karierno upravljanje

"Metode" - izobraževalni center za frizerstvo in estetiko. Naslov, učitelji, ocene

Kazalo:

"Metode" - izobraževalni center za frizerstvo in estetiko. Naslov, učitelji, ocene
Anonim

Že dolgo je znano, da se je treba, da postaneš frizer, po šoli na ustrezni specialnosti izučiti po šoli. V zadnjem času pa se pogosto srečujemo s frizerskimi tečaji, ki tako kot gobe po dežju nastajajo tu in tam. V Moskvi je torej dovolj takšnih tečajev. Eden izmed njih je frizerski trening frizerski center.

Kaj učijo frizerji?

Preden se podrobneje pogovorimo o vadbenem centru "Metoda", ugotovimo, kaj takšni frizerski tečaji dajejo in kako so boljši (ali slabši) od podobne izobrazbe v šoli.

Tečaje poučujejo popolnoma enako kot na fakulteti / fakulteti / tehnični šoli - osnove mojstrskega obvladovanja škarj in drugih atributov frizerja. To so vrste odbitkov in kako narediti styling ter načela ustvarjanja modnih pričesk ter kako izbrati pravo orodje in materiale ter kako vse to dobro uporabiti na splošno.

Razlika med srednjo strokovno izobrazbo in tečaji (poleg tega, da v prvem primeru izdajo diplomo na koncu, v drugem primeru pa le potrdilo, potrdilo), so v tej situaciji tečaji krajši. Primerni so za ljudi, ki nimajo možnosti, da bi na treningih preživeli dve ali tri leta svojega življenja. Samo nekaj mesecev - in osnove frizerstva so vam znane. Poleg tega se tečaji običajno osredotočajo na modne trende in trende - tako da lahko človek dobi službo v prestižnem, "kul" salonu. Na modo v šoli seveda ne pozabijo, a to je le del popolnega in postopnega potopitve v poklic. Mimogrede, v primeru sprejema na tehnično šolo ali fakulteto bo treba opraviti tudi sprejemne izpite. Med njimi so osnove risanja obvezne, saj je bodoči stilist risbo dolžan imeti v lasti. Na splošno je nemogoče nedvoumno reči, da so tečaji ali srednješolci boljši. Kdo je bolj primeren!

Izobraževalni center "Metoda": začetek

Zato je čas za pogovor o instituciji, ki predstavlja predmet naše študije. Kako se je rodila ta ustanova?

To se je zgodilo leta 1996, ko je bilo v Moskvi ustanovljeno majhno nevladno središče s pomočjo več navdušencev, ljubiteljev njihove obrti, ki omogoča, da stiliste in vizažiste pripravijo na zaseben način, "v ekspresnem načinu". Vendar ne gre razmišljati, da govorimo o nekakšni "šarašini pisarni": že od prvih dni obstoja je omenjena šola frizerjev imela vsa potrebna dovoljenja za delo. Izobraževanje v centru je bilo zgrajeno (in to počne še danes) po mednarodni metodologiji Pivot Point. V nadaljevanju na kratko opišemo to tehniko.

Pivot točka - kaj je to?

Kakšen je torej trening Pivot Point? To tehnologijo, ki ne temelji na navdihu in improvizaciji mojstra, temveč na geometrijskih izračunih, je v začetku 60. let prejšnjega stoletja v ZDA razvil profesionalni frizer in svetovni prvak v tej vrsti umetnosti (ja, očitno obstajajo tovrstna tekmovanja)

Izraz vrtilna točka, ki v prevodu pomeni "referenčna točka", si je poveljnik izposodil iz matematike. Ker je delal kot frizer in očitno iskreno zaljubljen v svoje delo, je ta oseba sanjala, da bo vsakič pri pričeski in odbitku dosegla popoln rezultat, ki ne bi bil odvisen od tako spreminjajočih se dejavnikov, kot sta prisotnost ali odsotnost navdiha in razpoloženje stilista. V ta namen se je obrnil na natančno znanost - geometrijo, od tam si je sposodil ne le zgornji izraz, temveč tudi jasno zaporedje dejanj, ki temelji na predhodnih oblikovnih izračunih.

Ustvarjanje takšne tehnike in njena uspešna uporaba sta omogočila temu mojstru, da je pozneje postal najboljši frizer na svetu, prvak. In njegova tehnika je takoj postala neverjetno priljubljena in raztresena po planetu. Še posebej je znan med perfekcionisti. V Rusiji so odbitki pivot točke manj znani kot v Evropi in Združenih državah Amerike, vendar to tehniko postopoma uvajamo v svoje življenje, kot na primer v frizerski šoli Metod v Moskvi. Na splošno je pri nas približno 30 centrov, kjer poučujejo to tehnologijo (na svetu jih je približno tri tisoč).

Danes je prelomna točka tehnologija, ki temelji na konceptih ameriškega obrtnika iz 60. let, njegovo ime je Leo Passage, dopolnjujejo pa ga drugi skupni razvoj frizerjev in umetnikov ter učiteljev in znanstvenikov.

Značilnosti tehnike pivot točke

Zgornja metodologija ima v bistvu naslednje:

  1. Bodite pozorni na vse vrste malenkosti in podrobnosti, ki lahko kasneje vplivajo na frizuro in njeno kakovost.
  2. Opazovanje ljudi, živali in narave, sposobnost videti v njih zanimive in nenavadne, na podlagi katerih kasneje lahko ustvarite edinstveno pričesko.

  3. Razvoj razmišljanja kot oblikovalca.
  4. Sposobnost določiti vrsto obraza vsake osebe in slog, ki je primeren zanj (temu pravimo tudi individualni pristop do stranke).
  5. Nenehni samorazvoj in samopopolnjevanje.
  6. Sposobnost prilagajanja lastnega razvoja ali razvoja drugih posameznim osebam.

Ko smo se zdaj seznanili, četudi le na kratko, s tehniko vrtišča, lahko gremo naprej - in se spet vrnemo k pogovoru o tečajih v šoli.

Vadbeni center "Metoda" v Moskvi: naslednji koraki

Ko je bilo ustanovljeno, kot je bilo že omenjeno, leta 1996 (torej pred več kot dvajsetimi leti), središče »Metode« sprva sploh ni bila »Metoda«, ampak so jo poimenovali enako kot uporabljena tehnika, torej Pivot Point. Trenutno ime se je leta 2003 pojavilo v središču frizerstva. In pred tremi leti je nevladna izobraževalna ustanova postala zasebno središče nenehnega strokovnega izobraževanja, nominiranec in laureat številnih natečajev ter lastnik velikega števila nagrad in priznanj. Tudi diplomanti centra nimajo nič manj priznanj, dobra polovica jih dela v tujini - imetje zgoraj omenjene metodologije omogoča, da so povpraševanja v tujini.

Kakšen je rezultat?

Na koncu tečajev v vadbenem centru "Metoda" lahko dobite naslednje dokumente: preprosta diploma ustaljene oblike - osnovna diploma Pivot Point; mednarodna diploma; potrdilo; mednarodno potrdilo; četrta in peta kategorija frizerja. Mednarodna diploma Pivot Point velja v 80 državah, kar olajša iskanje dela v tujini.

Zakaj "metoda"

Tečajev frizerjev v Moskvi ni mogoče šteti, zakaj se morate odločiti za "Metodo"? Katere so prednosti tega centra?

Kar nekaj jih je. Prvič, to je dober ugled za dolgoletno delo in sproščujoče vzdušje v središču, ki vas uglasbi na pravi način. Drugič, ogromen izbor tečajev (več o njih spodaj), med katerimi je treba izbrati kaj tako za začetnike kot ljudi, ki že imajo izkušnje s stroko. Tretjič, gre za obsežno knjižnico z vso potrebno, vključno z najsodobnejšo literaturo, pa tudi visoko usposobljene učitelje. Četrtič, trening se izvaja na manekenkah z naravnimi lasmi, kar omogoča stoodstotno obvladovanje profesionalnih veščin. Petič, to je kombinacija teoretičnega znanja in prakse, ki se začne že od prvih dni pouka. Končno, šestič, primeren urnik pouka, dobra lokacija za center in veliko možnosti za kasnejšo zaposlitev diplomantov. Morda je v Moskvi veliko frizerskih tečajev, vendar obstaja samo ena "metoda"!

Učitelji centra

Kot že omenjeno, so vsi učitelji izobraževalnega centra Methoda pravi strokovnjaki, specialisti visokega razreda. Številni med njimi so diplomanti omenjene ustanove. Vsi nenehno dvigujejo raven znanja z obiskovanjem mojstrskih tečajev, seminarjev in pripravništva z vodilnimi svetovnimi strokovnjaki s področja frizerstva - v Španiji, na Češkem, v ZDA in tako naprej. Številni učitelji so razvili svoje metode, usposabljanja in tečaje.

Če povem o vseh učiteljih te frizerske šole, se fizično ne bo izšlo, vendar je tukaj nekaj primerov. Tu je Tamara Frolova - v središču je že od samega nastanka, od leta 1996. Tamara se ukvarja z ženskimi frizurami in barvami, končala je industrijsko in pedagoško tehnično šolo, šolo Pivot Point v Zaragozi, po njej pa je večkrat izpopolnjevala svoje znanje. In sam Anton Gusev je diplomant Metod. Zdaj se ukvarja z brivstvom, poleg poučevanja v šoli pa ima tudi svojo delavnico. Kristina Poghosyan v centru poučuje le leto, čeprav so njene izkušnje precej velike - že enajst let. Ukvarja se s stylingom, ni samo frizerka, ampak tudi ličila.

O tečajih "Metoda"

Kot smo že omenili, so tečaji v tem vadbenem centru temačnost in temačnost. Izobraževanje mojstrov za lepotne salone poteka v več različnih smereh. Obstajajo osnovni tečaji in tečaji za bolj izkušene in spretne. Primeri nekaterih od njih so spodaj.

Med osnovnimi tečaji je malo izbire - med njimi sta le dva: univerzalni frizer in univerzalni frizer, šminker. Obisk teh razredov bo omogočil osebi, ki nima usposobljenosti frizerja, da jo pridobi in dela v prihodnosti že v tem poklicu. Za tiste, ki imajo vsaj nekaj delovnih izkušenj in idejo, kaj je frizer ali kaj je šminker, ti tečaji ne bodo delovali. Pozornost bi morali usmeriti na nekaj resnejšega in, tako rekoč, ozko usmerjenega. Na primer na tečajih koloristike. Tisti, ki bodo želeli, bodo poučeni, kako razlikovati med barvnimi barvami in takšnimi barvami, kot so ombre, trendy, sodobne tehnologije za salonsko slikanje in še veliko, veliko več.

Za tiste, ki ne želijo študirati barv, obstaja velik izbor tečajev o ženskih odbitkih, brivništvu, stylingu, pričeskah. Lahko se tudi prijavite v šolo Brow in se naučite ne samo, kako pravilno skrbeti za obrvi, ampak tudi, kako narediti popolne obrvi.

Potek odbitkov kot hobija je zasnovan za tiste, ki ne nameravajo delati kot frizerja, ampak želijo spoznati tankosti te vrste umetnosti, da bi jih lahko uporabili doma - rezanje svojih ljubljenih. In za tiste, ki želijo izboljšati svoje veščine kot mojstri, v vadbenem centru "Metoda" obstaja več posebej zasnovanih programov.

Kar zadeva stroške usposabljanja, je odvisno od številnih dejavnikov: zahtevnosti tečaja, trajanja usposabljanja, materialov in orodij, potrebnih za pouk. Najbolje je, da se celotna cena študija razjasni neposredno, ko se pogovarjate o želeni vrsti poklica, osebno ali po telefonu.

Kako odrezati lase v središču?

Izobraževalni center "Metoda" pripravlja bodoče stiliste, ki se bodo odpravili na delo v prestižne lepotne salone. Preden se jih lotite, spoštite svoje spretnosti. Sprva to počnejo na manekenkah, potem pa potrebujejo prave modele, žive ljudi. Za učence frizerske šole so to delovne izkušnje, za stranke pa priložnost, da si zelo poceni (ali celo brezplačno) strižejo lase, saj nihče nikoli ne vzame veliko denarja za delo študentov. Vendar ni treba skrbeti: poleg "vajenca" je vedno izkušen mojster, ki je pripravljen, v tem primeru pa hitro in usmeriti v pravo smer. Tako "gnezdo vrane" na glavi strank ne bo delovalo, ampak zelo elegantna in moderna pričeska s stylingom - zelo tako.

Če verjamete informacijam, določenim na uradni spletni strani izobraževalnega centra, potem se moški odbitki izvajajo brezplačno, ženske odbitki pa stanejo od 50 rubljev. Tega ne najdete v nobenem kozmetičnem salonu, zato je za tiste, ki želijo videti lepo in hkrati prihraniti denar, frizura v metodi idealna možnost. Če se želite prijaviti na frizuro in styling, samo pokličite po telefonu, vse potrebne številke najdete tudi na uradni spletni strani zavoda ali izpolnite spletni prijavnik.

Kako priti do tja

Že zgoraj je bilo omenjeno, da je lokacija vadbenega centra, ki je obravnavana v tem gradivu, izredno uspešna. V resnici je. Do "Metode" lahko pridete takoj z dveh postaj podzemne železnice - iz "Študent" in iz "Kutuzovske". Natančen naslov centra za usposabljanje "Metoda" je Studencheskaya Street, 39/26.

S pomočjo zemljevida si lahko ogledate, kje se nahaja ta zgradba, in se prepričajte, da sta tako Student kot Kutuzovskaya razmeroma blizu: približno sedem do deset minut, na lep dan pa se bo celo lepo sprehoditi po ulicah prestolnice pred in po pouku. Frizerska šola je odprta vsak dan: od ponedeljka do petka od 9:00 do 21:00, ob vikendih pa od 10:00 do 17:00.

Ocene izobraževalnega centra

Kot vedno, kot tudi drugje, je o vadbenem centru Methoda dobra in slaba ocena. Med prednostmi te frizerske šole ljudje, ki so se tam učili, ugotavljajo veliko količino znanja, racionalen koncept, ki se ga učijo na teh tečajih, prijazen odnos osebja (čeprav obstajajo izjeme, o tem pa več o tem kasneje), prisotnost tako teoretičnega kot praktičnega pouka, veliko časa, namenjenega ženskim odbitkom. Od minusov je omenjeno, da je moškim odbitkom namenjenih zelo malo časa; nekateri učitelji so visoki, nesramni študenti. In tudi - vadbeni center ima zelo majhno sobo, ki se nahaja v kleti stanovanjske stavbe, s pomanjkanjem svetlobe, kar po mnenju nekaterih bivših študentov ni zelo udobno. Še posebej, ko gre za praktične vaje in pridejo prave stranke.

To so vse informacije o metodičnem centru. Če se sprašujete, kako postati frizer, bi na tej šoli zagotovo morali obiskati vsaj nekaj ur!