zaposlovanje

Problematični kolegi: 7 vrst zaposlenih, ki motijo ​​celotno ekipo

Kazalo:

Problematični kolegi: 7 vrst zaposlenih, ki motijo ​​celotno ekipo

Video: Potovalni vodnik po Halifaxu | 25 stvari v Halifaxu v Novi Škotski v Kanadi 2024, Maj

Video: Potovalni vodnik po Halifaxu | 25 stvari v Halifaxu v Novi Škotski v Kanadi 2024, Maj
Anonim

Za številne ljudi je kolektivno merilo za izbiro delovnega mesta tim. Čeprav mnogi od nas ne podpirajo tega pristopa, je vredno priznati, da ima ekipa ogromno vlogo tako pri motivaciji za delo kot kot rezultat dela. Priznati je strašljivo, toda v službi mnogi preživijo približno četrtino svojega življenja! Nekateri sodelavci pa jo bodo zaradi zgolj prisotnosti morda naredili preprosto neznosno. Zato je tako pomembno razlikovati med vrstami teh nadležnih sodelavcev in se spoprijeti z njimi.

Tip 1: vse vem

Samozavest pri tej vrsti je očitno precenjena. Znanec ima svoje posebno, osebno mnenje, vse naredi pravilno in je najboljši v vsem (po lastni oceni). Delovne izkušnje vse poslabšajo: če bodo znanci dobili službo prej kot vi (tudi za nekaj tednov), se bo raven njegove samozavesti in s tem vaše draženje podvojila.

Kako se spoprijeti z znanjem?

Če morate sodelovati, bodite pripravljeni dati vse, kar je 100%, naredite svoj del dela popoln, tako da "najpametnejši" član ekipe nima razloga, da bi se "ujel". Kljub temu, ne glede na to, kako dobro opravljate svoje delo, bo vedel, da bo vedno našel napako, še posebej pa bo poudaril, da mu je to nalogo že velikokrat uspelo narediti bolje. Prav tako se ne obotavlja, da vas bremeni, čeprav bodo tisti okoli vas razumeli, da je resnica na vaši strani. V tem primeru samo prikimajte in se nasmejte, tako da prenesete vso negativnost mimo ušes.

Tašča naj razume, da je za družino odgovoren poročen sin

"Kaj ji je na glavi?" Nova pričeska Voločkove je na spletu zažarela

10 možnosti za okusne zajtrke, katerih priprave ni škoda

Tip 2: Osebni napadalec vesolja

Ta oseba je v kateri koli ekipi, kot grmenje na jasen dan, pojavi se v bližini, ko ste organizirali svoje misli, se osredotočili na tekoče naloge in ste pripravljeni na produktivno delo. Ta vrsta ima poseben vonj po navdihnjenih sodelavcih - pojavi se poleg vas in vas vleče v nezanimive pogovore, lahko stoji nad dušo več ur, klepeta po telefonu in oddaja moteče zvoke, kot da tapkate po mizi s peresom.

Kako se boriti?

Včasih je najboljša obramba še vedno napad. Naj bo vaš delovni prostor nevzdržen - vzemite prazen stol poleg sebe s kupi papirjev, obesite suknjič ali aktovko na stol - vse, kar ne bo omogočilo, da bo napadalec sedel poleg "intimnega pogovora".

Tip 3: Office Bully

Uradni nasilnež ni ravno tip ljudi, ki bi jih lahko srečali v šolskih letih. Ta oseba ne uporablja fizičnega nasilja ali odkrite agresije. Nasprotno, pogosto se lahko norčuje s sodelavci in uporablja svojo avtoriteto, da vas v očeh višjega vodstva diskreditira. Najhuje je seveda, ko je vaš šef isti uradni nasilnež.

Saltykova hči Anna se je poročila. 24-letna nevesta je bila lepa (foto)

Moški je prijatelj, ni pa prijateljev: pogosta težava žensk, ki se družijo s fanti

Strokovnjaki opozarjajo: pred prazniki je več spletnih prevarantov

Kako se spoprijeti?

Spoznati nasilneža v pisarni je neuspešna taktika in duhovite in ostre opazke ali popolno neupoštevanje in demonstracija brezbrižnosti lahko postanejo vaše orožje. V tem primeru bo nasilnež hitro prešel na lažji plen.

Tip 4: Trače

Trači - on je radijski sprejemnik - človek, ki ve popolnoma vse in o vseh. Poleg tega meni, da je njegova neposredna dolžnost širjenje govoric. Tračevi so zahrbtni, vedno se prilagajajo obnašanju drugih ljudi, da bi iz njih črpali skrivnosti, nato pa jih povedali vsem svetu.

Kako ne postati žrtev?

Poskusite se držati stran od mreže tračkov. Vsakič, ko slišite, da se je v podjetju podal začinjen detajl, se pretvarjajte, da imate pomemben klic in preprosto zapustite pisarno.

Tip 5: Jericho Trumba

Verjemite mi, ta vrsta nadležnega kolega ne moti samo vas. Na splošno lahko kjer koli srečate ljudi, ki radi glasno govorijo po telefonu in vedno srečanje z njimi ni najbolj prijeten dogodek v dnevu. Po desetminutnem telefonskem pogovoru vašega kolega veste vse: kam bo šel nocoj, kaj bo jedel, kakšne so zadeve njegove babice in koliko mlečnih zob ima sosedov pes.

Par se je odločil za ločitev, a se je po formalnostih njegova nekdanja strast vrnila k ženi

Deklica je našla križ na cesti in storila pravilno Benetke, Las Vegas in druge najslabše destinacije za "zlomljena srca"

Kako izklopiti zvok?

Nič drugega ne bo pomagalo v tej situaciji, kot pogum in volja, da to osebo vljudno opomni in jo prosi, naj na delovnem mestu ne govori več po telefonu.

Tip 6: Najboljši prijatelj

Prijateljstvo se včasih nepričakovano zgodi tudi zase. Začetniku lahko pomagate razumeti dokumentacijo in od tega pomembnega dneva vas smatra za svojega najboljšega prijatelja za večno dobo. On vam bo lovil kot senca, skrbno vas pripelje do Xerox, ponudi skodelico kave, vam pošlje smešno sliko ali zanimiv članek po pošti. Edina težava je, da ima ta slika neumno vsebino in je članek dolgočasen in zato bodite prepričani, da se ne tiče vašega dela. Ne oklevajte, ta vsiljivi prijatelj vas bo vsak dan poklical na sprehod ali v kavarno.

Kako se znebiti takšnega prijateljstva?

Prvič, ne oklevajte, da takoj pikate vse i. Če vam kolega iz lastne svobode ne bo izginil iz življenja, potem lahko o tem obvestite tudi oblasti, saj je njihova glavna naloga, da vas osredotočijo na delo.

Če želite biti enaki partnerji v zakonski zvezi, vam odgovornosti ni treba enakomerno deliti

Otroka v šoli so prosili, da goji česen. Mama je uničila domačo nalogoKot v trgovini s sladkarijami: deklica je pokazala svojo spalnico "sladkarije"

Tip 7: šefov najboljši prijatelj

Morda ta vrsta nadležnega kolega pravzaprav ni najboljši prijatelj šefa, ampak kako obupno trdi! Vedno se nasmehne, se pokloni in odpre pred oblastmi in v vsakem primernem trenutku uporabi svoj "avtoriteto" kot nesporni argument. Na "zgolj smrtnike" ta človek gleda navzdol.

Kako skrajšati razdaljo?

Včasih za rešitev vsakodnevnih nalog potrebujete preprosto človeško držo, in da bi ga dobili od kolega s previsokim nosom, morate le določiti njegove interese (naj bo to zbiranje žigov ali avtomobilov) in jih razdeliti, tako da boste izbrisali meje, ki med vami ne obstajajo in ne boste se več počutili neprijetno, če bi govorili z Bossovim najboljšim prijateljem.

Če nameravate zamenjati službo samo zato, ker upate, da vseh teh grozno nadležnih zaposlenih ne boste srečali na novem mestu, boste najverjetneje razočarani. Takšni sodelavci so povsod prisotni - srečali vas bodo med poslovnim potovanjem, v pisarni, poslovnem sestanku, med neformalno večerjo in celo v dvigalu. Glavni spretnosti, ki jih potrebujete, da bi obvladali, je spretnost prilagajanja in reševanja problemov, ko se pojavijo. Vsekakor bodo ti nasveti olajšali življenje v pisarni.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini