karierno upravljanje

Kako postati režiser: uresničiti sanje

Kako postati režiser: uresničiti sanje

Video: Dobro jutro: Postanite Pilot ali padalec, TV Maribor 1.3.2013 2024, Julij

Video: Dobro jutro: Postanite Pilot ali padalec, TV Maribor 1.3.2013 2024, Julij
Anonim

Morda ni človeka na tem svetu, ki se vsaj enkrat ne bi hotel preizkusiti v filmu ali na odru. Umetniki so specifičen narod. In ne morejo se vsi odločiti za tak poklic. In če želite postati režiser, potem vedite, da jim je veliko težje. Če pa hrepenenje po sanjah preganja, poskusite! In povedali vam bomo, kako postati režiser.

Odmerite svojo moč

Najprej morate oceniti svojo moč in razumeti, kaj je tak ustvarjalni poklic. Tukaj morate imeti nestandardno vizijo situacij, domišljijo in sposobnost dela z ljudmi. Čeprav režiser ni scenarist, je od njega odvisno, kako verodostojno se bo delo izkazalo, kako bodo v njem gledali igralci. Poleg tega, če razmišljate, da bi postali direktor, ocenite svoje organizacijske sposobnosti. Sposobnost sestavljanja utrujenega trupa in mu spodbudi energijo je tukaj zelo koristna! In še ena kakovost, ki jo bo bodoči režiser zagotovo potreboval, je močan duh. Navsezadnje je izbruhniti pri zvezdniku celo težje kot v igralstvu. Plus vsem - neredni delovni čas in ustvarjalne dejavnosti. Čeprav, če ste vse to prebrali, niste izgubili vere v sanje, potem je vredno tvegati.

Izobraževanje

Na začetni stopnji se seveda lahko udeležite tečajev režije. Na primer v kakšnem gledališkem studiu. Pomagali bodo tudi tečaji scenaristov. Toda, da bi dobili pravo "vstopnico" v svet kina in gledališča, to ni dovolj. Režiser zdaj poučuje na inštitutih za kulturo, kinematografijo, pa tudi na gledaliških akademijah. Če živite v provinci, lahko greste v gledališko šolo. Za vstopni nivo je to dovolj. In če bodo po takšni izobrazbi vaši nameni le še močnejši, boste morali osvojiti prestolnico. V Moskvi se režiserji usposabljajo na RATI in VGIK. Na prvi univerzi trenirajo gledališke figure, v drugi pa tiste, ki bodo delali na ustvarjanju filmov in TV oddaj. Konkurenca teh specialitet je velika - včasih na enem mestu doseže petsto ljudi. Zato je pomembno, da se nekaj spomnite. Včasih faza ustvarjalnega preizkusa traja mesece. Da bi v praksi razumeli, kako postati ravnatelj, bi morali verjeti v svojo moč in se pokoriti učiteljem. Zato se je treba "stoodstotno" pripraviti na kreativni natečaj v pisni obliki, pa tudi na nadaljnje razgovore. Vaše ideje naj bodo nenavadne in nepozabne - le tako lahko režirate. Na mnogih univerzah lahko pisno delo pošljete vnaprej, zato priložite videoposnetek neke svoje majhne produkcije (če obstaja) za vsak slučaj.

Namesto zaključka

Če ste kljub vsemu premagali težaven preizkus sprejema, potem bo vprašanje, kako postati direktor, za vas še kako pomembno. Dejansko se za študij na takšnih univerzah porabi veliko časa. In po diplomi morate biti sposobni najti službo. Tudi ta naloga ni lahka. Filmskim ustvarjalcem je lažje - navsezadnje je več televizijskih projektov. Toda za tiste, katerih pot je gledališče, bodo morali dlje iskati kraj. Če pa imate notranje jedro, vero v sanje in talent, potem vse ovire ne bodo nič.