karierno upravljanje

Novinar - druga oseba za glavo

Novinar - druga oseba za glavo

Video: Z obnovo zavetišča boljši življenjski pogoji za pomoči potrebne // 60-sekundni dokumentarec 2024, Julij

Video: Z obnovo zavetišča boljši življenjski pogoji za pomoči potrebne // 60-sekundni dokumentarec 2024, Julij
Anonim

Danes je v državi vsakega uglednega podjetja vedno tak položaj, kot je tiskovni ataše. Socialna teža takih strokovnjakov je tako pomembna, da jih ne dojemajo le kot predstavnika podjetja. Včasih v razvrstitvi znanih politikov najdete tudi tiskovnega atašeja enega od njih.

Neomejen dostop do uradnih in tajnih podatkov mu daje pomen v političnih in „sodnih“ krogih. Seveda je za pridobitev takšnega statusa v trgovinski ali politični sferi potreben čas, veliko želje in sreče.

Dolžnosti tega zaposlenega tradicionalno vključujejo:

  • povezovanje z informacijskimi storitvami;
  • priprava informacij za objavo v tisku (intervjuji, izjave, poročila, sporočila za javnost);
  • organizacija konferenc, intervjujev;
  • informiranje o upravljanju interakcij s tiskom;
  • organizacija raziskovanja dela medijev.

PR vodja podjetja običajno upravlja s predstavniki tiskovnega predstavnika, ki tesno sodeluje z vodjem podjetja in vodji drugih struktur podjetja. Novinski ataše je v resnici druga oseba po voditelju (ne vedno, ampak v mnogih situacijah).

Gre za tajnika, katerega delo temelji na uradni interakciji z novinarji kot predstavnikom podjetja. Vedeti mora skoraj vse o njenem delu, o seznamu izdelkov, proizvodnih tehnologijah in še veliko več. Prav tako bi moral ta strokovnjak imeti možnost, da citira izjave vodje podjetja, natančno postavlja poudarek in odpravlja dvojnost pomena povedanega. "Besede ne bo šel v žep" in vedno bo pravilno odgovoril na težavno vprašanje ter podjetje predstavil v ugodni luči.

Pomembne lastnosti predstavnika tega poklica vključujejo zvestobo podjetju. Ustvarjalni pristop k vsaki situaciji in sposobnost iskanja različnih sprejemljivih rešitev problema sta tudi zelo pomembni točki pri delu tiskovnega uradnika.

Kdo je primeren za takšno delo?

Prvič, prihodnji tiskovni uradnik mora biti znanstvenik. Prisotnost nekaterih življenjskih izkušenj in zmožnost varovanja nekoga skrivnosti bosta pomembni prednosti. Pomembno je tudi, da osebni življenjski credo sovpada s položajem kuharja, saj je brezpogojno zaupanje osnova sodelovanja.

Drugič, histerične osebnosti v takšnem položaju nimajo ničesar, ker pogosto moraš biti strpen in slediti podrejenosti.

Kje ga iskati?

Najboljša možnost je iskanje kandidata med prijatelji. Znana oseba se ne boji zaupati nobenih skrivnosti. Pozitiven vidik te možnosti je predhodno zavedanje osebnih lastnosti prosilca, njegovih prednosti in slabosti.

Dobra možnost je tudi najem novinarja iz lokalnih medijev. Njegove pridobljene povezave in znanje o zadevi bodo koristni v prihodnosti.

Poskusite poiskati zaposlenega prek zaposlitvenih agencij, katerih specializacija je povezana s tem področjem. Delodajalcu ne bo treba razmišljati o vrednih kandidatih in intervjujih, ker bodo to storili na agenciji. Headhunters bodo iskali tiskovnega atašeja podjetja, dokler ne najdejo idealnega kandidata.