intervju

Modra je zanesljivost, črna je izkušnja. Znan rekruter mi je povedal, katere barvne obleke je najbolje nositi za intervju

Kazalo:

Modra je zanesljivost, črna je izkušnja. Znan rekruter mi je povedal, katere barvne obleke je najbolje nositi za intervju
Anonim

Ljudje so že od nekdaj velik pomen dali barvi. In ne gre samo za umetniška dela. Na primer, po mnenju psihologov barva ne more ustvariti samo tega ali onega razpoloženja, ampak tudi odraža določene lastnosti človekovega značaja. Strokovnjaki celo priporočajo uporabo lastnosti barvne palete, da zgradite svojo kariero. Znan rekruter je na primer rekel, da če morate nekako zgladiti svojo svetlost in izraznost, izberite nekaj bolj strogega.

Kakšno vlogo lahko igra v vaši karieri

Izkazalo se je, da lahko po mnenju izkušenih kadrovalcev barvna shema koristi za kariero. Z izbiro barve oblačil lahko izboljšate ali omilite svoje lastnosti ali tisto, kar želite prenesti. Na primer, morda ste bili v službi v sporu in bi se morali s kolegom sestati jutri popoldne, da bi razpravljali o tej težavi. Nato uporabite barvo, ki ne bo izzivala.

Svetlo rdeča od glave do pet ni najboljša možnost v tej situaciji, saj povzroča priliv energije in močna čustva. Lahko je provokativno. Najbolje je uporabiti barvo, ki ima pomirjujoč učinek, na primer modro. Vodja najema priporoča, da skrbno izbirate barve svojih oblačil v primerih, ko je to na primer v intervjuju lahko zelo pomembno.

Dolgo pričakovani dedič: Quentin Tarantino je prvič postal oče pri 56 letih Kako narediti čokoladne žličke za kakav: je zelo okusen, recept pa preprost

Pomanjkanje vode v telesu oropa človeku 2 urni spanec: študija znanstvenikov

Kakšno barvo izbrati za intervju

Odvisno je od tega, katere značilnosti želite poudariti. Boste povečali ali zmanjšali svoje možnosti za zaposlitev, če okrepite svojo ustvarjalno in netradicionalno plat? Če vam to igra v roke, lahko izberete močne barve. Morate mehčati svojo svetlo osebnost? Izberite nekaj bolj strogega.

Črni

Stroga barva, ki označuje status in izkušnje. Oblecite se v črno v situacijah, ko morate te lastnosti okrepiti v sebi, na primer, ko obiščete banko, da dobite posojilo za svojo poslovno idejo ali želite, da vas upravitelj resno vzame.

Modro

To je zelo priljubljena barva, pomirja in pride na prvo mesto, ko gre za vaše najljubše barve, zlasti med moškimi. Obstajajo študije, ki kažejo, da nas modra naredi bolj učinkovite. Na intervjuju modra daje vtis stabilnosti.

rdeča

Nevarna barva, če želite, da je vaše sporočilo pravilno prejeto. Poudarek bo na vas, ne na tem, kar govorite. Ta barva vas naredi sijaj, tako da če želite maksimizirati sebe in ne, kar govorite, bo to dobra izbira.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini