznavanje korejskega jezika ni ovira, čeprav bo znanje le-tega močno olajšalo zaposlitev.

Razlog, da prebivalci Buryatie množično vstopajo v Korejo, je njihova zunanja podobnost. Glede na izkušene kritike v smislu asimilacije azijski videz zelo pomaga.

Kje lahko delam brez kvalifikacij?

Na splošno obstaja več panog, v katerih so potrebni tuji delavci. To so gradbeništvo, industrija, kmetije in sezonska dela.

Ženske lahko delajo v tekstilnih delavnicah, moški v metalurški industriji in tovarnah. Na teh področjih delajte vse leto. Obstaja tudi dejavnost za tiste, ki so pripravljeni delati na kmetijskih delih. To je predvsem sezonsko delo v Koreji. Od Ulan-Ude (pregledi pravijo, da korejski delodajalci pogosto zagotavljajo stanovanja in hrano) tovrstne dejavnosti najpogosteje iščejo prosilci.

Upoštevati je treba, da se povprečno dolžina delovnega dne giblje od 10 do 12 ur. Pogosto obstajajo nadurna delovna mesta. Korejski delodajalci ne marajo lenih delavcev in če opazijo take lastnosti za novega zaposlenega, jih lahko takoj odpustijo.

V povprečju se stroški ure dela začnejo od 4-5 dolarjev. Za nadure plačajte 2-3 dolarja na uro. Običajno je na teden šest delovnih dni. Omeniti velja, da se v deževnih dneh delo ustavi, plača pa se bo zaračunala. Na mnogih področjih je plačilo delno. Včasih se plačila izvajajo dnevno.

Državljani do 40 let z dobrim telesnim zdravjem in vzdržljivostjo se lahko prijavijo na delo v Južni Koreji. Izkušeni zaposleni opažajo prisotnost velikih fizičnih naporov. Zato s poizvedbo "delo v Koreji (Ulan-Ude)" ni tako težko najti zahtevanih položajev.

Kvalificirani delavci

To ne pomeni, da morajo delati samo navadni delavci v proizvodnji. Za tiste, ki imajo visokošolsko izobrazbo, ta država ponuja velike priložnosti. In če je izobraževanje povezano z medicinsko industrijo, potem lahko varno računate na visoko plačano delo in napredovanje v karieri. Dejstvo je, da so v Koreji zdravstvene storitve zelo drage. Predvsem zobozdravstvo. Vsako potovanje k zobozdravniku lahko stane več tisoč dolarjev.

Upoštevati je treba lokalne značilnosti, kot je predanost delodajalcu. Korejci sami najraje delajo vse življenje v enem podjetju in uporabljajo le njegove privilegije. Tujci morajo storiti enako. Do tistih, ki so pripravljeni preiti na konkurente svojega podjetja, so negativni. Tisti, ki so iskali informacije, na primer delo v Koreji (iz Ulan Udea), puščajo kritike v tej vesti. Zato morate pred odhodom od delodajalca dobro premisliti.

Če kandidat zna angleško in korejsko, potem je to še ena prednost v njegovo korist. Korejščina je potrebna za komunikacijo z delodajalci, angleščina pa omogoča lažje razumevanje z lokalnimi prebivalci.

Značilnosti vstopa v državo

Ob vstopu v državo se izvaja strog nadzor. Obstaja mnenje, da se Evropejci pregledujejo bolj temeljito in ljudje kavkaške narodnosti sploh ne morejo vstopati v to državo.

Preden poiščemo prosta delovna mesta na temo "delo v Južni Koreji za Ruse", je treba preglede podrobno preučiti, saj so tam značilnosti dela v državi pogosto označene.

Ker se je Južna Koreja pred Rusi pred kratkim odprla kot država za zaslužek, je težko najti kakršne koli uradne podatke, na katere bi se lahko osredotočili. Preden greste, morate samostojno zbirati informacije na forumih in specializiranih spletnih mestih za zaposlitev v tujini. Mnogi ugotavljajo, da je poleg težav z vstopom ovira lahko tudi jezikovna ovira. Dejstvo je, da je angleščine v korejski izgovorjavi včasih nemogoče razumeti, kar močno otežuje proces komunikacije in dela. Na splošno je delo v Koreji (iz Ulan-Ude-a) pozitivno. Še posebej opazen je dobrodušen odnos do tujih delovnih migrantov.

Plača v Južni Koreji

Medtem ko dela v proizvodnji, lahko zaposleni z nizko kvalifikacijo pričakuje plačo med 900 in 1500 dolarji. Kar zadeva kvalificirane strokovnjake, jim bo težje najti delo, saj Korejci sami vzamejo izobrazbo zelo resno. Večina državljanov ima možnost študija v Evropi in prevzem prestižnih mest po vrnitvi. Tako kot po vsem svetu tudi tukaj najdete delo v IT sferi. Seveda z ustrezno izobrazbo. Potem bo mogoče računati na plačo v višini 3000 dolarjev ali več.

Vlada pozdravlja delo tujih državljanov. Daje vse od sebe, da ustvari ugodne pogoje. Na splošno delo in plača v Koreji (Južna Koreja ima svoje posebnosti v tej zadevi) zadovoljuje potrebe Rusov.

Značilnosti življenja v Južni Koreji

Delovni pogoji v Južni Koreji so po navedbah migrantov iz Ulan Udeja precej hudi. Poleg tega ima veliko tujcev težave s hrano. Korejci jedo riž namesto kruha, kar je nenavadno za druge narodnosti. V skladu s tem na enak način hranijo delavce. Preostale jedi so vedno začinjene, kar je tudi za Ruse nesprejemljivo. Zunaj na delovnem mestu najdete bolj primerno hrano.

Migranti opažajo veliko količino umetne hrane. Na primer, mleko je samo v obliki prahu. Pravega mleka nima smisla iskati, saj, kot se šalijo domačini: "V Koreji so tri krave za vso državo." Navadni sir pa najdemo le tam, kjer je zaznati sorazmerno veliko koncentracijo Rusov.

Na splošno so domačini zelo prijazni in do tujcev ravnajo dokaj lojalno. Med delovnimi migranti je, da si med seboj pomagamo.