povzetek

Portfelj za sprejem na univerzo. Priprava pravil za tehnične in ustvarjalne posebnosti

Kazalo:

Portfelj za sprejem na univerzo. Priprava pravil za tehnične in ustvarjalne posebnosti

Video: Kako se izogniti Dolg: Warren Buffett - finančno prihodnost ameriške mladine (1999) 2024, Maj

Video: Kako se izogniti Dolg: Warren Buffett - finančno prihodnost ameriške mladine (1999) 2024, Maj
Anonim

Portfelj je nekakšna fiksacija posameznih dosežkov človeka. Če bo izbrana fakulteta s kreativno pristranskostjo, bo zagotovo potreben portfelj za sprejem na univerzo. Na primer, če gre za arhitekturno ali umetniško fakulteto, usposabljanje na področju modne industrije, fotografije.

Zakaj se dodatno oglašati?

Danes katera koli izobraževalna ustanova želi videti ne le navadnega srednješolca, ampak tudi navdušeno osebnost. Portfelj vam omogoča, da določite težnje in sposobnosti prosilca, da določite stopnjo veščin, ki so jih ljudje danes pridobili.

Pravzaprav tako preprost oglaševalski katalog bodočemu študentu omogoča, da svoj poudarek preusmeri iz sfere, v kateri ni premočan, na področje, kjer so bili doseženi konkretni rezultati. To je samoprezentacija, ki vam omogoča, da neznancem razkrijete svoj potencial.

Pravila kompilacije

Kljub pomanjkanju priljubljenosti med študenti in učitelji so določena pravila za sestavljanje portfelja za vpis na univerzo že oblikovana.

Najprej bi morali v katalogu predstaviti samo končano delo, brez predhodnega razvoja. Ne glede na področje dejavnosti, delo ne sme biti večje od 20. Če se je težko sami odločiti, kaj je bolje za samoprezentacijo, povabite prijatelje. Naj, kot pravijo, gledajo od strani in ponujajo možnosti, ki so jim najbolj všeč.

Končni dokument mora imeti najbolj predstavljiv videz. Tudi če je človek zelo nadarjen, da ga opazimo in njegovo delo, je treba ustrezno predstaviti njegove prednosti. Če je mogoče, je treba sistematizirati vse, na primer:

  • v stilu;
  • o barvnih shemah;
  • o tej temi.

Portfelj za sprejem na univerzo bi se moral začeti z najboljšimi deli, kajti prve strani so prvi vtis. Pred vstopom je priporočljivo razjasniti, morda bo potrebna samoprezentacija v elektronski obliki, zato je bolje, da vse predhodno pregledate.

Ne bodite leni in za vsako delo pripravite kratek opis, ne glede na to, kakšno bo, citat prijatelja ali sporočilo iz časopisa. Glavna stvar je, da kratko besedilo prenaša čustva in pomaga k boljšemu dojemanju tega, kar je videl. Zato morate poskusiti, saj je mogoče elektronsko obliko portfelja obravnavati brez prosilca.

Kaj ne bi smelo biti

Oblikovanje portfelja za sprejem na univerzo poteka po jasnih pravilih, predvsem pa bi moralo pritegniti in ne odbijati. Zato ni nobene ekstravagance ali pretirane ekscentričnosti. Takšen pristop pri načrtovanju odvrne od glavnega cilja - razkriti svoje talente.

Hkrati katalog del ne sme biti statičen, v delih si je treba ogledati osebno in profesionalno rast. Nikakor ne plagirajte, ko pripravljate portfelj za sprejem na univerzo. Izkušeni učitelj bo vedno opazil, da je katalog del narejen po določeni predlogi.

Ne hodite po poti večine evropskih študentov, držite se klasičnega pristopa. Nasprotno, identiteto bomo vedno videli in cenili. Še posebej, ko gre za vstop v umetniško šolo, kajti za vsakega ustvarjalca je sposobnost izražanja tradicij v umetniški obliki zelo pomembna.

Portfelj na tehnični univerzi

Ali potrebujem portfelj za sprejem na tehnično univerzo? Če imate kaj povedati, potem bodite prepričani. Dejansko veliko učencev navadnih šol sodeluje na olimpijadah, vseh vrstah tekmovanj, celo prejme nepovratna sredstva, vendar to ni navedeno v spričevalu o zrelosti. V tem primeru bo portfelj sestavljen nekoliko drugače.

Naslovna stran portfelja za sprejem na univerzo mora vsebovati osebne podatke o prijavitelju, kraj in datum sestavljanja dokumenta, podatke o tem, kateri študent iz katere šole je bil sestavljen. Določite lahko obdobje, za katero se posredujejo informacije.

Sledi list za samo-opis. V tem primeru ni treba pisati samo avtobiografskih podatkov, osebne značilnosti so nujno navedene.

Naslednji del je portfelj dokumentarcev. Tu so opisani vsi dosežki, tako osebni kot na področju izobraževanja. Če obstajajo diplome o uspehu na olimpijadah in tekmovanjih, jih je treba priložiti.

Tečaji - ta del je sestavljen, če je prosilec pridobil dodatno izobrazbo. Nakazuje, katere discipline so se preučevale, na primer tuji jezik ali programski jezik C ++.

Samopredstavitev je mogoče dopolniti s skoraj vsemi informacijami, ki bodo omogočile prikazovanje prijavitelja z najboljše strani. Na primer, mlad moški je sodeloval v tehničnem ali ustvarjalnem projektu, zato je bil narejen model letala brez kril, ekipa na testnih modelih pa je dokazala, da bo takšno letalo letelo.

Portfolio je priložnost za utrjevanje nabranega znanja za obdobje študija v šoli ali poklicni ustanovi. Prihodnji študent predstavi svoje dosežke za ocenjevanje izbirna komisija, čeprav je v tem primeru portfelj manj osredotočen na učitelje, vendar je potreben za analizo samoocenjevanja prijavitelja.