karierno upravljanje

Kako se odpraviti z dela v korist kariere

Kazalo:

Kako se odpraviti z dela v korist kariere

Video: Suspense: Sorry, Wrong Number - West Coast / Banquo's Chair / Five Canaries in the Room 2024, Julij

Video: Suspense: Sorry, Wrong Number - West Coast / Banquo's Chair / Five Canaries in the Room 2024, Julij
Anonim

Študije kažejo, da 89% delavcev izgubi del svojega časa. Večina jih verjame, da prekinitve povečujejo njihovo produktivnost. In prav imajo. In predvsem - tisti odmori, ko se popolnoma odklopite od dela. Kaj je koristno med delom in kako to vpliva na kariero?

Ko se "prilepite" v družbena omrežja, gledate kul videoposnetke ali berete knjige, potem to sami dojemate kot izgubo časa. Pravzaprav je vredno porabiti le 5 minut za prehod na druge stvari, saj bodo nove ideje padle na vas in težavo boste rešili na nestandardni način.

Ko se naveličate dela ali se zataknete pri težki nalogi, poskusite eno od teh.

1. Sprehodite se

Svež zrak, sončenje in gibanje so vse, kar potrebuje kri, da hitreje kroži, kar izboljša koncentracijo, spomin in delovanje.

2. Klepetajte s sodelavci

V enem klicnem centru je bil izveden eksperiment. Izkazalo se je, da so delavci, ki so jim smeli v delovnem času govoriti s kolegi, klicali več kot tisti, ki niso bili moteni. Lahka klepetanja so tudi razbremenila stresa z dela.

3. Pojdi

Da, da, če imate takšno priložnost, vam bo 20 minut napajanja razbremenilo um in napolnilo baterijo za preostanek dneva.

Insider je zbral najboljše fotografije živali v čast mednarodnega dne polarnega medveda

Kako izgleda žena Aleksandra Panajotova: nove fotografije CatherinePrivoščila sem prijazno presenečenje, maline in naredila nenavaden in zelo okusen sirarski kolač.

4. Preberite knjigo

Ljudje, ki berejo knjige, predvsem leposlovje, so bolj družabni. Z branjem najnovejše uspešnice povečate svojo čustveno stopnjo in intuicijo.

5. Oglejte si internet

Sprehod po spletnih mestih, ki niso povezana z vašo aktivnostjo, bo možganom omogočila sprostitev in navdih.

6. Sanje

Najboljše ideje prihajajo na najbolj "neaktivnih" mestih - pod tušem, straniščem, prometnimi zastoji, v postelji, saj tam naše misli odnesejo na najbolj nepredvidljive razdalje. Znanstveniki so dokazali, da določena možganska aktivnost izbruhne, ko sanjamo in smo duševno na drugem mestu. In aktivnost teh delov možganov vas potiska k reševanju resničnih težav.

7. Meditirajte

Že kratka meditacija bo zmanjšala stres in izboljšala splošno zdravje.

8. Pojdite na načrtovanje počitnic

Načrtovanje počitnic spodbuja proizvodnjo hormonov sreče. Če ste obtičali pri reševanju nerešljivih težav, si oddahnite, oglejte si hotele v Liguriji, ugotovite, kakšne plaže so tam, kjer pripravljajo najboljšo lazanjo in koliko je sladoleda iz bazilike - z eno besedo, sanjajte in počutili se boste bolje.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini