karierno upravljanje

Delajte na svoji gazeli: prednosti in slabosti, zahteve in pogoji

Kazalo:

Delajte na svoji gazeli: prednosti in slabosti, zahteve in pogoji

Video: Program za kliniko 2024, Julij

Video: Program za kliniko 2024, Julij
Anonim

V različnih časih so ljudje razmišljali o svojem poslu. Obdobja finančne stagnacije niso izjema. Vedno si želite imeti svoj posel in ne biti odvisen od razpoloženja in velikodušnosti šefov. Delo na lastni gazeli je eno najbolj priljubljenih področij malega podjetja. Če se želite začeti ukvarjati z njim, morate upoštevati številne nianse, vključno z velikostjo začetnih naložb, pa tudi količino prostega časa. Konec koncev lahko prevoz tovora obravnavamo ne le kot glavno zaposlitev, ampak tudi kot priložnost za krajši delovni čas.

Pogoji uporabe

Torej je delo na lastni gazeli nemogoče brez nakupa ustreznega vozila. Pravzaprav je to glavni pogoj in hkrati zahteva za tiste, ki želijo vstopiti v ta posel. Ob upoštevanju finančnega vprašanja je vredno začeti razpravo.

Koliko bi lahko vložili na začetku? Izkušeni delavci priporočajo, da imajo na voljo približno 600 tisoč rubljev. To na lestvici lastnega posla ni tako veliko.

Delo z lastnim avtomobilom Gazelle ne bo zahtevalo le nakupa vozila, temveč tudi nekaj drugih stroškov.

Za nakup rabljenega tovornjaka potrebujete približno pol milijona rubljev. Določen znesek je treba preložiti za papirologijo in odpravljanje pomanjkljivosti. V trenutnem primeru bo to 50 tisoč rubljev. Nekaj ​​zneska je treba prvič pustiti v rezervi. To še posebej velja za tiste, ki svojo gazelo štejejo za stalno zaposlitev in ne delajo s krajšim delovnim časom v prostem času. Na začetni stopnji so možni izpadi, pomanjkanje naročil in s tem dobiček. Vendar avtomobil zahteva nekaj stroškov, zato je majhna finančna rezerva zelo koristna.

Naj vzamem posojilo?

Ko govorimo o naložbah, govorimo o lastnih in ne izposojenih skladih. Delo na lastni gazeli je vrsta posla, ki ga je po mnenju izkušenih poslovnežev bolje, da ne začnete s krediti. Ta dejavnost ima nekaj tveganj, ki jih ni mogoče izračunati vnaprej. Potreba po plačilu posojila mesečno bo postala dodaten vir stresa in ne bo vam omogočala, da se v celoti osredotočite na razvoj poslovanja. Poleg tega delo v lastni gazeli v začetnem obdobju morda ne bo prineslo dovolj dobička zaradi pomanjkanja naročil.

Začni

Torej, ko ste vložili izhodiščna sredstva v nakup gazele, lahko postanete poslovnež. Najprej morate trg poznati od znotraj. Dejansko je po ocenah drugih ljudi težje oceniti, koliko je to dobičkonosna podviga. Ne zavračajte stalnega dela, če je na voljo. Sprva ga je bolje kombinirati z delom kot voznik v lastni gazeli in tako pridobiti prve stranke.

Ko bo pridobljenih malo izkušenj, bo mogoče narediti zaključke. Ali naj nadaljujem s to dejavnostjo ali je bolje, da grem iz podjetja? V primeru gazele je to mogoče storiti z minimalnimi izgubami. Konec koncev boste imeli vozilo. V bistvu gre za sredstvo, ki ga je mogoče prodati in zbrati nekaj sredstev. Se pravi povrnitev stroškov. Seveda bo nekaj zneska še vedno izgubljeno. Toda to je bolje kot delati na lastno škodo, hkrati pa še naprej izgubljati denar.

slabosti

Bodite pozorni na težave:

  • Velika konkurenca. Trg za tovorni promet je preobremenjen, kar povzroči odlaganje voznikov in posledično nižje prihodke.
  • Potreba po samostojnem iskanju naročil, porabi denar za oglaševanje in privabljanje kupcev.
  • Morate preživeti ves dan vožnje. Takšno delo še zdaleč ni primerno za vse.

Prednosti

In zdaj za pozitivno:

  • Pomanjkanje šefov pri neodvisnem iskanju naročil. Izberete lahko urnik in ne delite z nikomer dela svojega dohodka.
  • S stabilnim pretokom naročil lahko dosežete dostojen dohodek.

Delovna iskanja

Če želite ustvariti dobiček, morate pritegniti stranke ali se zaposliti. Vsaka možnost ima svoje pomanjkljivosti in hkrati prednosti. Pogovorimo se podrobneje.

Ni dovolj le kupiti gazelo in počakati, da denar priteče. Pokazati nekaj dejavnosti. Če vas zanima, kaj morate delati na lastni gazeli, razmislite o najbolj priljubljenih možnostih.

Zasebna podjetja

Nekatera podjetja, ki nudijo prevozne storitve, najamejo voznike, ki imajo svojo gazelo. Ta metoda je za vlagatelje privlačna zaradi pomanjkanja potrebe po samostojnem privabljanju strank. Po prijavi na takšno delo voznik dobi stalno zaposlitev.

Vendar pa vsa ta prednost skriva tudi slabosti. Zlasti takšno delo na lastni tovorni gazeli ponuja nižje plačilo. Konec koncev bo del dohodka odvzelo podjetje, ki zagotavlja naročila. Poleg tega morate biti pripravljeni na dejstvo, da bo treba izpolniti vsa naročila, tudi če pogoji niso zadovoljivi. Možno je, da boste morali preseči nosilnost vozila. Če je gazela zasnovana za eno in pol tone, lahko oblasti odredijo dve toni. Zavrnite jih ne bo delovalo. V nasprotnem primeru obstaja možnost izgube službe.

Tovorni taksi

Eden najlažjih načinov je, da se obrnete na dispečersko službo, ki prevzema naročila zasebnih strank, ki potrebujejo prevoz kosovnih stvari. To je veliko bolj priročno kot samostojno iskanje:

  • Ni treba porabiti denarja za oglaševanje.
  • Dolgih izpadov ni.
  • Lahko sodelujete z več odpremnimi podjetji.
  • Del dohodka bo moral izplačati posredniku.

Spletne trgovine

Vsako leto se promet virtualnih trgovin povečuje. S prodajo različnih dobrin se soočajo s potrebo po prevozu. Na tej stopnji imajo vozniki še eno poslovno idejo. Če spletna trgovina prodaja veliko blaga, na primer pohištva ali gospodinjskih aparatov, vendar nima lastnega prevoza, lahko svoje storitve ponudite pred konkurenco. Moram reči, da to velja za mlade trgovine. Dovolj je prepričati podjetnika v lastno zanesljivost.

Samo iskanje

Delo kot voznik gazele pomeni, da morate sami pritegniti stranke. Vse to poteka na različne načine.

Najlažja možnost je, da oglase objavite v časopisih, pa tudi na specializiranih brezplačnih spletnih mestih in sedite v čakanju na klice. Vendar pa obstaja možnost daljšega izpada. Med delovno izmeno ne morete dobiti niti enega naročila.

Druga možnost je, da se poleg napovedi dogovorite z več podjetji. Predpogoj mora biti predhodno obveščanje o naročilih. Tako se bo izkazalo, da izpolnite pripravljena naročila in poiščete svoje stranke.

Premikanje

Kadar je treba vzeti vsebino pisarne ali stanovanja, brez tovornega prometa ne morete. In to je še ena ideja za tiste, ki jih zanima delo na lastnem avtomobilu Gazelle. Vendar morate razumeti, da bodo ljudje potrebovali tudi storitve nakladalca. Zato je težko sam obvladati ta trg. Najverjetneje se morate pogajati s partnerjem.

Gradbena ekipa

Obstaja veliko specialistov, ki se ukvarjajo z izboljšanjem doma. Nenehno se premikajo med predmeti. Hkrati morajo prevažati orodje, opremo, gradbeni material. Na tej stopnji potrebujete tovornjak. Vzpostavite stik z več ekipami in lahko stalno prejemate naročila.

Gosto trgovanje

V nekaterih naseljih ni velikih supermarketov, v obstoječih trgovinah pa je predstavljen zelo majhen asortiman. Če imate na voljo lastno gazelo, lahko obvladate to dejavnost. Vendar boste morali zbrati paket dokumentov:

  • potrdilo proizvajalca;
  • trgovinsko dovoljenje, ki ga izdajo lokalni uradniki.

Poleg tega je za davek včasih potrebna tudi blagajna med trgovanjem na kraju samem. Bolje je, da to vprašanje postavite vnaprej.

Najemnina

Če se čas, želja ali kateri koli drug razlog ne motijo, gazela ne pustite v prostem teku. Razmislite o najemu. Teoretično lahko računate na pasivni dohodek v razponu od enega do dveh tisoč na dan. Težava je v tem, da ni enostavno najti voznika, ki mu lahko zaupate. Poleg tega vse obratovalne stroške krije lastnik gazele.

Prodaja zelenjave, sadja

V sezoni, ko je pridelek zrel, se za lastnike lastnih gazel ponuja še ena priložnost za zaslužek. Prednost je, da so vozila mobilna. Če je en kraj neprimeren za trgovino, lahko hitro spremenite lokacijo, ki se nahaja na bolj gnečem ozemlju. Da bi računali na največji dohodek, je bolje, da zelenjavo in sadje kupite takoj na poljih, da zaobidete verigo posrednikov in zmanjšate stroške.

Torej, če upoštevamo prednosti in slabosti različnih metod, bo lastnik gazele lahko določil največ, po njegovem mnenju donosnega.

Cena storitev

Vedno obstaja povprečna tržna vrednost. Tovorni prevoz ni izjema. Če pogledate oglase konkurentov, lahko srečate različne cene:

  • Nekateri namerno podcenjujejo stroške storitev in na ta način poskušajo pritegniti več kupcev. Vendar je damping neposreden način za nikamor. Če izpolnite veliko naročil za nizko plačilo in ne dobite dostojnega dohodka, lahko hitro razočarate v tem poslu.
  • Drugi, nasprotno, napihnejo ceno, ob predpostavki, da bo na ta način mogoče zaslužiti več.
  • Drugi pa postavljajo povprečno tržno vrednost in ustrezno ocenjujejo njihove storitve. Izkušeni vozniki priporočajo, da izberejo takšno cenovno politiko. Če želite pritegniti stranke, lahko ponudite dodatne storitve. Na primer pomoč pri nalaganju.

Ko določite ceno za lastne storitve, se morate osredotočiti na povprečne ponudbe na trgu v izbrani regiji. Na primer, delo v lastni gazeli v Moskvi je lahko bolj donosno kot v regijah. Gre za povišane cene.