povzetek

Kako najti službo in ne izgubiti zaupanja vase

Kazalo:

Kako najti službo in ne izgubiti zaupanja vase

Video: Kako ostati pozitiven in priti ven z zmagovalno miselnostjo ter uspeti po tej situaciji 2024, Maj

Video: Kako ostati pozitiven in priti ven z zmagovalno miselnostjo ter uspeti po tej situaciji 2024, Maj
Anonim

Ko človek naleti na težave pri iskanju službe, čez nekaj časa začne izgubljati vero vase. Razvija tako imenovani "sindrom brezposelnih." Tega stanja se je izredno težko znebiti in prav zato mnogi dolgo ostanejo brez zaposlitve. Kaj storiti s tem? Kako se znebiti negativnih stališč in na koncu odpreti čisto stran svojega poklicnega življenja na novem delovnem mestu? Razmislimo o nekaj osnovnih načinih.

Glavna tarča so notranji strahovi

Dolgo iskanje zaposlitve ne samo odvzame finančna sredstva, ampak tudi psihično izčrpa. Človek pošlje življenjepis, gre na razgovore, a rezultata in ne. Še več, to lahko traja precej dolgo časa in zelo enostavno je izgubiti vero v svoje sposobnosti.

Eden glavnih razlogov, zakaj se lahko zapelješ v tako začaran krog, so lastni strahovi. Pogosto se govori, da se kopičijo skozi vse življenje. Toda v primeru težav z iskanjem službe lahko celo dogodki, ki so se zgodili pred kratkim, vplivajo na psihološko stanje brezposelnih. Na primer, številni neuspešni intervjuji.

Strokovnjaki so ugotovili, kaj si želijo in kaj bodo dobili moški 23. februarja

Kakor koli že, v garaži nabira prah: človek je prodal svoje najljubše kolo, da bi rešil cerkev

Whitney Houston v obliki holograma bo začela tokratno turnejo po Evropi

Faze dela na sebi: znebiti se iracionalnih stališč

Premagovanje teh negativnih stališč in strahov je ena najpomembnejših nalog, brez katere je nemogoče doseči uspeh. Takšna študija se izvaja v več stopnjah. Prva od njih je premagovanje neracionalnih misli o brezupnosti trenutnih razmer. Treba je razumeti, da lahko odgovor na vprašanje, zakaj dolgo ni mogoče najti službe, leži na površini. V mestu je na primer zelo malo prostih mest. Ali prijavitelj nima ustreznih izkušenj in izobrazbe. Ali pa ga delodajalci diskriminirajo po starosti, spolu ali drugih razlogih.

Brez strahu se odpravite na razgovor

Pogosto se iskalci zaposlitve bojijo anketarjev. To je povsem naravna reakcija. Eno je zaposliti, čisto drugo pa delovati kot berač. Toda dvomljivost nikoli ne igra v roke prosilca.

Kako biti? Treba se je notranje znebiti položaja prosilca. Ko pridete na intervju, morate samozavestno ponuditi svoje znanje, izkušnje, veščine. Pravzaprav izbira ne samo delodajalec, ampak tudi sam. Zato se ne bojte tistih ljudi, ki opravljajo intervjuje. Oblikovani so natanko iz istega mesa in krvi kot prijavitelji. Vsako jutro se zbudijo, gredo na stranišče, jedo in pijejo. Zakaj bi kdo razmišljal o njih pod njimi?

Samozavest

Preoblikovanje vašega značaja in povečanje samozavesti ni lahka naloga, ki zahteva določeno raven samodiscipline. Najmanj morate poiskati svoje pozitivne vidike, in sicer: tiste lastnosti značaja, na katere se lahko zanesete tudi v najtežjih življenjskih okoliščinah. Koristno je narediti seznam takšnih lastnosti in ga redno (vsaj 2-krat na dan) prebrati.

"Ni res" in ne samo: kolega je povedal, kako se odzvati na pohvale

Turčija, medved in drugi hišni ljubljenčki ameriških predsednikovOdnosi med kraljico Elizabeto II in njenim sinom so postali opazno tesnejši in prijaznejši

Majhna opomba: ni vedno mogoče govoriti samo o tistih lastnostih, ki jih v družbi tradicionalno štejemo za pozitivne. Delodajalca lahko celo pritegnejo lastnosti, ki lahko drugim povzročijo ogorčenje in draženje. Na primer, ste trmasti. V življenjepisu ne smete zapisati, da je to vaša krivda (in to recite sami). Trmoglavost lahko imenujemo tudi odločnost, vztrajnost. Prav tako je koristno sestaviti seznam svojih pozitivnih lastnosti, ki jih okolica še posebej ceni. Tukaj lahko dodate vse lastnosti, za katere vas hvalijo prijatelji, sorodniki, znanci. Za kaj običajno slišite besede hvaležnosti? Zapišite vse te lastnosti in jih redno preberite.

Prav tako pomembno za pridobitev trajne samozavesti je jasno razumevanje vprašanj, o katerih se pogovarja delodajalec. Ko človek sam med intervjujem ne razume, o čem govori, "plava" v svojem poklicu - to le poslabša situacijo in zmanjša možnosti za zaposlitev. Konec koncev, če je zunanja oblika brez notranje vsebine, se slej ko prej razkropi vsa posmehna kletvica. In to se zgodi še posebej hitro med pogovorom z anketarjem. Zato je izredno pomembno, da svoje zaupanje utemeljite na resničnih in ne izmišljenih dosežkih.

Za izdelavo načrta

Eden najbolj učinkovitih načinov za preoblikovanje notranjih negativnih stališč je, da se zaposlite s praktičnimi zadevami. Ustvarite strategijo iskanja zaposlitve. Naj zdaj to postane vaš glavni poklic. Da, ne plačujejo denarja za to. Če pa iskanje vzamete tako resno, kot to deluje v osebju podjetja, bo zagotovo dalo pozitivne rezultate. Zavest bo vsaj zasedena s poslom, kar pomeni, da v njej ne bo prostora za negativni odnos.

Stari starši bi morali dobiti tetovažo: moji argumenti za to odločitev

Poročila se je s starejšimi. Študenti so se smejali svoji punci, vendar so se ji morali opravičiti Njen eliksir mladosti je ljubezen: žena Sergeja Žukova se v 13 letih zakona ni spremenila

Kako narediti načrt? Za začetek lahko zberete vse možne vire informacij o prostih delovnih mestih. Življenjepisov ne morete samo pošiljati prek spletnih mest za iskanje zaposlitve, temveč tudi neposredno kontaktirati podjetja, ki vas zanimajo.

Več načinov iskanja - večja je verjetnost, da bodo uspeli

Uporabite lahko tudi metodo, kot so časopisi. Nekatera precej ugledna podjetja še vedno uporabljajo to klasično metodo iskanja zaposlenih. Ne zanemarjajte pomoči prijateljev ali sorodnikov. Pogosto nudenje pomoči lahko povzroči neupravičene občutke sramu. Če ste dober profesionalec, se ne bojite divjati. Dejansko je na koncu razlika v tem, kakšni ljudje in kaj bodo mislili o vas, tudi če gre za sorodnike.

Lahko si ustvarite nov življenjepis ali še bolje - nekaj, ki bodo zasnovani za različne poklice. Konec koncev je eden najpogostejših vzrokov neuspeha pri iskanju želja, da bi dobili zaposlitev, ki ne ustreza prvotnemu namenu. Na primer, mlado dekle za vsako ceno poskuša dobiti službo kot vodja prodaje, njen glavni talent pa je šivanje oblek. Seveda njeni poskusi pridobitve mesta na položaju "prodajalke" ne bodo uspešni. Vsak življenjepis naj bi opisal svoje poklicne lastnosti in osebne lastnosti, ki bodo koristne pri delu. Ne bojte se povedati o svojih dosežkih. To bo le plus v očeh delodajalcev.

V težkih razmerah pomanjkanja zaposlitve delo na sebi ni lahka naloga. Toda glede tega je končni rezultat vedno vreden truda. Z opisanimi metodami lahko povečate samozavest in izberete službo po svojih željah.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini