povzetek

Vodja: glavne odgovornosti. Upravitelj računa

Kazalo:

Vodja: glavne odgovornosti. Upravitelj računa

Video: Calling All Cars: True Confessions / The Criminal Returns / One Pound Note 2024, Maj

Video: Calling All Cars: True Confessions / The Criminal Returns / One Pound Note 2024, Maj
Anonim

Menedžerji so eden najbolj iskanih strokovnjakov. Prinašajo dobiček organizaciji, za katero delajo.

Kaj je upravitelj? Opredelitev

Vodje, upravitelji in skrbniki se imenujejo upravitelji. Ti poklici pomenijo nadzor nad izvajanjem nalog zaposlenih. Se pravi, da upravljajo z določeno skupino zaposlenih. Vendar menedžerji zdaj niso samo upravniki. Navadni prodajni uslužbenci tudi nekaj imenujejo. To je posledica dejstva, da si delodajalec želi, da se status zaposlenih počuti pomembnejše. Toda ti delavci v resnici ne organizirajo dela drugih. So navadni svetovalci, prodajalci, trgovci. Stanje upravitelja je samo navidezno. In se uporablja za to, da se običajni zaposleni počutijo prijetno v svojem poklicu. Pravi vodja vodi, nadzoruje druge. Za učinkovito delo svojih podrejenih prejema plačo.

Upravitelj računa. Dolžnosti

Življenjepis številnih, ki iščejo delo, ima v postavki "Osebne kakovosti" podatke o družabnosti in stresni toleranci kandidata za prosto delovno mesto.

Te lastnosti so odlične za položaj vodje storitev za stranke. Da bi jih postali, visokošolsko izobraževanje in delovne izkušnje niso vedno potrebne. Glavno pri tem je, da lahko komuniciramo s strankami in vodimo poslovna pogajanja, poznamo blago in izpolnjujemo delovne dolžnosti. Vodja službe za stranke išče potencialne kupce storitev in blaga. Naredi jim privlačne komercialne ponudbe z namenom, da zanimajo blago ali storitve podjetja, katerega interese zastopa.

Takšen specialist ima druge odgovornosti. Vodja službe za stranke se osebno sreča s potencialnimi strankami. In veliko je odvisno od teh srečanj, saj se takrat pogovarjajo o vseh nihanjih sodelovanja in se podpisujejo sporazumi.

Ključna odgovornost je sodelovanje z obstoječimi strankami. Vodja storitev za stranke mora vedno spremljati svoje kupce na vidiku in vzdrževati bazo strank.

Upravitelj bančnih računov. Dolžnosti

Mnoge banke vsakodnevno iščejo zaposlene, in sicer vodje storitev za stranke. To je posledica dejstva, da delo na tem področju ni tako enostavno, zaposleni pa morajo opravljati različne naloge.

Upravitelj bančnih računov praviloma opravi naslednje delo. Izpolnjuje prodajni načrt, sprejema in obdeluje naročila, pripravlja komercialne ponudbe. Strankam tudi svetuje glede bančnih produktov, ki vključujejo posojila, kartice, depozite itd., Sestavlja dokumente, sodeluje z bazo strank in pripravlja poročila.

Ta seznam odgovornosti se lahko pri vsaki banki dopolni, zmanjša ali nekoliko razlikuje. Povsod posebej. Vodja službe za stranke lahko opravlja naslednje naloge: lahko spremlja izpolnjevanje pogodbenih obveznosti in si prizadeva za povečanje prodaje.

Upravitelj računa za mobilne naprave. Dolžnosti

Upravitelji storitev za stranke so potrebni tudi na področju mobilnih komunikacij. To je tudi težko delo, ki zahteva vzdržljivost, potrpežljivost, družabnost, sposobnost iskanja skupnega jezika s strankami in prodaje blaga in storitev. V trgovinah z mobilnimi telefoni zaposleni opravljajo naslednje naloge.

Vodja storitev za stranke svetuje pri vseh storitvah in blagu, prodaja mobitele, dodatke, tablice, fotoaparate in fotoaparate. Povezava s telekomunikacijskimi operaterji, sprejemanje plačil, delo s blagajno in vzdrževanje poročil so njegove glavne odgovornosti. Vodja za delo s strankami mobilne komunikacije je vključen v popis, obračun blaga. V kabini skrbi za čistočo in red.

Vodja računa podjetja. Dolžnosti

Korporativne stranke so pravne osebe. So pripet za poslovanje. Vodja korporativnih odjemalcev komunicira z njimi.

Opravlja naslednje naloge. Ukvarja se z iskanjem podjetij v razvoju, ki se bodo zanimala za ponujeno blago in storitve, izvaja ankete, pripravlja predloge, se osebno srečuje s potencialnimi kupci, sodeluje na razstavah in prireditvah, se dogovarja, sklepa pogodbe, dela z dokumentacijo, vzdržuje dolgoročne odnose s ključnimi kupci, vodi poslovanje Korespondenca omogoča poročanje opravljeno delo.

Seznam odgovornosti se lahko dopolni ali poenostavi. Vse je odvisno od zahtev delodajalca in obsega podjetja.

Kakšne lastnosti mora imeti vodja službe za pomoč strankam?

To delo je povezano z interakcijo z ljudmi. Zato je glavna kakovost upravitelja strank sposobnost najti pristop do katere koli osebe.

Pomembne so tudi druge značilnosti. To je družabnost, odpornost na stres, aktivnost, mobilnost, poznavanje ponujenih dobrin in storitev, pismenost, sposobnost vodenja poslovnih pogajanj, natančnost, točnost. Seznam lastnosti lahko dopolnimo tudi z znanjem tujih jezikov, predvsem angleščine.

Upravitelj odjemalcev mora biti sposoben delati z osebnim računalnikom, pisarniško opremo, poznati pisarne in druge programe. Njihov seznam je odvisen od področja dejavnosti.

Prednosti in slabosti dela kot vodja storitev za stranke

Kot vsak poklic ima tudi ta svoj slabost in prednosti. Če govorimo o koristih, potem lahko vključujejo dejstvo, da lahko vodja službe za stranke gradi dobro kariero in s tem postane povpraševanje in dobi spodobno plačo.

Ta poklic je primeren za tiste, ki radi vodijo aktivno življenje, se ne bojijo komunikacije z velikim tokom novih ljudi, so sposobni pritegniti, zanimati blago in storitve ter jih prodati.

Če govorimo o pomanjkljivostih, je mogoče opozoriti, da so plače neposredno odvisne od števila sklenjenih poslov in njihovega zneska v denarnem smislu. Če torej mesec ni uspel, potem bo upravitelj strank prejel le plačo, praviloma minimalno.

Druga pomanjkljivost je komunikacija s konfliktnimi strankami. Če so nezadovoljni, je za to kriv upravitelj službe za stranke, katerega naloge so ravno v odpravljanju razlik. Psihološko ta poklic ni primeren za tiste, ki vse jemljejo k srcu. Tukaj morate biti sposobni poslušati, najti pot in ne izgubiti žaljenja.

Ustvarjanje življenjepisa upravitelja storitev za stranke

Ta poklic je na trgu dela veliko povpraševanje. Navsezadnje živimo v kapitalističnem svetu, kjer so prodajne veščine potrebne za preživetje. Če vas zgornje odgovornosti ne prestrašijo, je vodja službe za stranke obetaven poklic in lahko bi postali tak.

Če želite zanimati delodajalce, morate ustvariti dober življenjepis. V svojih osebnih lastnostih navedite tiste, ki so bolj primerne za postavko "Odgovornosti". Za življenjepis lahko vodja službe za stranke doda pozitivne povratne informacije preteklih delodajalcev, če ima dober odnos z njimi. Prav tako je vredno izpostaviti vse veščine, ki jih imate. Pišite tudi o svojih izkušnjah z drugimi delovnimi mesti, praksami, kjer ste sodelovali s strankami. To bo velik plus, saj bo delodajalcu pokazal, da ste že imeli izkušnje s poslovnimi pogajanji in se ne bojite komunikacije.

Če imate v šoli, v praksi, v preteklem delu kakšne dosežke, potem o njih tudi napišite. Tako se boste pokazali kot oseba z aktivnim življenjskim slogom.

Pravilno napišite življenjepis, še posebej bodite pozorni na besede in stavke, ki so neposredno povezani z dejavnostmi vodje. Na primer, napake so pogosto storjene v besedi "pogodbe".

Osebne podatke dopolnite s poslovno fotografijo z nevtralnim ozadjem, kjer je vaš obraz jasno viden in ni tujcev. Preden pošljete življenjepis, preverite, ali so napake, ali preverite, ali ste pravilno vnesli svoje podatke, da boste verjetno kontaktirali