karierno upravljanje

Kako najti podjetje po vaši meri? Kako najti najljubšo službo?

Kazalo:

Kako najti podjetje po vaši meri? Kako najti najljubšo službo?

Video: Zaslužite 3000 USD + Iskanje v Googlu (200 USD na iskanje)-BREZPLAČNO Zaslužite v spletu-Branso... 2024, Maj

Video: Zaslužite 3000 USD + Iskanje v Googlu (200 USD na iskanje)-BREZPLAČNO Zaslužite v spletu-Branso... 2024, Maj
Anonim

Enkrat se pred vsako odraslo osebo pojavi vprašanje: kako najti službo po svojih željah? Konec koncev je samoaktualizacija tista, ki resnično uživa v življenju in prinaša vredno plačilo. Če delaš, kar imaš rad, potem je delo enostavno, na karierni lestvici je hitra rast in spretnost nenehno raste. Poiščite poklic, ki ga lahko varno imenujemo "moj posel", in vsako jutro bo dobro, in vse življenje bo prineslo veliko več veselja.

Zakaj izbrati lekcijo po vaših željah

Društvo je organizirano tako, da mora vsak njen član zasedati določeno nišo, prinesti svoj najpomembnejši prispevek k svojemu razvoju. V glavnem vprašanje, kako najti službo po svojih željah, zadeva le posamezne posameznike. Večina raje izbere pot najmanj odpora.

Ko se sprehaja po poti, ki jo je začrtal nekdo drug, človek morda niti ne pomisli, zakaj ni dovolj polnosti življenja, ni občutka veselja in lahkotnosti. Naše življenje je sestavljeno iz številnih trenutkov, sreča je večplastna. Delo traja najmanj 40 ur na teden, in če za izbrani poklic ni duše, bo pomemben del truda porabljen za premagovanje zavrnitve ničesar in ne prinaša ničesar, razen denarja, časa.

Če lahko rečete nekaj: "Ja, to je moj posel!", Potem ne bo občutka praznine. Nasprotno, vaša najljubša zabava bo povzročila pozitivna čustva in prinesla zadovoljstvo z rezultati. Srečneži, ki samozavestno rečejo: "Obožujem svoje delo", ne mrmrajo glede zgodnjih vzponov, ne štejejo minut do konca izmene in se ob vikendih sprostijo, ne da bi trpeli ob misli o surovem vsakdanjem življenju. Takšni ljudje so veseli in harmonični.

Znaki, da se človek ukvarja s "ne svojimi" posli

Nezaljubljeno delo lahko resnično škodi vašemu zdravju. Dolgotrajni stres vodi do določenih hormonskih sprememb, ki pa negativno vplivajo na delovanje vseh sistemov človeškega telesa. Kljub temu je mogoče prepoznati številne znake, še preden se pojavijo resne težave.

Če ne ve, kako najti službo po svojih željah, človek ne počne, kar želi, pogosto ne da bi se sploh zavedal razsežnosti problema. Navajamo znake, s katerimi lahko ugotovimo, da delo ni primerno:

  • zadovoljstva z rezultati dela ni - plača ni zadovoljna, četudi je visoka, dobljeni razpis ne navdihuje, pohvala oblasti pa je bolj verjetno dražila;
  • ni niti možnosti niti, kar je najpomembneje, želje po razvoju v izbranem poklicu;
  • postopek opravljenega dela ne daje zadovoljstva, zdi se dolgočasen, dolgočasen in popolnoma neuporaben;
  • kategorično ne marajo niti delovne ekipe niti vodstva; to je seveda posreden znak, če pa se je po spremembi dela vse ponovilo, pomislite: morda je stvar v tem, da ta posel ni tisto, čemur se želite posvetiti celo življenje;
  • neprestano je občutek, da daš veliko več, kot dobiš; bonuse, plače, bonuse, pohvale - vse se zdi neprimerno;
  • misel na ponedeljek zjutraj zastruplja nedeljski počitek in delovni čas traja večno.

Seveda je treba vse te znake upoštevati v kompleksni možni banalni utrujenosti in profesionalni izgorelosti. Ko pa se delo izbere na klic srca, utrujenost po dopustu mine in problem izgorelosti reši s psihologom. Če ste na vsaj polovico vprašanj odgovorili pritrdilno, je čas, da razmislite, kako izbrati podjetje po svojih željah. In morda je vredno spremeniti obseg dejavnosti, pridobiti dodatno izobrazbo ali poskusiti odpreti svoje podjetje.

Kar daje duši posel

Vsaka oseba ima poklic, določene nagnjenosti in nagnjenost k določeni dejavnosti. Ko boste za vedno rešili vprašanje "Kaj mi je všeč?", Boste prejeli srečo, da boste spoznali svojo resnično usodo.

Vsak človek bi si moral prizadevati, da bi družbi prinesel čim več koristi. Če naredite svojo najljubšo stvar s polno predanostjo in vložite vso svojo energijo, boste dosegli maksimalen rezultat. Tisti, ki najdejo svoj pravi klic, bodo imeli sijajno kariero in vredno odškodnino za svoj trud.

Kako razumeti, da vam je izbrano podjetje najljubše?

Zgodi se tudi, da se zdi izbrano delo všeč, vendar ni mogoče na kakršen koli način ugotoviti, ali je klic realiziran. Številni znaki kažejo, da je odgovor na vprašanje, kako poiskati službo po vaši meri, resničen:

  • delo ni samo vir zaslužka, ampak prinaša tudi zadovoljstvo;
  • obstaja želja in priložnost za samorazvoj in poklicno rast;
  • iz rezultatov dejavnosti dobiš resnično zadovoljstvo, odvzeti vrhovi so prijetni, spodbuda s strani oblasti je zaslužena in prijetna;
  • Neposredno mi je všeč sam kraj dela - stavba, pisarna, delovno mesto; sodelavci, podrejeni in nadrejeni - vsi, no, ali večina, vzbujajo pozitivna čustva;
  • v tej panogi se želi razvijati in razvijati in svoje znanje prenašati na druge;
  • obstaja občutek ustreznosti ocene vloženega truda.

Če ste na polovico ali več točk odgovorili pozitivno, se nato veselite - izbrano podjetje je vaš pravi klic.

Iskanje zaposlitve po vaših željah

Zgodi se, da človek ne spozna takoj svojega mesta v tem svetu in se mu ne zdi potrebno, da bi kaj spremenil. Starejši kot smo, težje se je obrniti in spremeniti svoje življenje. Vendar se tega ne bojite. In pri 20 in pri 60 ni nikoli prepozno, da bi začeli znova.

Če se želite odločiti, da je čas, da poiščete službo po svojih željah, je dovolj, da razumete: ta lekcija ne samo da ne izpolnjuje, ampak tudi zahteva, da svojo duševno energijo porabite za premagovanje upora. Ne bi smeli iti vse življenje po pretečeni stezi, če to povzroča izjemno negativna čustva. Ko ste se odločili za potrebo po spremembi, lahko nadaljujete z iskanjem novega. Iskanje zaposlitve po vaših željah je lahko zelo zanimiva in produktivna dejavnost.

Prvi koraki za spremembo dejavnosti:

  • se posvetuje s strokovnjaki na različnih področjih dejavnosti;
  • Naučite se možnosti za prekvalifikacijo ali pridobitev druge izobrazbe;
  • ugotovite, kako pridobiti posojilo za razvoj malih podjetij;
  • poskusite korenito spremeniti situacijo, na primer pojdite v vas za mesec dni.

Ovire pri vaši najljubši službi

Ko najdete svoj klic, boste morda naleteli na številne ovire, vendar ne obupajte in spremenite sanje. Delujte in se ne ustavite pred kakršnimi koli ovirami.

Ovire pri sanjah:

  • odpor sorodnikov in staršev, lahko menijo, da je izbrani primer neuporaben;
  • pomanjkanje sredstev za prekvalifikacijo;
  • pomanjkanje prostega časa za učenje novih stvari;
  • težave z zaposlitvijo na izbranem profilu.

Kljub vsem težavam ne obupajte in ne obupajte. Pojdite do začrtanega cilja, naj bodo koraki zelo majhni, glavno je, da verjamete vase.

Ko je čas, da rečem "ljubim svoje delo"

Nekaj ​​časa bo minilo in zagotovo boste izgovorili to besedno zvezo. Sreča, zadovoljstvo in izpolnjujoče življenje so zasluženi rezultat premagovanja ovir. Zapuščanje cone udobja vedno obljublja novo znanje, koristne povezave in veselje do odkritja. Življenje ne bi smelo biti dolgočasno močvirje - zaslužili ste si svoje najljubše delo!