zaposlovanje

Nabiralci: kdo je, kaj počnejo?

Kazalo:

Nabiralci: kdo je, kaj počnejo?

Video: Kaj delajo bolnišnični farmacevti 2024, Maj

Video: Kaj delajo bolnišnični farmacevti 2024, Maj
Anonim

"Vsi poklici so potrebni, vsi poklici so pomembni!" - vsak izmed nas se spomni teh vrstic iz pesmi S. Ya. Marshaka. Danes bomo govorili o pomenu dela v človeškem življenju, o takšni posebnosti, kot so nabiralci: kdo so, kaj počnejo, katere lastnosti bi morali imeti. Povedati je treba, da se visokošolsko izobraževanje tu ne zahteva, dovolj je srednje ali specializirano srednješolsko izobraževanje. Poleg tega delo na tej posebnosti vključuje napredovanje v karieri skladiščnika in vodje skladišča.

Nabiralci - kdo je to?

Izbiralec je uslužbenec skladišča, ki se ukvarja z zbiranjem naročil kupcev z gradivom, navedenim v vlogi, ter shranjevanjem tega blaga in njihovim zalogom.

Za delo na tej posebnosti je potrebno imeti takšne poklicne lastnosti, kot so poznavanje osnovnih pravil za pridobivanje materialov, cenovna politika in celotna paleta izdelkov; pravila skladiščenja in pogoji skladiščenja blagovnih enot; način pakiranja, mehanizmi tehtanja, pa tudi poznavanje dokumentacije. Za to mora izbirnik skladišč imeti osebne lastnosti, kot so odgovornost in natančnost, imeti mora dober spomin in biti pozoren.

Zagotavljanje varnosti blaga

Izbiralnik mora dosledno upoštevati pravila embalaže in označevanja izdelkov, določiti natančno število odposlanega blaga (škatle, vrečke, bala itd.) In vsako pošiljko dopolniti z embalažno etiketo.

Kot je bilo že omenjeno, mora biti izbirnik sposoben pravilno sestaviti dokumentacijo (podatkovni list, potrdilo, računovodske dokumente ipd.) In jih pravočasno poslati prejemniku.

Dolžnosti

Nabiralnik izbere blago in ga odpelje do kraja pobiranja; preverja imena in količino materiala s podatki, navedenimi v dokumentaciji; prevzame blago; tehta, pakira, napolni nalepke in etikete ter navede tudi naslov prejemnika in blago pripravi na zalogo.

Tehnika izbire naročil

Nabiralci pri svojem delu lahko z različno opremo izberejo blago, ki ga je naročil naročnik. Do danes sta znani dve vrsti opreme: visoka raven, z dvigajočo se kabino za upravljavca in nakladalniki z nizko stopnjo. Izbirnik, ki uporablja nabiralnik na nizki ravni, lahko hkrati prevaža do tri palete. Če želite to narediti, uporabite vilice z dvigom do dveh metrov ali ploščadi za dvigovanje upravljavca za en meter, kar omogoča zbiranje blaga s stojala prve in druge stopnje.

Nabor blaga iz druge in tretje stopnje stojala uporablja nabiralnik na visoki ravni. Kabina, ki se dviguje z upravljavcem, se premika hkrati s strojem po hodniku.

Odgovornost

Nabiralci (kdo smo, že vemo) bi morali biti sposobni delati v hitrem tempu, ne da bi pri tem izgubili pozornost, saj je to delo motorno. Zaposleni je odgovoren za zavrnitev opravljanja svojih nalog ali slabo opravljanje dela, kot tudi za kazniva dejanja, storjena med poslovanjem in povzročitev materialne škode.

Plača

Danes poklic nabiralca na trgu dela ni povpraševan, saj plače ne presegajo povprečne ravni. V glavnem mestu Rusije znaša do osemindvajset tisoč rubljev, v regijah pa - do petindvajset tisoč.

Za tiste, ki že nekaj časa delajo kot nabiralci, so lahko napredovali v skladiščnika in nato v vodjo skladišča.

Tako v odgovoru na vprašanje: "Nabiralci - kdo je to?" Lahko rečemo, da gre za ljudi, ki ne oblikujejo samo naročila stranke, ampak imajo tudi veliko odgovornosti za varnost in dostavo teh materialov prejemniku.