intervju

Kako se prodati v intervjuju: najboljši nasveti in triki s primeri

Kazalo:

Kako se prodati v intervjuju: najboljši nasveti in triki s primeri

Video: Kako komunicirati: 5 hitrih nasvetov in orodij za podjetnike 2024, Maj

Video: Kako komunicirati: 5 hitrih nasvetov in orodij za podjetnike 2024, Maj
Anonim

Kako pogosto ljudje menjajo službo? Po statističnih podatkih lahko mladi specialist zamenja svoje mesto vsakih 5 let. Razlogi so lahko različni: plača ne ustreza, ni karierne rasti, spremembe osebnih interesov. Pridobiti novo službo je včasih težko. Kako se prodati v intervjuju? Preberite o tem spodaj.

Močan življenjepis

Preden se odpravi na razgovor, kandidat pošlje življenjepis podjetju. Če želite biti pozorni, morate izstopati iz sive mase. Kako se prodati v intervjuju? Napišite močan življenjepis. Opis vaših prednosti bi moral biti edinstven. Nikogar ne zanima branje tipičnih odgovorov. Treba je biti kreativen. Ni dovolj, da pišete po svojih močeh: natančen, odgovoren, družaben. Treba je opisati svoje prednosti. Napišite kratke zgodbe, ki potrjujejo, da ste odgovorna in ustvarjalna oseba. Samo dva stavka, v katerih opisujete primere, v katerih ste lahko prevzeli odgovornost, vam lahko dajeta delo. V življenjepis ne pozabite zapisati svoje delovne izkušnje. Priporočljivo je, da to ne počnete v obliki suhe mize, ampak da poučujete kot zanimivo zgodbo. Opišite, za koga ste se šolali in zakaj. Prav tako je treba omeniti, kje ste delali in iz katerega razloga ste izbrali to ali ono podjetje. Življenjepis, ki se bo po strukturi razlikoval od stotine drugih, bo zagotovo opozoril na vašo kandidaturo.

Ne zamujajte

Mnogi ljudje, ki se sprašujejo, kako se prodati v intervjuju, niso pozorni na podrobnosti. Osredotočiti se moramo ne le na glavno stvar, ampak razmišljati tudi o malenkostih. Vtis o osebi se ustvari od trenutka, ko se pojavi. Če imate intervju predviden teden ali celo en dan, ne morete zamujati. Tudi če se za trenutek zadržite - to bo že neuspeh. Nikogar ne skrbi, da imate ravno pnevmatiko, da ste obtičali v prometni zamaški ali da vlak ni prišel pravočasno. Vse to so izgovori. Vnaprej ste vedeli za kraj in čas, zato ste imeli priložnost izračunati čas in upoštevati vse višje sile. Na razgovor morate priti 10-15 minut pred začetkom. V tem času boste imeli čas za pregled urada podjetja, odstranjevanje vrhnjih oblačil, česanje las in spravilo v red.

Videz

Spoznajte moškega po oblačilih. Vedno je bilo in vedno bo. Ne glede na to, ali vam je všeč ali ne, tisti okoli vas ga cenijo po videzu. Zato poskusite izgledati predstavljivo. Seveda se vam ni treba preveč truditi, sicer bo presenetljivo. Nosite poslovno obleko ali samo suknjič. Prihod na intervju v kavbojkah in majici ni priporočljiv. Tudi če podjetje nima kodeksa oblačenja, se predstavite kot poslovna oseba. Vaša oblačila morajo biti čista in urejena. Če zunaj dežuje, vzemite taksi. Nihče vam ne bo dal koncesije zaradi vremenskih razmer. Umazani čevlji in hlačne noge lahko igrajo odločilno vlogo. Veliko lažje je osvojiti ljudi, ko izgledaš privlačno.

Bodi prepričan

Ne glede na to, kateri položaj boste zasedli, boste izbrani izmed najmanj ducata kandidatov. Zato bi moralo biti koristno izstopati glede na njihovo ozadje. Kako se prodati na intervjuju? Vnaprej se morate prilagoditi najhujšemu obratu dogodkov. Mislite, da to počnejo le pesimisti? Nič takega. Njihovo moč je treba ustrezno oceniti. Vaša samopodoba ne sme biti odvisna od mnenja drugih. Ali vas bodo vzeli v službo ali ne, zagotovo ne morete. Ko je človek prepričan, da je dober specialist in v primeru neuspeha danes lahko najde službo jutri, izgleda zelo ugledno. Če bo oseba domnevala, da je intervju zadnja priložnost v življenju, bodo negotovost občutili tudi drugi. Zato je treba najti še dve ali tri možnosti, čeprav vam je kraj, kjer je načrtovan razgovor, resnično všeč. V tem primeru vas ne bo kaj dosti skrbelo za izid dogodkov. Vedeti, da imate še vedno veliko priložnosti, poveča samozavest.

Še malo o sebi

Kako se prodati na intervjuju? Primer enega od vprašanj, na katere se ljudje izgubijo pri odgovoru, je preprost stavek: "Povejte nam o sebi." Kaj pa ti? Ljudje začnejo ponavljati svoje življenjepise ali samo molčijo, mučijo ga dvomi o tem, kaj natančno je treba povedati. Morali bi samozavestno in jasno povedati zgodbo svoje kariere. Če govorite o družini, svojih načrtov za življenje in o svojih hobijih ni vredno. Ne pridružujete se podjetju, da bi vzpostavili osebno življenje ali sklenili prijatelje na pikniku. Povedati je treba, kje ste študirali, kam ste šli v službo in zakaj. Če je primerno, lahko sami dodate nekaj duhovitih komentarjev. Humor pomaga razbremeniti ozračje in zmagati. Ne spuščajte se v podrobnosti preteklih delovnih mest, ne krivite nekdanjega šefa ali svoje ekipe. Grdo bo. Zgodba o sebi naj bo kratka. Priporočljivo je hraniti v 2 minutah. Doma govorite tako, da med intervjujem zveni naravno.

O slabostih

Ljudje radi govorijo o svojih vrlinah. Toda na razgovorih postavljajo različna zapletena vprašanja. Zato ne pozabite, da vas bodo morda vprašali o pomanjkljivostih. Kako se prodati v intervjuju vodji prodaje? Ali je vredno odkrito priznati, da ne veste, kako narediti ali ne marate? Št. Videti morate, da ste močna osebnost in svoje strahove, fobije in pomanjkljivosti je treba držati s seboj. Če se vprašate o svoji idealnosti, lahko odkrito priznate, da ne nosite halo nad glavo in krili. Tako kot vsi drugi recite, da imate slabosti in slabosti, vendar se z njimi spopadate in trenutno ne morete reči, kaj je vaša slabost. Omeniti je treba, da se dobro prilagajate življenju in ste sposobni hitro razviti tiste lastnosti, ki so potrebne.

Kaj lahko daste podjetju?

Na razgovoru se morate pogovarjati ne samo o sebi. Ko vas bodo prosili za pogovor o tem, zakaj se prijavljate na brezplačno mesto, morate omeniti, da ste blizu interesom podjetja. Kako se prodati v intervjuju za menedžerja? Ljudje so laskavi pogovoru o njih in njihovih dejavnostih. Zato bo vsak predstavnik podjetja z veseljem slišal laskave ocene o kraju, v katerem dela. Povejte nam, da kot bodoča vodilna oseba delite interese organizacije, njena filozofija vam je blizu in natančno navedete, kaj želite narediti za izboljšanje dela podjetja.

Kako se prodati v intervjuju z managerjem? Treba je storiti enako. Povejte o svojih izkušnjah in o tem, da lahko vse svoje znanje uporabite tukaj in zdaj. Povejte, da ste inovator in razmišljate o izboljšanju dela podjetja.

Tabu

Naučili ste se, kako se obnašati in o čem morate govoriti. In o čem bi morali biti tihi? Kako se v intervjuju prodati za položaj vodje prodaje in za kateri koli drug položaj? Ne govorite o svojih osebnih interesih. Ne govorite o tem, kako draga vam je družina. Nikogar ne zanima slišati o vaših otrocih in starših. Prav tako bi morali molčati o tem, kako in kje ste navajeni preživljati dopust. Ne bi smeli govoriti o svojih čezmorskih potovanjih in okusnih željah. Tudi načina preživljanja prostega časa ne bi smeli povedati. Dobil si službo, tvoje osebne lastnosti pa bodo zanimive le, če bodo nekako povečale ali zmanjšale vašo uspešnost. Ne povejte več, kot je potrebno. Ne omenjajte slabih odnosov z nekdanjimi sodelavci in ne izražajte mnenja o nekdanjem vodji.