karierno upravljanje

Nenavadni poklici. Kaplan je stražar v templju umetnosti

Kazalo:

Nenavadni poklici. Kaplan je stražar v templju umetnosti

Video: You Bet Your Life: Secret Word - Door / Paper / Fire 2024, Maj

Video: You Bet Your Life: Secret Word - Door / Paper / Fire 2024, Maj
Anonim

Dirigent je uslužbenec, katerega odgovornosti vključujejo preverjanje vstopnic na vhodu v gledališče ali klub, kot tudi vzdrževanje reda v prostorih skozi celotno predstavo. Vse do sredine 20. stoletja je bil to precej prestižen položaj, vendar je z leti njegova avtoriteta hitro padala.

Kakšna odgovornost je skrbnika zasedbe

Če ta poklic štejemo v žilo, iz katere je nastal, so bile naslednje naloge del nalog vodje skupine.

  1. Preverjanje vozovnic na vhodu v sobo. Poleg tega mora poskrbeti, da zajček ne bo prišel na sejo.
  2. Dirigent naj spremlja red v dvorani in po potrebi pomirja tiste, ki kršijo ta ukaz.
  3. Ohranjajte čistočo. V starih časih so banderi sneli prevleke s foteljev, brisali ogledala in pometali prah.
  4. Pomagajte obiskovalcem. Dober dirigent se mora vedno zavedati vsega, kar se dogaja v gledališču, in po potrebi radovednemu občinstvu sporočiti novice. Če obstajajo zamudniki, potem je dolžan poskrbeti, da bodo našli dvorano v dvorani in hkrati ne ovirati tekočega nastopa.

Zdaj se pomen besede "kappeldenery" v glavah ljudi meša s takšnimi pojmi, kot sta blagajnica in tiket. V kinu ali klubih zaposleni že dolgo ne imenujejo te besede in le v nekaterih gledališčih lahko ta poklic še vedno najdete v najčistejši obliki.

Kako postati mojster zasedbe

Kot smo že omenili, je zdaj mojster zasedbe bolj tiket kot policist v umetniškem hramu. V zvezi s tem so se zahteve po kandidatih za ta poklic zmanjšale. Na splošno je za to delovno mesto lahko odobren kdor koli, ne glede na starost, spol in izobrazbo. Pomembno je, da je bodoči vodja dostojen, izobražen in ne zamuja z delom.

Prednosti in slabosti stroke

Kar se tiče značilnosti poklica, je tukaj najprej treba opozoriti na veliko obremenitev nog, saj morate veliko časa preživeti stoječe. Prav tako morate imeti prirojeno ljubezen do umetnosti, sicer vam bo izbrani poklic hitro dolgčas. Med minusi je tudi nizka plača.

Plugi vključujejo možnost gledanja vseh predstav in filmov brezplačno, pa tudi odsotnost težkega fizičnega dela.